Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Το «click inside» δυσκολεύει την κίνηση στην αγορά – Θέλουμε πλήρες άνοιγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαμηλά κινήθηκε η αγορά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της με τη μέθοδο του click inside, όπως δήλωσε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κίνηση κυμάνθηκε σε πιο υψηλά επίπεδα και χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Όπως είπε, το θέμα του πλήρους ανοίγματος της αγοράς έχει τεθεί ήδη δύο φορές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία ωστόσο δεν δώσει ακόμα το πράσινο φως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά χωρίς click inside το συντομότερο δυνατόν, για να δουλέψει καλύτερα, υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης τοποθέτησε την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις όχι νωρίτερα από τρεις εβδομάδες μετά, έτσι ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.000.000 εμβολιασμοί. Ξεκαθάρισε πάντως ότι για την ώρα δεν καταργείται το γενικό sms, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νούμερο sms, αποκλειστικά για την εστίαση, αν και, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται τώρα.

Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, αν και θα υπάρχει κάποια ελαστικότητα, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement