Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εκδικάστηκε χθες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά αποφάσεων της διοίκησης στο «Πρώτο», στις 9 Ιουνίου η κύρια αγωγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκτή έγινε χθες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει οι Βασίλης και Γιώργος Καϊμακάς, κατά των αποφάσεων της διοίκησης του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων Πατρών (ΠΡΩΤΟ), με την οποία είχαν διαγραφεί από την γενική συνέλευση και είχαν αντικατασταθεί από το Δ.Σ.

Η βασική προσφυγή θα κριθεί στις 9 Ιουνίου, με τις δυο πλευρές να προετοιμάζονται ανάλογα.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Ο συνήγορος των Βασίλη και Γιώργου Καϊμακά, Αλέξης Κούγιας σε τοποθέτηση του, για την υπόθεση και την απόφαση του Δικαστηρίου ανέφερε: «Ο πρόεδρος κ. Κωνσταντινόπουλος διέκρινε το παράνομο της διαγραφής των συνεταιριστών Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά από τη γενική συνέλευση του «Πρώτο» και την αντικατάστασή τους από το διοικητικό συμβούλιο και εξέδωσε την ανάλογη απόφαση που ικανοποιεί και δικαιώνει τους εντολείς μου.
Σήμερα καταδείχθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της τριανδρίας του «Πρώτο», που ένα μέλος της συμμετείχε στις διοικήσεις Καϊμακά, ένα άλλο προήδρευε των γενικών συνελεύσεων, ενώ ένα τρίτο δεν δικαιούτο να μετέχει στο Δ.Σ. από την… πολλή αγάπη του προς το συνεταιρισμό.
Συγκεκριμένα, δια της παράνομης διαγραφής των Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά, για να μην αποτελούν εμπόδιο στις επιδιώξεις τους, σχεδίαζαν να καταστήσουν το «Πρώτο» ιδιωτική επιχείρηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντί να προμηθεύονται ικανές ποσότητες γάλακτος από πατρινούς και Αχαιούς μεγαλοπαραγωγούς, όπως οι Βασίλης και Δημήτρης Καϊμακάς, αγόραζαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καταργώντας ουσιαστικά και παράνομα τον ντόπιο και συνεταιριστικό χαρακτήρα του «Πρώτο».

Το γεγονός ότι οι «3» της πλειοψηφίας ενήργησαν παράνομα, πλήττοντας παντοιοτρόπως τους εντολείς μου, εγείρει αξιώσεις σε αστικό και ποινικό επίπεδο, που θα γνωστοποιηθούν λίαν συντόμως».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΜΠΑΤΖΗ

Ο δικηγόρος Πατρών, Θάνος Αμπατζής, που εκπροσώπησε την σημερινή διοίκηση του συνεταιρισμού στην χθεσινή διαδικασία ανέφερε:

«Πρόκειται για μια προσωρινή διαταγή και όχι για απόφαση ασφαλιστικών μέτρων διότι η βασική αίτηση θα συζητηθεί στις 9 Ιουνίου. Εκεί, θα κριθεί εάν θα πρέπει να επανέλθουν οι συνεταιριστές πίσω. Θέλω να σημειώσω ότι δεν υπάρχει σκεπτικό στην απόφαση, παρά μόνον ο δικαστής διατάσσει για έναν μήνα να είναι συνεταιριστές. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι γιατί τα κακουργήματα των πράξεων των συνεταιριστών ακολουθούν και εκεί θα πρέπει να παλέψουν για να κερδίσουν, εφόσον αυτή η μάχη που δόθηκε ήταν σχεδόν ανούσια».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, έχει στραφεί εναντίον των προκατόχων της, με μηνυτήριες αναφορές για θέματα οικονομικής διαχείρισης, ενώ σε πρόσφατη γενική συνέλευση έλαβε ομόφωνη απόφαση για την κατάθεση αγωγής αρκετών εκατ. ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement