Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κρεοπωλεία: Για δεύτερη χρονιά οι καταναλωτές ψωνίζουν για το πασχαλινό τραπέζι με περιορισμούς, μεγαλύτερες ποσότητες φέτος λόγω και της μεταφοράς της αργίας  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Οι παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι έχουν ήδη ξεκινήσει στα κρεοπωλεία της Πάτρας, στα οποία από χθες παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι καταναλωτές θα ψωνίσουν για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ το γεγονός ότι δεν θα ταξιδέψουν στην περιφέρεια για τις γιορτές διαφοροποιεί και τις αγορές τους, όχι όμως και τα έθιμα και τις συνήθειές τους, αφού σύμφωνα με τους κρεοπώλες η πλειονότητα των καταναλωτών ζητά ολόκληρο τον οβελία για την σούβλα!

Η ιδιαιτερότητα πάντως φέτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι και η Τρίτη του Πάσχα θα είναι αργία λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς. Έτσι αρκετοί ς επιλέγουν να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ημερών.

Τα κρεοπωλεία της Πάτρας έχουν μεγάλη επάρκεια σε όλα τα είδη και οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο με τη ζήτηση να κορυφώνεται το Μεγάλο Σάββατο.

 

Νίκος Τρίγκας: «Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει»

«Η κίνηση έχει αρχίσει ήδη και ετοιμάζουμε πυρετωδώς το πασχαλινό τραπέζι για τους πελάτες μας. Και φέτος το Πάσχα, εκτός από τα παραδοσιακά αμνοερίφια και κοκορέτσια, διαθέτουμε κρεατολιχουδιές έτοιμες για ψήσιμο, που δημιουργούμε με μεράκι και φροντίδα! Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει. Ο κόσμος έχει αρχίσει τις παραγγελίες σε αρνάκι και κατσικάκι, ντόπια πάντα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς, ενώ ενδιαφέρονται να αγοράσουν γαρδούμπες, κοντοσούβλια, φρυγαδέλια, ρολάκια, γκιούλμπασι, κ.ά. Μπορεί όποιος θέλει να κάνει τις παραγγελίες του και τηλεφωνικά και το κατάστημά μας τα φέρνει στο χώρο των πελατών δωρεάν», δηλώνει στην «Γ» ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου «Τρίγκας» στην οδό Πατρέως 55-61, Νίκος Τρίγκας.

 

 

Κώστας Φιλόπουλος:  «Τα αμνιοερίφια έχουν την τιμητική τους»

«Από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε το ενδιαφέρον των πελατών μας για να κάνουν την παραγγελία τους για το Πασχαλινό τραπέζι. Το έθιμο επιτάσσει αρνάκι ή κατσικάκι και εμείς έχουμε κάνει έγκαιρα εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αμνιοεριφίων, πάντα ντόπια και πρώτης ποιότητας, για τους πελάτες μας. Διαθέτουμε επίσης συκωταριές, γαρδουμπάκια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και φυσικά ό,τι άλλο είδος κρέατος επιθυμεί ο πελάτης μας για τις ημέρες του Πάσχα. Εκτιμούμε πως η κίνηση θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο», επισημαίνει ο Κώστας Φιλόπουλος, εκ των ιδιοκτητών  του κρεοπωλείου «Αφοί Φιλόπουλοι» στην οδό Γερμανού 108.

 

 

Αντώνης Σκόνδρας: «Αυξημένη φέτος η τιμή στο αρνί»

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο κρεοπωλείο του Αντώνη Σκόνδρα στην οδό Σολωμού. Οπως ο ίδιος μας δηλώνει, «από την περασμένη εβδομάδα ο κόσμος άρχισε να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και να κάνει την παραγγελία του για το Πάσχα. Φέτος, ο κόσμος παραμένει στην πόλη, δεν θα πάει στα χωριά του και ήδη προσέρχονται για να κάνουν τις αγορές τους. Εμείς, διαθέτουμε επάρκεια σε όλα τα κρέατα. Πέρυσι το αρνί δούλεψε αρκετά παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Φέτος, η τιμή στο αρνί ανέβηκε και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές εξαγωγές αρνιών λόγω του καθολικού Πάσχα. Λόγω της αυξημένης τιμής, κάποιοι καταναλωτές προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις και πιο οικονομικές».

 

Νίκος Μοσχοβάκης: «Μεγάλη ποικιλία για το γιορτινό τραπέζι »

Ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην Αγυιά, Νίκος Μοσχοβάκης από την δική του πλευρά, είπε: «Η κίνηση σταδιακά έχει ανέβει από την περασμένη εβδομάδα και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα κορυφώνεται. Επειδή οι πολίτες δεν θα πάνε στα χωριά και θα μείνουν στη πόλη, δεν υπάρχει αυξημένο αγοαστικό ενδιαφέρον για αρνί σε σχέση με τα υπόλοιπα ειδή κρέατος γεγονός που αποδίδεται και στην αύξηση της τιμής. Πάντως όσοι ενδιαφέρονται σπεύδουν να κάνουν την παραγγελία τους καθώς φέτος η επάρκεια είναι περιορισμένη. Ωστόσο, πολλοί ενδιαφέρονται για το χοιρινό κρέας, καθώς έχουμε ζήτηση και για μπριζόλες, σουβλάκια, αλλά και για κοτόπουλο και άλλα παρασκευάσματα για το γιορτινό τραπέζι».

 

 

Αντώνης Μπάρλος: Υπάρχει προσφορά και ζήτηση

Ο Αντώνης Μπάρλος, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στα Ροΐτικα Πατρών επισημαίνει πως «η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί από σήμερα Μ. Τετάρτη και σταδιακά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο θα δεχόμαστε παραγγελίες. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών θα παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν θα μετακινηθούν στην επαρχία. Διαθέτουμε μεγάλη επάρκεια σε όλα τα είδη, όμως φέτος λόγω των συνθηκών οι τιμές των αμνιοεριφίων είναι υψηλότερες από ότι τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θα επηρεάσει την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών».

 

 

  1. N. Κανελλόπουλος: Επάρκεια και ποιότητα

Ο κρεοπώλης, Νίκος Κανελλόπουλος εκτιμά πως τα τοπικά κρεοπωλεία διαθέτουν αρκετές ποσότητες κρεάτων για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους, οι οποίοι από σήμερα Μ. Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν τις παραγγελίες τους. «Ο κόσμος λόγω των συνθηκών θα παραμείνει εντός της πόλης, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις ανάγκες στις προμήθειες κρεάτων, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα όσον αφορά στην επάρκεια. Τα συνοικιακά κρεοπωλεία έχουν ήδη κάνει τις προμήθειές τους και πιστεύω πως θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους. Όπως πάντα το Πάσχα, το αρνί και το κατσίκι έχουν την τιμητική τους, ενώ πολλοί παραγγέλλουν το πατροπαράδοτο κοκορέτσι κι άλλα εδέσματα, όπως σπληνάντερα, γαρδούμπες και κοντοσούβλι. Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους καταναλωτές ποιοτικά, ντόπια προϊόντα και κρέατα στις καλύτερες τιμές της αγοράς», δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος αναφέροντας πως η τιμή για το αρνί φέτος κυμαίνεται από 9 έως 11 ευρώ, ενώ για το κατσίκι από 10- 12,5 ευρώ το κιλό.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονοψήφια και πάλι η Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με 8 νέες διαγνώσεις κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 394 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα