Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια- 15 παραβάσεις από το πρωί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει έλεγχος των οχημάτων και να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά θεωρείται ημέρα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα και για το λόγο αυτό οι έλεγχοι θα είναι εξωνυχιστικοί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ μέχρι ώρας έχουν βεβαιωθεί 15 παραβάσεις. Στο σημείο βρίσκονται και ο ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλο μαζί με την Διοικήτρια Χριστίνα Στάμου.

Ήδη, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.
Χθες σύμφωνα με πληροφορίες διήλθαν από τα διόδια του Ρίου 4.000 οχήματα, όταν την αντίστοιχη μέρα το 2019 είχαν περάσει τριπλάσια και πλέον, δηλαδή 14.000 Ι.Χ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως: «Διενεργούμε καθολικούς ελέγχους στην είσοδο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπου διαπιστωθεί ότι οι οδηγοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τις μετακινήσεις εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από το Νόμο τόσο η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων όσο και η επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν παρατηρείται ιδιαίτερη παραβατικότητα στο δίκτυο ευθύνης μας».

Να σημειωθεί ότι τέσσερα περιπολικά οχήματα βρίσκονται σε μόνιμη βάση στον σταθμό των διοδίων στο Ρίο διενεργώντας πλήρη έλεγχο σε όλα τα διερχόμενα οχήματα, μεγάλο μέρος των οποίων είναι φορτηγά και οι μετακινήσεις τους είναι για επαγγελματικούς λόγους.

Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και αύριο Μεγάλη Παρασκευή, μέρα που επίσης το βάρος της Αστυνομίας θα στραφεί στην τήρηση των μέτρων στους ναούς, όπου θα γίνει η περιφορά των επιταφίων μόνο στα προαύλια αυτών.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement