Connect with us

Μπάσκετ

Όπως στον α΄ γύρο- Ο Προμηθέας υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΟ με στόχο το αήττητο

Published

on

 

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Την τελευταία του εκκρεμότητα τακτοποιεί σήμερα το απόγευμα (17.15 ΕΡΤ-3) η ομάδα του Προμηθέα η οποία φιλοξενεί τον ΠΑΟ, σε εξ αναβολής λόγω covid-19 παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού τόσο η 1η όσο και η 3η θέση έχουν κριθεί.

Η πατρινή ομάδα έχει πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στους πράσινους όμως οδηγός της θα είναι το παιχνίδι του α΄ γύρου, όπου θυμίζουμε πως είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Φυσικό το ματς είναι διαφορετικό, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα παρουσιαστεί με μικρό ροτέισον μετά τις αποχωρήσεις των Έβανς-Αθηναίου όμως με «όπλο» την έδρα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει το αήττητο στην Πάτρα τη φετινή σεζόν.

Από την άλλη ο ΠΑΟ έρχεται στην Πάτρα με στόχο τη νίκη κυρίως για λόγους γοήτρου καθώς έχει κλειδώσει την 1η θέση στην κανονική περίοδο όμως θέλει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα για τη ρεβάνς από την ήττα του α΄ γύρου στο ΟΑΚΑ.

ΛΟΥΝΤΖΗΣ: «ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ»

Για το σημερινό παιχνίδι μίλησε χθες στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μετά το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στην Α.Ε.Κ. Η ομάδα μας πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε μία ακόμα σπουδαία νίκη για φέτος και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό την δουλειά μας τώρα που πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στους τελικούς μας στόχους.

Μπροστά μας το Σάββατο έχουμε έναν αντίπαλο επιπέδου Ευρωλίγκας, τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Ξέρουμε ότι η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη και ότι ο Παναθηναϊκός θα εστιάσει πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις αφού τελείωσε με τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να βασιστούμε στις αρχές που έχουμε ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο παιχνιδιού μας. Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ ωραίο ματς με αντιπάλους, ομάδες που αρέσκονται στο γρήγορο ρυθμό και παίζουν θεαματικό μπάσκετ».

Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο «Δ. Τόφαλος» χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Η αποστολή δεν ανακοινώθηκε όμως στην διάθεση του Μάκη Γιατρά θα βρίσκονται οι εξής: Κ. Φορντ, Τζέριαν Γκραντ, Τζεράι Γκραντ, Μ. Λούντζης, Ν. Αγκμπελίζ, Δ. Αγραβάνης, Γ. Αγραβάνης, Χ. Γιαννόπουλος, Αν,. Χριστοδούλου, Ν. Μπαζίνας και Π. Κουρουπάκης.

  • Λόγω ενός τραυματισμού η Βασιλική Τσαρούχα δεν θα έρθει τελικά σήμερα στην Πάτρα και θα την αντικαταστήσει ο διεθνής Αθηναίος ρέφερι Νίκος Σώμος. Πρώτος διαιτητής παραμένει ο διεθνής Χρυσόστομος Σχινάς (Αττικής), με τρίτο διαιτητή τον Γιώργο Θεονά (Αττικής) και κομισάριο του αγώνα τον πατρινό Γιώργο Θεοδωρόπουλο.
  • Ο Παναθηναϊκός έχει φύγει αλώβητος από την Πάτρα στις πέντε επισκέψεις του στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τη Basket League. Η πιο δύσκολη από αυτές τις πέντε εκτός έδρας νίκες του, ήταν η πρώτη. Είχε επικρατήσει του Προμηθέα για τη σεζόν 2016-17 με 72-69 (Φαγιέ 17, Γκίκας 14-Μπουρούσης 20, Παππάς 14).

 

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(21 αγώνες)

Παναθηναϊκός 38

Λαύριο 37

Προμηθέας       35

ΑΕΚ    35

ΠΑΟΚ 33

Περιστέρι         31

Κολοσσός        29

Άρης    28

Ιωνικός 28

Ηρακλής          28

Λάρισα 27

Μεσολόγγι       26.

  • Προμηθέας και ΠΑΟ έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο.

Ο ΠΑΟ έρχεται με απουσίες

Με αρκετές απουσίες ήρθε χθες στην Πάτρα η ομάδα του ΠΑΟ με τον προπονητή της ομάδας Όγκνεν Κάτας να ξεκουράζει παίκτες από τον βασικό κορμό της ομάδας του προκειμένου να μην ρισκάρει τυχόν τραυματισμούς ενόψει της συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Εκτός μάχης είναι οι Νέντοβιτς, Μαντζούκας και Μήτογλου ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να ξεκουραστούν οι Παπαπέτρου-Παπαγιάννης (έχει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement