Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεύμα Μητσοτάκη – Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 14:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κεντρικό κτίριο της τράπεζας. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών -ανά δίμηνο- συναντήσεων του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας με τον πρωθυπουργό.

«Η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεύω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» τόνισε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Και πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μόνιμη -τονίζω τη λέξη μόνιμη- μείωση της προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις και η επίσης μόνιμη επιπλέον μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του φορολογικού συντελεστή των νομικών προσώπων, ο οποίος θα φτάσει το 22% το 2022 για εισοδήματα 2021. Και βέβαια, διατηρείται η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης και για το 2022, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3 μονάδες για τον επόμενο χρόνο. Αποδίδουμε, λοιπόν, πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement