Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
Connect with us

Πολιτισμός

Το ’21 πηγή έμπνευσης-Στον «αέρα» η παραγωγή- αφιέρωμα του Πολιτιστικού Οργανισμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, μέσα από μία παραγωγή διάρκειας είκοσι λεπτών, που είναι βασισμένη στην εικόνα και τον ήχο, «ξεναγεί» τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, στα μονοπάτια της τέχνης, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και στα χρόνια της επανάστασης του ’21.

Πρόκειται για ένα ανεξίτηλο ταξίδι με  «ξεναγό» τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων . Γεγονότα εκείνης της εποχής έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας σημεία της Πάτρας και της περιοχής, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της επανάστασης του ’21.

Το υλικό είναι προσβάσιμο για όλους τους πολίτες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού patrasculture.gr, την ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων, την σελίδα του Οργανισμού στο facebook και το κανάλι του στο youtube στη διεύθυνση https://youtu.be/sI-i8i5hzBM  καθώς και στυο κανάλι του Δήμου στο youtube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/c/PatrasMunicipality/videos

Περιλαμβάνονται επίσης, η περιήγηση σε πλατείες της πόλης όπου βρίσκονται τοποθετημένα έργα με αγωνιστές της επανάστασης, στη μονή του Ομπλού που αποτέλεσε ένα από ορμητήρια και  σημεία αναφοράς του αγώνα, καθώς και αποσπάσματα από την έναρξη των εκδηλώσεων (πλατεία Ομονοίας) που διοργανώνει ο Δήμος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Επίσης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, δίνει στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει ως τίτλο «Η επανάσταση μέσα από τις εικαστικές τέχνες» από την ενότητα «Τέχνη στην Πόλη, Τέχνη για την Πόλη», σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21 και τις υπαίθριες εικαστικές

εκθέσεις.

Το ό νέο υλικό – τρίτο κατά σειρά – αφορά την υπαίθρια εικαστική έκθεση που έχει στηθεί και στην πλατεία Παπαφλέσσα, η οποία περιλαμβάνει έργα Ελλήνων ζωγράφων. Είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr, στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων, στο facebook του Οργανισμού και το κανάλι του στο YοuTube στη διεύθυνση

 

 

Πολιτισμός

Στα αχνάρια του ‘21-Ξεκινούν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Δήμος Ερυμάνθου στα αχνάρια του ‘21» διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων Δυτικής Ελλάδος ξεκινούν σήμερα στις 20.30, στο μαρτυρικό χωριό της Δ.Ε. Τριταίας, Ερυμάνθεια με τίτλο «Τα Μαρτυρικά Χωριά υπηρετούν τα ιδεώδη του 1821».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με την Κοινότητα Ερυμάνθειας
και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού έχει ως εξής:
 Χαιρετισμοί
 Ομιλίες
Δημήτριος Σταθακόπουλος – Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και
Βασίλης Κυριαζής – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές
Αποζημιώσεις
 Φωνητικό Σύνολο “SANTA MAURA” Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας (κ. Δήμητρα
Αψομώτου)
 Θεατρικό Δρώμενο από την «Ομάδα φίλων Ανοιχτού Θεάτρου Κρήνης» και
Χορευτικού Δήμου Πάτρας (Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή)
 Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Ερυμάνθειας
 Τραγούδι – Κιθάρα: Νίκος Δημακόπουλος.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
-ΔΡΟΣΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2021 ώρα: 20.30
ΓΙΑΝΝΙΑΣ – Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΩΑΣ
-ΛΕΟΝΤΙΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2021 ώρα: 20.30
Θεατρική παράσταση από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ: «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων»
-ΚΑΛΕΝΤΖΙ – ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8/2021 ώρα: 20.30
«200 Χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας»
-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8/2021 ώρα: 20.30
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση»
και ψηφιακή Έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας: Φιλελληνισμός, «Από Αγάπη
για την Ελλάδα»
-ΡΑΚΙΤΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8/2021 ώρα: 10.30
«Μάχη Καυκαριάς» – Η τελευταία μάχη του Αγώνα»
-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/2021 ώρα: 20.30
Τα Νεζερά και η Ι. Μονή Χρυσοποδαρίτισσας στον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821

Περισσότερα

Πολιτισμός

Στην παραλία της Κάτω Αχαΐας-Συναυλία Σπ. Πολυκανδριώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στην παραλία της Κάτω Αχαΐας η οκταμελής ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη θα δώσει συναυλία λαϊκής μουσικής.

Η συναυλία περιλαμβάνει τρεις ενότητες που είναι οι παρακάτω: Ρεμπέτικο-Σμυρνέϊκο τραγούδι, δημοτικό τραγούδι και νησιώτικο, όπως τα είδαν και τα προσέγγισαν οι μεγάλοι δημιουργοί του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης έχοντας βαθιά ριζωμένες οικογενειακές μνήμες και καταβολές στην παραδοσιακή μουσική, ασχολείται συστηματικά με το ρεμπέτικο και σμυρνέϊκο τραγούδι. Από το 1998 διατηρεί το δικό του μουσικό σχήμα με το οποίο περιοδεύει στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Η συναυλία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Περισσότερα

Πολιτισμός

«Εποχή του θερισμού»-Μποφίλιου, Καραμουρατίδης και Ευαγγελάτος την ερχόμενη Παρασκευή στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νατάσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ταξιδεύουν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου στην Πάτρα και το Διεθνές Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας στις 9.30 το βράδυ στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» την παράσταση η «Εποχή του θερισμού».

Η «Εποχή του θερισμού» είναι η νέα παράσταση για μια από τις πιο καταξιωμένες δημιουργικές ομάδες της ελληνικής μουσικής. Μία παράσταση βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και θεωρήθηκε το καλύτερο έργο τους έως τώρα, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό, μετά το δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε.
Τα καινούργια τραγούδια τους ήρθαν για να μεταφέρουν το φως, τη λάμψη και την αισιοδοξία τους, αλλά ταυτόχρονα το ρεαλισμό και τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματά τους, εν μέσω μιας παράξενης και σκοτεινής εποχής.
Η Νατάσα Μποφίλιου με τη χαρά και την ανυπομονησία της επιστροφής στις live εμφανίσεις, θα παρουσιάσει αυτά τα τραγούδια με το δικό της τρόπο, μαζί με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν.
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού «Θανάσης Τσιπινάκης» θα ανοίξει τη συναυλία, παίζοντας μουσικά κομμάτια μαζί με την Νατάσα Μποφίλιου.
Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά -πλην Κυριακής- από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».
Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής:
Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους-σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο για κάθε μία ημέρα. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.
Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσικοί: Θέμης Καραμουρατίδης πιάνο, Άρης Ζέρβας τσέλο, Γιώργος Μπουλντής κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, synth bass, Λάμπης Κουντουρογιάννης ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Γιώργος Καρδιανός ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Μανώλης Γιαννίκιος τύμπανα, Γιώργος Καστανός σαξόφωνο, κλαρινέτο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα