Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξαφνικό… «διαζύγιο»-Διαφορά απόψεων ανάμεσα σε ΣΕΒΙΠΑ και Σύνδεσμο Βιομηχανιών για το ρόλο της ΒΙΠΕ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Και ξαφνικά προέκυψε «διαζύγιο» ανάμεσα στο Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ και στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Την επισημοποίηση του ανακοίνωσε χθες με ανακοίνωση του, ο ΣΕΒΙΠΑ, καθώς-όπως υποστηρίζει- δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των διοικήσεων των δυο Συνδέσμων.
«Η εγγραφή του ΣΕΒΙΠΑ στο Μητρώο μελών του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, ως επιστέγασμα διαλόγου μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό να εξευρεθεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος συνεργασίας, για την καλύτερη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών και να υποστηριχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο, οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις της», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ο ΣΕΒΙΠΑ προσήλθε στο διάλογο αυτό με καλή πίστη και με αποκλειστικό σκοπό, το κοινό καλό των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών. Πλην όμως, στην πορεία διαπίστωσε με απογοήτευση ότι, δεν υπήρχε συναντίληψη, διάθεση συνεργασίας και επιμερισμού ευθυνών από την άλλη πλευρά.
Κατόπιν αυτού και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα δεκάδες μέλη μας, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών, ο ΣΕΒΙΠΑ αναγκάζεται να αποσυρθεί από αυτή τη σύμπραξη και να αφιερωθεί στο έργο του και σε συνεργασίες με φορείς που αντιλαμβάνονται την αξία του ισότιμου διαλόγου και δεσμεύονται σε κοινούς στόχους».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Λειβαδάρος, ο οποίος-σύμφωνα με πληροφορίες- την περασμένη Παρασκευή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΕΒΠΔΕ, Κλεομένη Μπάρλο, προφανώς για θέματα που είχαν ανακύψει και τελικά δεν διευθετήθηκαν.
Από την πλευρά του Συνδέσμου Βιομηχανιών δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση με τις θέσεις του, αλλά κύκλοι του, σημείωναν ότι «πρέπει ο ΣΕΒΙΠΑ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, απέναντι σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, που αφορούν κυρίως το ρόλο και τη λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement