Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η λύπη έγινε οργή-Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο Νικόλαο Πανούτσο που άφησε την τελευταία του πνοή στην Πατρών- Πύργου

Published

on

Οργή και αγανάκτηση για την Πατρών- Πύργου που δεν… χορταίνει με αίμα! Σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασιλικού Ερυμάνθου, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον 48χρονο, Νικόλαο Πανούτσο, το τελευταίο θύμα της αδηφάγου ασφάλτου στην εθνική μας καρμανιόλα.

Έναν ακόμη νέο άνθρωπο που άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο που σημειώθηκε στο «στοιχειωμένο» χιλιόμετρο, στο ύψος των Τσουκαλεΐκων. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άτυχος Νίκος Πανούτσος, έμελλε να φύγει τόσο πρόωρα και άδοξα από την ζωή, αφήνοντας πίσω τα αγαπημένα του παιδιά, Βασίλη και Θανάση, αλλά και τους γονείς του, Βασίλειο και Αλεξάνδρα. Ο πόνος βαρύς για την οικογένεια δεν άργησε να εξελιχθεί σε οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας που εδώ και χρόνια ζητά να δοθεί μία λύση, αλλά μάταια περιμένει, κηδεύοντας την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλους που εδώ και χρόνια πληρώνουν έναν αβυσσαλέο φόρο αίματος.
.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά. Ένα Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άνδρας και ακόμη δύο άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο κι ένα φορτηγάκι μεταφορών προϊόντων με έδρα τον Πύργο. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο αναφέρεται πως «από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Τσουκαλεϊκων.
Πιο συγκεκριμένα, ένας ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας ημεδαπός άνδρας με συνεπιβάτη έναν 48χρονο ημεδαπό άνδρα.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου άνδρα και τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο οδηγών. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής και η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου εκφράζει και δημόσια τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικόλαου Πανούτσου από το Βασιλικό, ο οποίος είναι ένα ακόμη θύμα της εθνικής μας, καρμανιόλας Πατρών- Πύργου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον επίσης, συνδημότη μας, ο οποίος τραυματίστηκε στο ίδιο θανατηφόρο τροχαίο και δίνει την δική του «μάχη» στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς είναι από τις περιπτώσεις που την λύπη διαδέχεται η οργή και η αγανάκτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για τον «αμαρτωλό» δρόμο στον οποίο οι ανθρωποθυσίες στο βωμό της ασφάλτου δεν έχουν τέλος! Μέχρι πότε θα πληρώνει η Δυτική Ελλάδα φόρο αίματος στο αδυσώπητο τέρας της ασφάλτου; Μέχρι πότε θα περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποκτήσουν ένα ασφαλές εθνικό δρόμο; Καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδος ανάμεσά τους και δημότες από τον Δήμο μας, λόγω και της ενασχόλησής τους με την αγροτική παραγωγή χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο για την μεταφορά προϊόντων και εφοδίων, τρέμοντας για την ίδια τους τη ζωή. Φθάνει ως εδώ… Να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα που θα αποκαταστήσουν την οδική ασφάλεια στην Πατρών- Πύργου μέχρις ότου δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή της. Κάθε μέρα που καθυστερεί το έργο μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων. Γονείς στερούνται τα παιδιά τους και παιδιά στερούνται τους γονείς τους, σ’ έναν δρόμο που βρίσκεται στον κατάλογο με τους πιο επικίνδυνους σε όλη την Ευρώπη. Ας αναλάβουν επιτέλους οι εμπλεκόμενοι φορείς την ευθύνη που τους αναλογεί προχωρώντας άμεσα τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του δρόμου».
Αντίστοιχα, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει πως «ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε, στον δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας και των διανομαρχιακών μετακινήσεων λόγω Lockdown κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των θυμάτων σ’ έναν δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας. Ένα έργο που είχε ξεκινήσει κ το έβλεπαν να εξελίσσεται κάτοικοι των δύο νομών (Αχαΐας Ηλείας) σταμάτησε με την ανεκδιήγητη απόφαση ενός υπουργού Υποδομών, που για την περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως Υπουργός Αδιαφορίας. Ένα χρόνο τώρα ο ίδιος και η κυβέρνηση αδιαφορούν αφού μπλόκαραν και ακύρωσαν κάθε δραστηριότητα, κάθε έργο, κάθε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μια ολόκληρη περιοχή. Συνεχίζουν να εμπαίζουν με ψέματα δύο νομούς και περιμένουν την απόφαση της επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλο έρχεται και ποτέ δεν φθάνει. Είναι σίγουρο, ότι αν συνεχίζονταν τα έργα και οι παρεμβάσεις (όμοιες με εκείνες στην Πατρών-Κορίνθου), θα απέτρεπαν δυστυχήματα και θα έσωζαν ζωές συνανθρώπων μας. Δυστυχώς, ένας δρόμος που θα τελείωνε το 2023 δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει και φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς. Επειδή έχουν αποδειχθεί ως κόμμα ανίκανοι να τελειώνουν έργα, ας παρέμβουν έστω με κάθε τρόπο για να διασφαλίσουν τουλάχιστον καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας και μείωση της επικινδυνότητας όσο είναι εφικτό».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement