Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαίνονται οι αντιδράσεις για το τρένο-Κριτική στη δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της

Published

on

Στον απόηχο της συνάντησης Καραμανλή- Πελετίδη για την υπογειοποίηση του τρένου, κατά την οποία προέκυψε ότι ενώ υπάρχει η διάθεση για το έργο, δεν υπάρχουν τα χρήματα, μαίνονται οι αντιδράσεις για τους χειρισμού της δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ώρα Πατρών», αναφέρει μεταξύ άλλων πως «άκαρπη απέβη η συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Καραμανλή. Αναμφίβολα ο κ. Καραμανλής είναι γνωστός για τις μεγαλοστομίες του. Ο Δήμαρχος στις 16-10-2019 είχε μία σημαντική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα που το εξάντλησε για δύο χρόνια σε μία αδιέξοδη, παθητική στάση, που δεν τιμά την πόλη και τους αγώνες της.
Πολλούς μήνες μετά και αφού σφυροκοπείται συνεχώς η δημοτική αρχή από την παράταξη μας Ώρα Πατρών και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και φορείς της πόλης ο κ. Πελετίδης αποφασίζει να ζητήσει συνάντηση, από την οποία έρχεται με άδεια χέρια και με το ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα. Προφανώς αποτελεί εμπαιγμό για την πόλη και τους αγώνες της, ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο.

Αποτελεί δε κόλαφο και για τον κ. Πελετίδη, ο οποίος φαίνεται εξάντλησε όλη του την ενέργεια και δράση σε κινητοποιήσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα παραμένει παθητικός συνομιλητής της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξετάσουμε τις περαιτέρω ενέργειες. Σε άλλη περίπτωση θα το πράξουμε εμείς με υπογραφές δημοτικών συμβούλων. Παράλληλα να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα η επιτροπή διαβούλευσης της πόλης και το πρώτο θέμα συζήτησης να αποτελεί η υπογειοποιήση του τρένου. Χορτάσαμε από τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα ένθεν και ένθεν…».

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Εξ άλλου και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ζητά την άμεση υπογειοποίηση του τρένου, αναφέροντας πως «η πόλη εμπαίζεται και κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να πάψει να είναι διχοτομημένη. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα δεν είναι δυνατόν να είναι κοντόφθαλμα και μυωπικά. Δεν γίνονται με σημερινά «μπαλώματα» που θα αποτελέσουν τα αυριανά προβλήματα. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας από οικονομική και κοινωνική άποψη για την πόλη και την περιοχή. Σύσσωμη η πόλη απαιτεί την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση με υπογειοποίηση της διέλευσης από τον αστικό ιστό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement