Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι πρώτες αφίξεις από τη Γερμανία-Προσγειώνονται τρεις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου στις 14 Μαΐου

Published

on

Του Προκόπη Χρ. Κόγκου

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαϊου είναι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προκειμένου να κινηθεί ο μοχλός της οικονομίας.

Μπορεί τα ξενοδοχεία να μην λειτουργήσουν την περίοδο του Πάσχα μιας και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται, όμως ευελπιστούν πως την καλοκαιρινή περίοδο να καταφέρουν να σώσουν μέρος της χαμένης παρτίδας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο του Αράξου έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες αφίξεις. “Ποδαρικό” θα κάνουν οι Γερμανοί στις 14 Μαΐου, οι οποίοι “παραδοσιακά” είναι πολυπληθέστεροι μεταξύ των τουριστών που προτιμούν τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί τρεις συνολικά πτήσεις,μία το πρωί και δύο το απόγευμα, από Φρανκφούρτη και Μόναχου της Γερμανίας. Επίσης, στις 22 Μαΐου ακολουθούν δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία, στις 25 Μαΐου από Βέλγιο, στις 30 Μαϊου πτήση από Λετονία, ενώ δεν αποκλείεται στις 29 Μαΐου να προσγειωθεί στον Άραξο μία πτήση από Ουκρανία.

Ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας δηλώνει πως το αεροδρόμιο έχει ετοιμαστεί για να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες.

«Φέτος, θα είναι καλύτερη η χρονιά σε σχέση με την περσινή», αναφέρει ο κ. Γκουβίτσας ωστόσο θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να επιστρέψει η κίνηση στα προ κορωνοϊού επίπεδα και το αεροδρόμιο του Αράξου να «απογειωθεί». Πέρυσι λόγω των περιορισμών που ίσχυαν εξαιτίας της πανδημίας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου ταξίδεψαν 30.000 επιβάτες, ενώ το 2018 ο αριθμός των χρηστών είχε φθάσει τους 187.000.

KΥΑ: ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ

Εκδόθηκε η νέα ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση την οποία θα λειτουργούν όλα τα τουριστικά καταλύματα : ΚΥΑ Αριθμ.6632 (ΦΕΚ Β’ 1632/21.04.2021) με τίτλο «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις».

Παράγοντες του Τουρισμού εκτιμούν ότι έχουν παραμείνει σημαντικά θέματα με λανθασμένες ρυθμίσεις στα πρωτόκολλα.
Το πιο σημαντικό όλων είναι η δυνατότητα δωματίων Covid στα ξενοδοχεία, ρύθμιση που ανοίγει την κερκόπορτα νομικών διεκδικήσεων από τα ξενοδοχεία, πελατών και επιτηδείων, για “μολύνσεις” από τον ιό, όπως έχουν επισημάνει κορυφαίοι νομικοί παγκοσμίως… Ακόμη αναμένεται διευκρίνηση για το θέμα των self tests, που οι επιχειρήσεις του Τουρισμού αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement