Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

H Aχαϊκή νίκησε και τον ιό – Γκέλες για Διαγόρα και Παναιγιάλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η Αχαϊκή αν και πληγωμένη από τον Covid «καθάρισε» με 2-1 στο τοπικό ντέρμπι τη Θύελλα Πατρών για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου της Γ’ εθνικής. Αντίθετα Διαγόρας και Παναιγιάλειος γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 3-0 από τον Ναυπακτιακό και 1-0 απο τον Εθνικό Σκουλικάδων αντίστοιχα. 

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής:

 

ΑΧΑΪΚΗ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ 2-1 

Πληγωμένο Θηρίο….

Μπορεί όλοι στο «στρατόπεδο» της Αχαϊκής να μην ήθελαν να διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Θύελλα λόγω του Covid που είχε «χτυπήσει» τον σύλλογο ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» αν και πληγωμένοι πήραν τεράστια νίκη για την 7η αγωνιστική με σκορ 2-1.

Τα «καναρίνια» άνοιξαν νωρίς το σκορ στην αναμέτρηση με τον Σουρανή μόλις στο 6ο της συνάντησης με την Θύελλα να προσπαθεί να αντιδράσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Αγγελής έχασε μια τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν χλιαρό για να έρθει στην επανάληψη και στο 57΄ ο Ανδρεόπουλος μετά από σέντρα του Μαρκόπουλου να γράψει… το 2-0 και να κλειδώσει… στην ουσία το σκορ. Η Θύελλα πίεζε και στο 67΄ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Τσότρα μετά από σέντρα του Αγγελή.

Τρία λεπτά αργότερα η Αχαϊκή λίγο έλειψε να κάνει το 3-1 όταν από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκόπουλου υποχρέωσε τον Σιδέρη να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 91΄ ο Ανδρεόπουλος σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων με την Αχαϊκή να παίρνει μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Θύελλα και να κρατιέται ζωντανή στην υπόθεση παραμονή βρισκόμενη πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού με 9 βαθμούς.

Η Θύελλα από την άλλη παρέμεινε κάτω από την ζώνη με μόλις 5 βαθμούς και τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Τα «καναρίνια» την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στο Ληξούρι καθώς θα αντιμετωπίσουν τον Παλληξουριακό ενώ η Θύελλα Πατρών υποδέχεται στο «Φ. Αραβαντινός» τον Διαγόρα στο δεύτερο συνεχόμενο τοπικό ντέρμπι του πρωταθλήματος.

ΑΧΑΪΚΗ (Γαβριλόπουλος): Μπακάλης, Στανής, Παππάς, Μπουρδέκας (26′ λ.τ. Ντούβλης-91΄ Σοφούλης), Χαρίζι, Μπουτσικάκης, Σουρανής, Μαρκόπουλος, Ανδρεόπουλος, Γεωργόπουλος, Κωστής (82′ Καζαντζής).

ΘΥΕΛΛΑ (Πεφάνης): Σίδερης, Παναγόπουλος, Αδαμόπουλος (57′ Σκουμής), Βάρρας, Κατριβέσης, Αγουρίδης, Στεργίδης (63′ λ.τ. Τσότρας), Τσίμπιτσης (55′ Καϊμακάς), Αγγελής, Αποστολόπουλος, Ντίνος.

  

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 0-1

Του «έκλεψε» τη νίκη

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναιγιάλειος δεν κατάφερε μέσα στην έδρα του να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάνοντας με 1-0 από τον Εθνικό Σκουλικάδου.

Η ομάδα του Αιγίου μετά την ήττα από τον Αίαντα Γαστούνης στην έδρα της ηττήθηκε και από τον Εθνικό και έπεσε από τα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν ανούσια τον έλεγχο όμως δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους έτσι ώστε να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Λιγοστές οι ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες ωστόσο πιο τυχεροί ήταν οι φιλοξενούμενοι που κατάφεραν στον 56΄ της συνάντησης σε μια αντεπίθεση να πετύχουν το γκολ της νίκης με τον Μεταξά.

Στο 20΄ ο Παναιγιάλειος έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπούνα όμως η μπάλα βρήκε… το πλαϊνό δίχτυ.

Στο 58΄ εκτέλεση κόρνερ του Μπούνα, ο Λιάτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 74΄ ωραία κεφαλιά-ψαράκι από τον Καραμπούλα κι η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σπυρόπουλος-Λελούδας): Καλλιακμάνης, Μήτση (Ροδόπουλος), Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουραχάνης (76΄ Βαλλιάνος), Μπούνας, Μπακατσέλος, Καραμπούλας, Λιάτος, Σπυρόπουλος (67΄ Καλούδης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ: Παπαδόπουλος, Μαρίνος (81΄ Γιακουμέλος), Προκόπης (63΄ Πίντο), Περιστέρης (63΄ Σταμούλης), Μουσάι (85΄ Αγγ. Κλάδης), Δαδάκος (81΄ Ρόι), Βαρδάκας, Κυριαζόπουλος, Μεταξάς, Νικολακόπουλος, Λαμπρόπουλος.

