Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Σημαντική κίνηση από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκο Μπαλάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση του στίβου το διήμερο 8-9 Μαΐου με την διεξαγωγή σε 19 ομίλους του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών με τον όμιλο της Πάτρας να φιλοξενείται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Ένας σημαντικός σκόπελος για όλα τα σωματεία είναι το οικονομικό.

Με τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας το τελευταίο εξάμηνο έχουν μηδενίσει τα έξοδα των σωματείων μιας και δεν έχουν την δυνατότητα να προπονούνται οι αθλητές των Ακαδημιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ατομικά αθλήματα δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση των σωματείων των ομαδικών αθλημάτων που έχουν πληγεί από τον Covid-19. Από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκο Μπαλάση έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν και τα ατομικά αθλήματα στον συνολικό σχεδιασμό.
Ο πρόεδρος Νίκος Μπαλάσης δηλώνει σχετικά: «Όπως είναι γνωστό αρχικά έχουν εξαιρεθεί από την επιχορήγηση της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγω covid-19 τα ατομικά αθλήματα και έχει γίνει η ανάλογη έκκληση για την διόρθωση της σχετικής εγκυκλίου. Υπάρχει προφορική απάντηση της περιφέρειας για ενίσχυση των ατομικών αθλημάτων, όπως είναι και ο στίβος, άμεσα σε δεύτερη φάση. Είναι δεδομένο πάντως ότι σε 15 ημέρες ξεκινούν οι αγώνες στίβου με ειδικά εγκεκριμένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Η οικονομική αδυναμία των σωματείων είναι μεγάλη δεδομένου ότι φέτος δεν λειτουργούν οι ακαδημίες απ’ όπου προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους. Πιστεύεται ότι θα λυθεί άμεσα το μεγάλο αυτό ζήτημα και θα πάρουν ανάσα τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π».
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΘΕΤΩΝ
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας διοργανώνει σήμερα και αύριο στο Σχηματάρι Αγώνες σύνθετων αγωνισμάτων Ανδρών-Γυναικών (Δέκαθλο – Έπταθλο) και Κ18 Ανδρών-Γυναικών (Δέκαθλο-Έπταθλο). Ο Α.Ο. Κούρος αποφάσισε οι Λυδία Σώλου, Φωτεινή Τσιλιγκιριάν και Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου να μην συμμετέχουν μιας και δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement