Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στη Γαύδο: Σήμερα ή αύριο θα κληθεί για νέες εξηγήσεις στον ανακριτή ο 40χρονος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «βεντάλια» των ευθυνών για το τροχαίο στη Γαύδο άνοιξε και, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα ή αύριο ο 40χρονος φίλος της Κορίνας και οδηγός του μοιραίου οχήματος που βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη στο γκρεμό θα κληθεί ξανά ενώπιον των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την έκθεση της τροχαίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης ΚορίναςΦίλιππο Σκαμπαρδώνη, ο 40χρονος από την στιγμή που θα του ασκηθεί δίωξη για συγκεκριμένες κατηγορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές ποινές σύμφωνα με το νέο πλαίσιο: «Θα κληθεί ξανά να καταθέσει μπορεί σήμερα ή αύριο. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας βασανίζει. Θα πρέπει να καταλάβει πως την δίωξη δεν την ασκώ εγώ, αλλά η αστυνομία. Τα ευρήματα δεν τα έβγαλα εγώ, αλλά οι επιστήμονες που βρέθηκαν στο σημείο. Δεν είναι δικά μου συμπεράσματα. Όταν σπεύδεις και λες άλλα αντί άλλων είναι λογικό ότι θα σου ζητηθούν εξηγήσεις. Αμφιβάλλω αν την μοιραία χρονική στιγμή είχε συναίσθηση των πεπραγμένων του» αναφέρει ο Φίλιππος Σκαμπαρδώνης και προσθέτει: «Οι διώξεις μετά τις αλλαγές στο πλαίσιο, που έγιναν το 2019, είναι συγκεκριμένες στις περιπτώσεις που προκαλέσει κάποιος σοβαρό τραυματισμό σε κάποιον, υπάρχει κάθειρξη μέχρι 10 ετών. Αν από την οδική μας ασυνέπεια προκληθεί θάνατος υπάρχει κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 ετών. Διαφοροποιείται το πλαίσιο ανάλογα με την βαρύτητα του τραυματισμού ή τον θάνατο. Το θέμα είναι πώς θα αξιολογηθεί η κατηγορία γιατί τα αδικήματα και τα εγκλήματα τελούνται όχι μόνο με πράξεις, αλλά δια παραλήψεως. Και εδώ έχουμε τα σωστικά συνεργεία, η παράλειψη των οποίων ήταν εγκληματική. Η κατηγορία θα αξιολογηθεί αρχικά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Η έκθεση της τροχαίας τον διαψεύδει

σε πάρα πολλά σημεία, εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας: «Δεν καταλαβαίνω από τις καταθέσεις του τι προσπαθεί να διασώσει και αναιρείται καθ ολοκληρίαν. Είπε πως μαζί με την Κορίνα βρίσκονταν σε περιπτύξεις και πως τα καθίσματα ήταν κεκλιμένα. Τα καθίσματα βρέθηκαν σε όρθια κάθετη θέση. Είπε πως είχαν βγάλει τα πάνω τους ρούχα, η κοπέλα βρέθηκε ντυμένη κανονικά με το φούτερ της. Δεν θέλω να ενοχοποιήσω και να στοχεύσω κάποιον, μόνος του έχει καταφέρει ό,τι κατάφερε».

Σύμφωνα με το πόρισμα της τροχαίας πέντε διαφορετικούς τρόπους δοκίμασαν οι ειδικοί με το δικό τους αυτοκίνητο και δεν βρέθηκε στο γκρεμό: «Το χειρόφρενο ασφαλίζει και απασφαλίζει με μπουτόν, μόνο του δεν κατεβαίνει ποτέ, χέρι το κατέβασε. Μπροστά υπάρχει υδροφόρος σωλήνας διαμέτρου μεγάλου σωλήνα νερού. Πέντε προσπάθειες – δοκιμές έκαναν οι ειδικοί και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπερπηδιέται με τίποτα. Λέει ήταν ξυπόλητος και ανέβηκε 120 μέτρα γκρεμό με φερτά υλικά, πέτρες, αγκάθια. Εδώ γυμνασμένοι εκπαιδευμένοι και χωρίς την βοήθεια σχοινιών δεν τα κατάφεραν. Γι αυτό πρέπει να δώσει απαντήσεις».


Ροή ειδήσεων

Advertisement