 

 ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ 0-3

Νέο «χαστούκι»

Ο Διαγόρας υπέστη μια ακόμα εντός έδρας ήττα αυτή την φορά από τον Ναυπακτιακό Αστέρα με το ευρύ 3-0.

Οι Βραχνιώτες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ορέξεις των φιλοξενούμενων που ήθελαν τη νίκη για να επιστρέψουν στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό το κατάφεραν με τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου Νάκα στο 17′ της συνάντησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ να γράφει το 0-1. Στο 26΄ ο Γκέτσι σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκάτσης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για τους «κοκκινόμαυρους» (0-2) για να κλείσει τον χορό των γκολ στο 81΄ ο Μεζίνι. Με αυτή την ήττα ο Διαγόρας βρίσκεται τρίτος από το τέλος με 4 βαθμούς και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα των Βραχνεΐκων δίνει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τη Θύελλα Πατρών.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ζήκος): Μπαμπούνης, Πανάρετος (58′ Α. Αλεξανδρής), Γκολφινόπουλος (75′ Δ. Αλεξανδρής), Σίδερης, Σαρρής, Τριανταφυλλόπουλος, Βλασόπουλος (75′ Κούστα), Ντόμας, Ούτσικας (83’ Λούσκος), Γεωργαντόπουλος, Σταυρόπουλος.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ: Δρακόπουλος, Καζανάς, Καλαμπόκας, Καπίας, Θεοχάρης, Σταυρόπουλος, Γκέτσι (46′ Παπανδρέου), Β. Κονίδας (46′ Αρώνης), Γκάτσης (85′ Μπατσής), Νάκα (79′ Κράσι) , Εσκουρέδο (65′ Μεζίνι).

 

O MVP

Την στήλη του mvp της 7ης αγωνιστικής «κλέβει» ο έμπειρος επιθετικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Με το δικό του γκολ η Αχαϊκή πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο έμπειρος φορ που πήγε στην Αχαϊκή πριν λίγο καιρό για να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο 56΄ πέτυχε το 2-0 ενώ στο 91΄ σημάδεψε και το δοκάρι του Σιδέρη.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                  

Παναιγιάλειος – Εθνικός Σκουλικάδου 0-1 (56′ Μεταξάς)

Πάμισος Μεσσήνης – Παλληξουριακός 0-0

ΑΟ Τσιλιβή – Αίας Γαστούνης 2-2 (34′ Αγγελίδης, 36΄ Σαμπανέι / 30′ Κουλούρης, 66′ Μπαρδούσης)

Αχαϊκή-Θύελλα Πατρών 2-1 (6′ Σουρανής, 57′ Ανδρεόπουλος – 67′ Τσότρας. Δοκάρι: 91′ Ανδρεόπουλος)

ΠΑΟ Βάρδας – Ζάκυνθος 1-1 (30′ Λαθύρης / 23′ Κάμερον)

Διαγόρας-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-3 (17′ Νάκα, 26′ Γκάτσης, 83′ Μεζίνι)

Ρεπό: ΑΟ Διαβολιτσίου.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πάμισος-Παναιγιάλειος

Εθνικός Σκουλικάδου-ΑΟ Τσιλιβί

Παλληξουριακός-Αχαϊκή

Αίας Γαστούνης-ΠΑΟ Βάρδας

Θύελλα Πατρών-Διαγόρας Βραχνεΐκων

Ναυπακτιακός Αστέρας -ΑΟ Διαβολιτσίου

Ρεπό: Ζάκυνθος.

 

ΣΚΟΡΕΡ

7 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (Αίας).

6 ΓΚΟΛ: Νάκας (Ναυπακτιακός).

5 ΓΚΟΛ: Γκάτσης (Ναυπακτιακός/Παναιγιάλειος).

4 ΓΚΟΛ: Βλασόπουλος (Διαγόρας), Κούνια (Ζάκυνθος).

3 ΓΚΟΛ: Νικολακόπουλος (Εθνικός).

2 ΓΚΟΛ: Ζώντος (Ζάκυνθος), Λαθύρης (ΠΑΟ Βάρδας), Μεταξάς (Εθνικός), Μουλιάτος (Διαβολίτσι), Μπράτι (Παλληξουριακός), Σταυρόπουλος (Ναυπακτιακός), Τσότρας (Θύελλα), Χριστόπουλος (Παναιγιάλειος).

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement