Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αυξημένη ζήτηση για το γιορτινό τραπέζι στον κλάδο των τροφίμων

Published

on

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Tης Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αγορές για το πασχαλινό τραπέζι με τους καταναλωτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην προμήθεια προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και στις υπεραγορές τροφίμων, τα ζαχαροπλαστεία και τα καταστήματα με είδη αρτοπλαστικής.

Εχοντας κάνει την παραγγελία τους στα κρεοπωλεία, οι καταναλωτές πλέον αρχίζουν τις προμήθειες σε άλλα βασικά προϊόντα που θα εμπλουτίσουν τόσο το τράπεζι μετά την Ανάσταση όσο και ανήμερα το Πάσχα. Σε πρώτη προτίμηση είναι τα κύρια είδη διατροφής του Πασχαλινού τραπεζιού, τρόφιμα, ροφήματα και γλυκίσματα.

Τα πρώτα μηνύματα από τους επιχειρηματίες που δραστηροποιούνται στον χώρο των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης είναι ελπιδοφόρα καθώς η αγοραστική κίνηση δείχνει αυξητική τάση και αυτό σηματοδοτεί ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Η «Γ» αποτύπωσε τις απόψεις επιχειρηματιών της περιοχής μας, οι οποίοι καταγράφουν τον παλμό της αγοράς.

 

 

Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος: «Θετικό πρόσημο»

Ο πρόεδρος και Εμπορικός Διευθυντής “Ανδρικόπουλος” ΑΒΕΕ, Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος επισημαίνει: «Η πρώτη εικόνα από την αγοραστική κίνηση της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης είναι ότι υπάρχει θετικό πρόσημο στην αγορά. Ευελπιστούμε ότι σήμερα και αύριο, που είναι οι πιο εμπορικές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να συνεχιστεί αυτό το κλίμα ενώ το Μεγάλο Σάββατο γίνονται οι αγορές της τελευταίας στιγμής. Εμείς, είμαστε πανέτοιμοι για να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές, έχουμε κάνει τις προμήθειές μας προβλέποντας πως η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από πέρυσι. Στα καταστήματά μας προσφέρουμε προϊόντα σε άριστη ποιότητα και στις καλύτερες τιμές. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στο αρνάκι, στα τυροκομικά και σε όλα τα αγαθά που είναι αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι».

 

Γιώργος Αράπης: «Κλίμα αισιοδοξίας»

«Είμαστε πανέτοιμοι για να υποδεχθούμε τους καταναλωτές και να τους προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα για το Πασχαλινό τραπέζι στις καλύτερες τιμές της αγοράς» επισημαίνει από την πλευρά του ο εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας«3Α ΑΡΑΠΗΣ supermarket» Γιώργος Αράπης.

Εκφράζει την αισιοδοξία του για την αύξηση της αγοραστικής κίνησης τονίζοντας πως «περιμένουμε από σήμερα Μ. Πέμπτη μέχρι και το Μ. Σάββατο να αυξηθεί η αγοραστική ζήτηση. Εμείς έχουμε κάνει τις προμήθειές μας εγκαίρως και έχουμε εξασφαλίσει αχτύπητες προσφορές στα τυροκομικά είδη, πρώτης ποιότητας και σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους και να γιορτάσουν το Πάσχα παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας».

 

Παναγιώτης Στασινόπουλος: «Ξεκίνησε η κίνηση»

Την εκτίμηση πως η φετινή Πασχαλινή περίοδος θα είναι σαφώς καλύτερη από την περσινή δεδομένου ότι έχει αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα, εκφράζει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων «Παραδοσιακού Παντοπωλείου» Παναγιώτης Στασινόπουλος.

«Υπάρχει κίνηση και στα πέντε καταστήματά μας μέχρι και σήμερα με τα νηστίσιμα εδέσματα και τα είδη πρώτης ανάγκης και ευελπιστούμε πως τις τρεις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι. Διαθέτουμε επάρκεια σε όλα τα είδη και αρκετές προσφορές καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών μας. Φέτος, το ωράριο της Μ. Παρασκευής θα είναι διευρυμένο από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ. για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά καθώς ήδη έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lockdown».

 

Γιάννης Μιχαλόπουλος: «Προσβλέπουμε στις ημέρες των εορτών»

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανοίξει η κίνηση τόσο για τις ημέρες του Πάσχα όσο και μετέπειτα εφόσον πλέον επιστρέφουμε στην κανονικότητα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα με κλειστές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας» σημειώνει από την πλευρά του ο εκ των ιδιοκτητών της Πατρινής βιομηχανίας Γλυκού – Παγωτού «Αχαΐκό Εντελβάις» Γιάννης Μιχαλόπουλος. Και συμπληρώνει: «Ενόψει του Πάσχα τα καταστήματά μας είναι πανέτοιμα για να προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά γλυκίσματα για τις γιορτινές ημέρες. Την τιμητική τους έχουν τα τσουρέκια, τα κουλούρια, τα σοκολατένια αυγά. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη ζαχαροπλαστικής, σε προσιτές τιμές παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το κόστος στις πρώτες ύλες. Μέλημά μας είναι να κρατήσουμε τις τιμές σε υγιή επίπεδα ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση ήταν μέτρια και περιμένουμε τις επόμενες μέρες να κορυφωθεί».

 

Κωνσταντίνος Πλέγας: «Φέτος πολύ καλύτερα»

Γλυκιές προσδοκίες κυριαρχεί σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας, τα οποία περιμένουν τις εορτές του Πάσχα για να δουλέψουν.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Πλέγας» (στην Γούναρη) Κωνσταντίνος Πλέγας επισημαίνει ότι «φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι το Πάσχα που αναγκαστικά είμαστε με κλειστά καταστήματα λόγω της πανδημίας. Επικρατεί αισιοδοξία και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία σε τσουρέκια, κουλούρια, σοκολατένια αυγά για όλα τα βαλάντια και φυσικά μεγάλη ποικιλία σε γλυκίσματα από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες για να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές. Ελπίζουμε όλος ο κόσμος να περάσει όμορφα αυτές τις ημέρες».

 

 

Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης

Σε συνεχές ωράριο και σήμερα τα εμπορικά

Στην μέρα της Σταύρωσης προσδοκούν να επέλθει η δική τους «ανάσταση» οι έμποροι της Πάτρας καθώς σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Οι έμποροι αναμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους ενόψει του Πάσχα και να δώσουν «ανάσα» στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ματώσει εδώ και έναν χρόνο λόγω της πανδημίας.

Οι έμποροι περίμεναν πως χθες θα είχαν περισσότερη αγοραστική κίνηση, η οποία μέχρι σήμερα κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς και αυτό οφείλεται στο γεγονός της περιορισμένης αγοραστικής δυνατότητας. Πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή και αυτό σημαίνει μικρότερο εισόδημα σε σχέση με παλιότερα, κάτι που αποτυπώνεται στο «ταμείο» της Πασχαλινής αγοράς.

«Περιμένουμε τους καταναλωτές για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, για τα δωράκια τους για να μπορέσουμε να κάνουμε Ανάσταση» αναφέρουν στη «Γ» αρκετοί έμποροι. Αυξημένη πάντως ήταν το προηγούμενο διάστημα η κίνηση στα καταστήματα με λαμπάδες και κεριά, με παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement