Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χρυσόστομος: «Παρά τις δυσκολίες στηρίξαμε όλες οι δομές αγάπης»- Δίπλα στους ενδεείς

1 εκατ. ευρώ προσέφερε εν μέσω πανδημίας η Μητρόπολη Πατρών το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στον τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε ενόψει του Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ δαπανήθηκε μέσα στο 2020 από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών για να στηριχθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονταν σε πολύ δυσχερή θέση.

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών είναι ιδιαίτερα πλούσιο, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την μείωση της προσφοράς αγάπης από τους πολίτες.

Για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και να μπορέσει να συνεχίσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το πολυεπίπεδο φιλανθρωπικό της έργο. χθες το πρωί, διοργανώθηκε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της τοπικής μας Εκκλησίας «Λύχνος» ο τηλεμαραθώνιος αγάπης ενόψει του Πάσχα. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

«Το 2020 είχαμε δυσκολίες, παρά ταύτα καταφέραμε να μην σταματήσουμε να στηρίξουμε τις δομές μας, στις οποίες έχουν προστεθεί και άλλοι ενδεείς συνάνθρωποί μας, οι οποίοι χρήζουν βοηθείας. Λειτούργησαν άψογα και φέτος όλες οι δομές της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστιομος, επισημαίνοντας πως το 2020 συγκεντρώθηκαν 500.000 ευρώ περίπου λιγότερα σε σχέση με το 2019.

Ωστόσο, παρόλα αυτά, όπως τόνισε καθημερινά από τον «Άρτο Αγάπης» και τις τράπεζες αγάπης των ενοριών της Μητροπόλεως Πατρών προσφέρονται 2.000 μερίδες φαγητού ημερησίως με τις ανάγκες συνεχώς να αυξάνονται.

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως η Ιερά Μητρόπολη Πατρών άπλωσε το χέρι της και προσέφερε αγάπη και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και θα συνεχίζει να το πράττει, καλώντας τους πιστούς να προσφέρουν το περίσσευμα της αγάπης τους γιατί μόνο τότε θα ανοίξουν οι κρουνοί της χάριτος του Θεού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Πατρών κ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα χρήματα που προσφέρει η Μητρόπολη για να στηρίξει ιδρύματα, δομές ΑμεΑ, τα νοσηλεία σε ασθενείς, υποτροφίες φοιτητών, τη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίασης και του παιδικούς σταθμού της Μητροπόλεως στην Εγλυκάδα, του Ξενώνα Φιλοξενίας συνοδών ασθενών από άλλες περιοχές που χρειάζεταια να νοσηλευτών στα νοσοκομεία της περιοχής μας και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει καθημερινά για να ανακουφίσει τον πόνο των ενδεών συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών και στα χρήματα που απαιτούνται ώστε να εκπέμπει ο «Λύχνος» (πλέον σε όλη τη χώρα μεταδίδεται ψηφιακά η εικόνα αφού εξοπλίστηκε με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ διαδικτυακά μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο), τονίζοντας πως «είναι συγκλονιστικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από Ελληνες από όλο τον κόσμο που βλέπουν τον Λύχνο. «Σας βλέπουμε με δάκρυα στα μάτια, μέσα από τον Λύχνο, βλέπουμε Ελλάδα» μας λένε», ανέφερε τονίζοντας πως πολλοί ομογενείς μας στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα ποσά που δαπανήθηκαν ώστε να γνωρίζουν όλοι όσοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας που έχει δαπανηθεί και το τελευταίο ευρώ της προσφοράς τους.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την στήριξη του Φιλόπτωχου Ταμείου της ΙΜΠ, τους 180 εθελοντές που εργάζονται στις δομές της Εκκλησίας, τους εργαζόμενους του «Λύχνου», τον κλήρο και τον πατραϊκό λαό για την αγάπη του και τους κάλεσε να συνδράμουν είτε με χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε με τρόφιμα που συγκεντρώνονται τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είτε στην πλατεία Γεωργίου για σήμερα και αύριο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα ΜΜΕ διότι στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Και 840 φιάλες αίματος

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών στην ανταπόκριση που έχουν οι εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει η Μητρόπολη Πατρών. Το 2020, όπως είπε, συγκεντρώθηκαν, 840 περίπου φιάλες αίματος εν μέσω πανδημίας, σημειώνοντας πως το 2019 είχαν ξεπεράσει τις 1000. Έκανε αναφορά στην μεγάλη προσφορά του αείμνηστου ιερέα ως υπεύθυνου της αιμοδοσίας της ΙΜΠ π. Ιωάννη Σταυρόπουλο, ο οποίος είχε αναδείξει την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, έργο που συνεχίζεται σήμερα από τους διαδόχους του, τον π. Περικλή Ρίπιση και τον διάκονο  π.Νικόλαο και ήδη στις 10 Μαΐου έχει προγραμματιστεί εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας. Και ευχαρίστησε τις ενορίες που και μεμονωμένα καταβάλλουν προσπάθειες για την συλλογή αίματος, που είναι το ανεκτίμητο δώρο ζωής για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement