Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Βόλεϊ

Τρεις παράγοντες του βόλεϊ μιλούν στη «Γ» και καταθέτουν ερωτήματα προς την ΕΟΠΕ για την επόμενη χρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αν και ακόμα βρισκόμαστε μακριά από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο βόλεϊ, εν τούτοις υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά και εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν από την ΕΟΠΕ, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για τα σωματεία.

Άλλωστε, επειδή φημολογείται πως θα ξεκινήσουν πιο σύντομα τα πρωταθλήματα τη νέα περίοδο, αρκετοί παράγοντες είναι αυτοί που ζητούν να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο ώστε να γνωρίζουν και αυτοί πώς θα κινηθούν την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινά συνήθως τον Μάιο.
Η «Γ» επικοινώνησε με τρεις παράγοντες που έχουν εμπειρία από το βόλεϊ, τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας-ομάδα με μεγάλη θητεία στις εθνικές κατηγορίες- Μάρκο Θεοδωράκη, τον έφορο του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Πατρών Κώστα Μπρούμα και την έφορο του Κόροιβου Αμαλιάδας, Ειρήνη Μακαρώνη, και τους ζήτησε να καταθέσουν τα ερωτήματά τους προς την ομοσπονδία.
Πάμε να δούμε τι είπαν:


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Θα πρέπει να βγει έγκαιρα η εγκύκλιος των πρωταθλημάτων και όχι τέλος Ιουνίου για να δουν οι ομάδες ποιες κατηγορίες θα υπάρχουν τη νέα περίοδο και πόσοι όμιλοι ανά κατηγορία προκειμένου να ξεκινήσουν τον νέο σχεδιασμό. Άλλο σχεδιασμό κάνεις, εάν υπάρξει ενιαίος όμιλος της Α2, και άλλον εάν υπάρχουν 2 ή 3 όμιλοι. Από την pre-league θα ανέβουν στην Α1 ομάδες και με ποια κριτήρια; Αν ανέβουν, θα συμπληρωθούν από ομάδες της Α2 και με ποια κριτήρια; Αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει η ομοσπονδία να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν τον σωστό προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά».

 


ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ-Κ. ΜΠΡΟΥΜΑΣ: «Μετά την υποχρεωτική διακοπή του συνόλου των πρωταθλημάτων και δραστηριοτήτων γύρω από το βόλεϊ, με εξαίρεση την κορυφαία εθνική κατηγορία των ανδρών και με μια χλιαρή άτυπη ολοκλήρωση μέρους των υποχρεώσεων της Α’ Εθνικής Γυναικών, νομίζουμε ότι με τη μορφή του κατεπείγοντος θα πρέπει η ΕΟΠΕ, καθώς και οι τοπικές ενώσεις να δείξουν τον άμεσο δρόμο και τρόπο για επιστροφή στην κανονικότητα και να ορίσουν το πλαίσιο για το άθλημα, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες που το εκπροσωπούν να αναρρώσουν και να επανέλθουν στην όσο δυνατόν πλησιέστερη κατάσταση της προ covid εποχής.
Για εμάς στον Απόλλωνα που επενδύουμε διαρκώς στην εκ των έσω στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων και συνεπώς στις ακαδημίες που αποτελούν και τον δείκτη υγείας του συλλόγου, η άμεση επιστροφή στις προπονήσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να ξανασυγκεντρώσουμε τα παιδιά, είναι πρωταρχικής σημασίας.
Ο καθορισμός των ηλικιακών ορίων για κάθε κατηγορία αναπτυξιακών τμημάτων με γνώμονα πώς πήγαν δύο σεζόν που είναι εντελώς χαμένες είναι πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πλήθος αθλητριών που δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν σχεδόν καθόλου σε παγκορασίδες, κορασίδες κ.λπ., γεγονός που μπορεί να επηρεάσει ολέθρια το άθλημα στο άμεσο μέλλον.
Η πιθανή ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος νεανίδων θα ήταν μια καλή περίπτωση και θα βοηθούσε αισθητά. Οι καθυστερήσεις και το γενικότερο κλίμα οικονομικό αλλά και ευρύτερα κοινωνικό έχει μεγάλο αντίκτυπο στους χορηγούς των ομάδων, πολλοί από τους οποίους θα δυσκολευτούν να στηρίξουν τις ομάδες, γεγονός που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στο χτίσιμο του budget της νέας χρονιάς».


ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ.-ΕΙΡ. ΜΑΚΑΡΩΝΗ: «Ως υποψήφια με τον συνδυασμό Καραμπέτσου στις πρόσφατες εκλογές του Μαρτίου που γνωρίζει το οικονομικό πρόβλημα της Ομοσπονδίας, γνωρίζοντας πως η ομοσπονδία είναι αξιολογημένη στη 2η θέση στο πρόγραμμα “Χείλων” και 4η ανάμεσα σε όλες τις ομοσπονδίες, μια ομοσπονδία που έχει φέρει τη γυναικεία ομάδα της ένα βήμα πριν από την Ολυμπιάδα, γνωρίζοντας πως το προσωπικό της είναι απλήρωτο, καθώς και όλων των Ενώσεων, από τον Δεκέμβριο, γιατί έχει αργήσει η κρατική επιχορήγηση, το μόνο που μπορώ να περιμένω σε διοικητικό επίπεδο δεν είναι η οικονομική στήριξη παρά η ηθική. Οι ομάδες της επαρχίας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από περισσότερες δράσεις στην επαρχία και για παράδειγμα θα μπορούσαν να μοιραστούν περισσότερες Wild card για την Α1 ή την Pre-league αν σχηματιστεί και φέτος, ώστε οι ομάδες της περιφέρειας να καταφέρουν να δείξουν πως η περιφέρεια έχει αξιόλογα σωματεία που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και να μην βλέπουμε 6 και 8 ομάδες σε ομίλους (ίσως ένας τρόπος και αυτός να έρθει κόσμος στο γήπεδο). Επίσης, θα μπορούσε να οργανωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο camp μέσα στη χρονιά που έρχεται για τα αγόρια, που τόσο δύσκολα τα φέρνουμε στο γήπεδο, με τη συμμετοχή διεθνών αθλητών για να καταφέρουμε να κρατήσουμε το ανδρικό βόλεϊ που φθίνει με τα χρόνια ζωντανό, καθώς κάνουμε μεγάλο αγώνα με νύχια και με δόντια (και μιλάω για ομάδες όπως η δική μας)».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement