Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θρίλερ και με το γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή: Τι λέει η κόρη του 89χρονου που έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που η υπόθεση με το γηροκομείο στα Χανιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, μια άλλη υπόθεση οίκου ευγηρίας στην Αθήνα, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών, μετά τον θάνατο ηλικιωμένου ο οποίος είχε πέσει από το μπαλκόνι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έχασε τη ζωή του.

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου το protothema.gr είχε δημοσιοποιήσει το απίστευτο περιστατικό με θύμα έναν 89χρονο που σημειώθηκε σε γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου 2021 ο 89χρονος Τσανδήλας Άγγελος, έπεσε από μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία «ΙΑΣΙΣ» στην Αγία Παρασκευή, όπου λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 89χρονος βρισκόταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο από τις 19 Σεπτεμβρίου του 2020 και σύμφωνα με την κατάθεση στην αστυνομία της κόρης του, δεν αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Οι συγγενείς του ηλικιωμένου ξεκίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες για την διερεύνηση του θανάτου ενώ διενεργήθηκε και έλεγχος από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Μάλιστα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, διακόπηκε η λειτουργία της εν λόγω μονάδας και σύμφωνα με πληροφορίες οι ηλικιωμένοι που έμεναν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες του ομίλου σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία η κόρη του 89χρονου ο ηλικιωμένος είχε άνοια, πάθαινε επιληπτικές κρίσεις παλαιότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε ρυθμιστεί μέσω φαρμάκων που έπαιρνε. Περπατούσε κανονικά και δεν είχε κινητικό πρόβλημα. Και για το λόγο αυτό οι συγγενείς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως βγήκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και έπεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κάποιο νοσηλευτή ή υπεύθυνο του γηροκομείου. Μάλιστα στην κατάθεσή της η κόρη του θύματος ανέφερε και ένα περιστατικό που είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2020.

«Πηγαίναμε και τον βλέπαμε τακτικά χωρίς να ενημερώσουμε. Πάντα τον βλέπαμε από την είσοδο, δεν μας επέτρεπαν να μπούμε λόγω covid και τον βρήκαμε χτυπημένο στο πρόσωπο, το χέρι του ήταν πρησμένο και είχε μώλωπες, και όταν τους ρωτήσαμε τι είχε συμβεί και δεν μας ενημέρωσαν, μας είπαν ότι δεν γνώριζαν πως έπεσε και μετά από αρκετή ώρα μας είπαν ότι πήδηξε τα κάγκελα που είχε στο κρεβάτι και στην προσπάθειά του να τα πηδήξει χτύπησε εκεί. Ο πατέρας μου δεν θυμόταν τίποτε να μας πει, αλλά μας έλεγε ότι πονούσε. Το γεγονός αυτό έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά για την ημέρα θανάτου του πατέρα της, η κόρη του 89χρονου είπε στην αστυνομία: «Με κάλεσε ο υπεύθυνος του ΙΑΣΙΣ τον οποίο εγώ δεν είχα δει ποτέ και μου είπε ότι ο πατέρας μου έπεσε από τον πρώτο όροφο, τρία μέτρα και έχει έρθει η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τον ρώτησα τι ώρα είχε συμβεί το περιστατικό και γιατί δεν με ενημέρωσε πιο πριν, δεν μου απάντησε και εν συνεχεία μου είπε «να σας πω για τα διαδικαστικά» και του απάντησα «σας κλείνω έρχομαι από εκεί». Θεωρώ αδύνατο ο πατέρας μου να πέρασε τα κάγκελα και να τα πήδηξε λόγω ηλικίας και λόγω ύψους τόσο των κάγκελων που ήταν ψηλά, αλλά και του πατέρα μου που είχε ύψος ένα μέτρο και πενήντα πέντε εκατοστά».


Ροή ειδήσεων

Advertisement