Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

European COVID-19 Forecast Hub: Αποκλιμάκωση κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα αλλά και των θανάτων κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες προβλέπει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο του European COVID-19 Forecast Hub για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Το European COVID-19 Forecast Hub είναι προϊόν της σύμπραξης του Πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine, το οποίο είναι ειδικευμένο σε ζητήματα δημόσιας υγείας, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Το Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και τα συνθέτει ώστε να δημοσιεύσει μία σύνθετη πρόβλεψη (η οποία αποκαλείται ensemble) για τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε βάθος έως τεσσάρων εβδομάδων, αν και ο βαθμός ασφάλειας αυξάνεται με το χρονικό βάθος.

Μολονότι τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν αναπόφευκτα ένα εύρος τιμών για τη διασπορά του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, ο σύνθετος δείκτης προβλέπει πως για το διάστημα μεταξύ 25 Απριλίου και 1η Μαΐου θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά περισσότερα από 1.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, όταν προβλέπονται 16.220 κρούσματα.

Παραπλήσια είναι η εικόνα στο μέτωπο των θανάτων. Την περίοδο έως την 1η Μαΐου η σύνθετη πρόγνωση τοποθετεί τους θανάτους λόγω Covid στην Ελλάδα σε 533, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν 553.

Οι απώλειες αναμένεται να πέσουν στους 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

Όπως κάθε προβλεπτικό μοντέλο, φυσικά, δεν μπορεί να προβλέψει απαραίτητα με απόλυτη ακρίβεια την πορεία της πανδημίας

Δείτε την πρόβλεψη εδώ.


Οι προβλέψεις του Forecast Hub επικαιροποιήθηκαν την Τρίτη, 26 Απριλίου, με βάση τα νεότερα στοιχεία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/european-covid-19-forecast-hub-apoklimakosi-kroysmaton-thanaton


Ροή ειδήσεων

Advertisement