Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μουσική αρμονία στα αξιοθέατα-Μία νέα και πρωτοποριακή πρόταση καταθέτει μία παρέα Πατρινών μέσω του project NIBIRU

Δημοσιεύθηκε

στις

Πώς μπορεί η μουσική να αποτελέσει «όχημα» ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και τοπίων μοναδικού φυσικού κάλλους;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά το πρωτοποριακό project NIBIRU που δημιουργήθηκε από μία παρέα έξι φίλων από την Πάτρα, με σκοπό τη μετάδοση Live DJ sets και τη διοργάνωση special events σε ιδιαίτερες και προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες. Σκοπός τους να προβάλουν περιοχές της χώρας μας στον ρυθμό της ηλεκτρονικής dance μουσικής.
Η αρχή ήδη έγινε από το Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και προδιαγράφοντας την επιτυχή πορεία του εγχειρήματος.
Είναι γεγονός πως η πανδημία COVID-19 και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα και σε κάθε επίπεδο. Ένα από τα θύματα όλης αυτής της κρίσης είναι η τέχνη και ειδικά η μουσική. Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται μια έκρηξη μουσικής δημιουργικότητας: τα social media πλημμυρίζουν από ιδιαίτερα βίντεο ανθρώπων ανά τον κόσμο, που παίζουν ή/και δημιουργούν μουσική σε διαφορά μέρη, με ρυθμό εξάπλωσης μεγαλύτερο κι από αυτό του κορωνοϊού.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΡΩΤΗ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Προς αυτή την κατεύθυνση, και παρακινούμενοι από το πάθος τους για τη μουσική,
οι Χρήστος Χριστόπουλος, Ηλίας Ψυχογιός, Χρήστος Μιχαλόπουλος, Κωνσταντίνος Αυγερόπουλος, Σωτήρης Καριτινός και Σπύρος Παπαηλιόπουλος δημιούργησε το project NIBIRU. Πρόκειται για ένα μέσο τέχνης και ψυχαγωγίας, ο αρχικός στόχος του οποίου είναι να προβάλει αλλά και να προάγει ξεχωριστά μέρη γεωγραφικής ομορφιάς, αξιοθέατα αλλά και στοιχεία πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, συνδυάζοντας την τέχνη της μουσικής και του βίντεο.

Η πρώτη τους “Αποστολή”, μάλιστα, δηλαδή η “Άφιξη” του NIBIRU, όπως αποκαλούν την αναγνωριστική τους παραγωγή, έλαβε μέρος στο Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού Όρους στην Πάτρα και μπορείτε να την απολαύσετε εδώ: https://youtu.be/6Yt7JIVPirs
Πολύ σημαντικοί συντελεστές στο πρώτο τους live ήταν ο γνωστός Πατρινός σκηνοθέτης Ανδρέας Λαμπρόπουλος, καθώς και οι Γιώργος Μητρόπουλος (χειριστής drone) και Griseldo Ndoka (χειριστής glidecam) με τα υπέροχα πλάνα τους.
Όπως δηλώνουν, το όλο concept ξεκίνησε από την κοινή τους αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική και την ανάγκη τους για έκφραση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως εραστές της τέχνης, καθοδηγούνται από την ιδέα ότι η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας, είναι εκείνη η απίστευτη δύναμη που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Έτσι, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές απομόνωσης και περιορισμών που ζούμε λόγω της πανδημίας, θέλουν μέσω των παραγωγών τους να μας ταξιδέψουν σε όμορφα μέρη χωρίς να φύγουμε από το σπίτι!

ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

Για την έμπνευση και την υλοποίηση της ιδέας μίλησε ο Χρήστος Χριστόπουλος, αναφέροντας πως «σαν ομάδα, ανέκαθεν οργανώναμε parties, οπότε τον τελευταίο χρόνο θέλαμε να στήσουμε κάτι θεματικό, με κύρια δομικά στοιχεία το διάστημα, το ταξίδι και το μυστήριο. Έτσι, προέκυψε και το όνομα NIBIRU, που στην ουσία αναφέρεται σε ένα “μυστήριο” πλανήτη με ρίζες στην αστρονομία και μυθολογία της Βαβυλώνας και της Μεσοποταμίας. Η απήχηση που είχε “η Άφιξη” του NIBIRU ήταν αρκετά μεγάλη, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε “πρωτάρηδες” σε μια τέτοια παραγωγή και δεν είχαμε κάποια οργανωμένη, ή καλύτερα επαγγελματική καμπάνια προώθησης. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και μας δίνουν κίνητρο και ώθηση να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, ενώ ήδη υπήρξε ενδιαφέρον από φορείς προκειμένου να συνεργαστούμε στην κατεύθυνση ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σημείων που αποτελούν ορόσημο για την Ελλάδα.
Επιδίωξή μας είναι να χτίσουμε μία κοινότητα γύρω από το project μας, η οποία θα μπορεί να διοργανώνει special events ανά τον κόσμο με επίκεντρο την Ελλάδα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement