Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το Συμβούλιο έγινε… debate-Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Αιγιάλεια μετατράπηκε σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με χρώμα εκλογών

Published

on

Eπιστροφή στην προεκλογική περίοδο του 2019 ή έναρξη μιας πρόωρης προεκλογικής περιόδου, ενόψει των επόμενων Δημοτικών Εκλογών;

Δύο χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές και δύο χρόνια πριν τις επόμενες (Μάιος 2023), εξαιτίας της ψήφισης της Απλής Αναλογικής, ο Δήμος Αιγιαλείας, δοκιμάζει τις συνέπειες αυτού του ‘εκλογικού πειράματος: Ο Προϋπολογισμός της Δημοτικής αρχής απορρίφθηκε αργά το βράδυ προχθές Μ. Δευτέρα, με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να επιβάλει στο δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να εφαρμόσει το δικό της Προϋπολογισμό («Στρατηγικός Σχεδιασμός», επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Αιγιαλείας 2020-2023) για το 2021.
Ως «οιονεί» δήμαρχος (μετά τις εκλογές του 2023») ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος, παρουσίασε προχθές την κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης για τον Προϋπολογισμό με ενισχυμένα κονδύλια για τις κοινωνικές δαπάνες, τόνισε ότι «στόχος είναι να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες που δοκιμάζονται λόγω της πανδημίας και όχι με λόγια…» Παράλληλα, υποστηρίζοντας την απόφαση αναπροσαρμογής μείωσης 5% των δημοτικών τελών του 2021 που -πάλι- είχε ψηφίσει η πλειοψηφία της αντιπολίτευση, επεσήμανε ότι απορρίπτεται η πρόταση της Δημοτικής αρχής διότι δεν εφαρμόζει την απόφαση! Αιτιολογώντας, τέλος, το… πλειοψηφικό σχέδιο της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «επιβάλλεται να σταθούμε δίπλα στους προέδρους οικισμών, ενισχύουμε κωδικούς για την αγορά κοινόχρηστων χώρων και στηρίζουμε τους ξεχασμένους πολιτιστικούς συλλόγους».
ΓΡ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ. Αντί του Δημάρχου ο οποίος απουσίαζε σε μεγάλο μέρος της συζήτησης προχθές, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, υποστήριξε στο προχθεσινό ψηφιακό… debate, όπως εξελίχθηκε η συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό, την απόφαση του Δήμου για μια σειρά έργα που θα μπορούσαν, αν ψηφιζόταν το σχέδιο, να τονώσουν και την ιδιωτική παραγωγική δραστηριότητα. «Πρέπει να σταθούμε αξιοπρεπώς μέσα στην πανδημία και να στηρίξουμε μια Αιγιάλεια με αναπτυξιακούς προσανατολισμούς η οποία θα παράγει πλούτο» τόνισε.
Β. ΨΥΧΡΑΜΗ. Λίγο νωρίτερα, εκ μέρους της Αντιπολίτευσης, η πρώην αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη είχε ξεκαθαρίζει -στηρίζοντας την πρόταση του Χρ. Γούτου- ότι τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου επιβάλλεται να εισακουστούν στον Προϋπολογισμό. «Θέλουμε λόγο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου» ξεκαθάρισε! Κατηγορώντας το Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο ότι «δεν τον ενδιαφέρει ούτε η συνεννόηση ούτε η σύγκλιση μέσα στο συμβούλιο».
Γ. ΝΤΙΝΟΣ. Αναγνωρίζοντας ότι ασκεί και ρόλο συντονιστή μιας ετεροχρονισμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «σήκωσε το γάντι» που πέταξε η κ.Ψυχράμη. «Είναι πρόταση για τον Προϋπολογισμό αυτή που συζητάμε η πρόταση μομφής στη Δημοτική αρχή;» αναρωτήθηκε.
Τ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. «Γαία πυρϊ μειχθήτω» για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου από τον επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος. «Γιατί ως αριστερά κάναμε σημαία μας την Απλή Αναλογική;» αναρωτήθηκε προς την πλευρά της Δημοτικής αρχής. Αναγνωρίζοντας πάντως ότι η λογική των ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για… αγαθοεργίες με κρατικό χρήμα.
Δ. ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ. Αποφασισμένος να μην θυσιάσει την αξιοπιστία του σχεδίου Προϋπολογισμού προκειμένου να υπογραφούν… προεκλογικά γραμμάτια\, εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας. Υπενθυμίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, και από προηγούμενες Δημοτικές αρχές, γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτουν οι δαπάνες ώστε να μην παρουσιάζονται αποκλίσεις στην υλοποίηση του Προϋπολογισμού». Την πρόταση του στήριξε, μέσα στο συμβούλιο, και ο διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας κ.Μυλωνάς.
Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Στο ενδιάμεσο της τελικής ψηφοφορίας παρενέβη τηλεφωνικά ο Δήμαρχος κ.Καλογερόπουλος ο οποίος πέταξε το γάντι στην Αντιπολίτευση λέγοντας ότι «θα είναι ευθύνη τους αν αύριο θα έχουμε ψηφισμένο Προϋπολογισμό».
ΠΑΝ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement