Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Εμφάνιση αγγαρεία για την Παναχαϊκή, έμεινε ισόπαλη (1-1) με τον Απόλλωνα Λάρισας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο α΄ ημίχρονο, κοκκινόμαυρη αγγαρεία έκαναν χθες οι παίκτες της Παναχαϊκής, η οποία έκανε νέα μέτρια εμφάνιση και ήρθε ισόπαλη εντός έδρας 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας ξεκινώντας με το αριστερό στην 1η αγωνιστική των πλέι-άουτ.

Η πατρινή ομάδα ήθελε νίκη για πολλούς λόγους όμως δεν τα κατάφερε και έτσι όχι μόνο δεν διασκέδασε τις εντυπώσεις από την παρουσία της στις μάχες της παραμονής αλλά με τον 1 βαθμό που πήρε χθες, δεν κατάφερε να κλειδώσει την μαθηματική παραμονή της στην κατηγορία.
Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Καραπίτσου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, με τα λάθη στην άμυνα -και τα 2 πέναλτι από λάθος αντίδραση- με προβλήματα στην ανάπτυξη και όλα τα υπόλοιπα τα οποία δεν αφήνουν την ομάδα να σημειώνει εύκολα γκολ.
ΜΕ ΜΠΕΛΕΖΑΚΗ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ
Στο αγωνιστικό μέρος η Παναχαϊκή ξεκίνησε με 11άδα που είχε νέα πρόσωπα όπως τον Μπελεζάκη που έπαιζε δεξί μπακ. Οι υπόλοιποι έμειναν ίδιοι με την Παναχαϊκή να ξεκινά δυνατά το ματς με στόχο να πιέσει.
Βέβαια το ματς ξεκίνησε στραβά αφού στο 10΄ τραυματιτηκε ο Πατάπης και μπήκε στη θέση του ο Μπρους ο οποίος πήρε θέση στη μεσαία γραμμή και πιο πίσω γύρισε στην άμυνα ο Μουστακόπουλος.
Ο ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μπορεί η πατρινή ομάδα να είχε την υπεροχή όμως ο Απόλλων Λάρισας έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ καθώς κέρδισε πέναλτι στο 14΄ -από ανατροπή του Ανάκογλου- όμως ο Κολοβούρης έπεσε σωστά και έδιωξε κρατώντας το 0-0.
Μετά το πέναλτι, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα και με δραστήριο τον Γιάκο, δημιούργησαν προβλήματα στην κοκκινόμαυρη άμυνα χωρίς όμως να υπάρξει και η μεγάλη φάση.
ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ 1-0 Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν αυτοί που πέτυχαν πρώτοι γκολ μετά από ωραίο συνδυασμό του Σταμόπουλου με τον Παπαδόπουλο, ο πρώτος έκανε σέντρα για τον Μπάτροβιτς που πλάσαρε στην κίνηση και έκανε το 1-0 στο 22΄.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει από τον Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος αντέδρασε, στο 28΄ κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Μουστακόπουλου και στο επόμενό λεπτό, ο Γιάκος σημάδεψε σωστά ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Mετά το 1-1, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να έχουν βγει μπροστά για να πετύχουν γκολ αφήνοντας την Παναχαϊκή να έχει μια καλή ευκαιρία στο 38΄ με το φάουλ του Μπάτροβιτς.
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι αλλά μόνο με τον Ανάκογλου να παλεύει στη μεσαία γραμμή, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Οι δύο ομάδες συνέχισαν χωρίς αλλαγές στο β΄ ημίχρονο, με την πατρινή ομάδα να προσπαθεί να μπει πιο δυνατά αλλά είχε το γνωστό πρόβλημα ανάπτυξης στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει εύκολα στον Γιούση.
Από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας είχε την υπεροχή στη μεσαία γραμμή με τον Γιάκο και Σκούπρα να κάνουν καλή δουλειά, είχαν την πρωτοβουλία αλλά και αυτοί δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΙΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΑΠΙΤΣΟ
Βλέποντας την αδυναμία στη επίθεση, ο Καραπίτσος στο 66΄ έκανε διπλή παρέμβαση, έριξε στο ματς τους Κουσκουνά-Αραβίδη στις θέσεις των Παπαδόπουλου και Μπάτροβιτς για να δώσει πνοή στην επίθεση.
Παρά την διπλή αλλαγή, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα για τους κοκκινόμαυρους οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε οργανωμένη άμυνα με το 1-1 να παραμένει και το χρόνο να περνά.
Διπλή κίνηση έκανε και ο Φρατζέσκος με σκοπό να ρίξει φρέσκα πόδια στο ματς και τον Απόλλωνα Λάρισας να ανεβάζει στροφές και να γίνεται πιο απειλητικός σε 1-2 περιπτώσεις αλλά αντέδρασε σωστά ο Κολοβούρης.
Η πατρινή ομάδα είχε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία με το σουτ του Αραβίδη και από εκεί και πέρα τίποτα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά χάνοντας 2 ευκαιρίες- η μια με τον Τασιούλη και η άλλη στο Γιάκο στις καθυστερήσεις όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μπελεζάκης (81΄Σκεπετάρη), Πατάπης (11΄ Μπρους), Μαρκοπουλιώτης, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Γιούσης (81΄Τσερούτι), Μασούρας, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς (67΄Αραβίδης), Παπαδόπουλος (67΄ Κουσκουνάς).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Φρατζέσκος): Άστρας, Μπάλλας, Μπάμπης, Ντα Κάμπο (58΄ Αθανασιάδης λ.τ.), Σέχου, Λίταινας (75΄Ομπραντοβιτς), Μπαλογιάννης (58΄ Τασιούλης), Μόρας, Καμπέρης (75΄ Λουκάς), Γκόλιας, (3΄Σκούπρα λ.τ.), Γιάκος.
•Χωρίς λάθη η διαιτησία του Αρ. Βάτσιου (Δ. Αττικής) όπως και οι βοηθοί Φωτόπουλος και Στεφανής με τον ρέφερι να σφυρίζει σωστά και τα 2 πέναλτι.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement