Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενεργειακή αναβάθμιση- Υπεγράφη η απόφαση ένταξης χρηματοδότησης για το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Την απόφαση ένταξης σε χρηματοδότηση, έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων υποδομών, μεταξύ των οποίων και του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, διασφάλισε ο Δήμος Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ικανοποιώντας ένα σημαντικό αίτημα της περιοχής του Δήμου Αιγιαλείας.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.380.800 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» (Άξονας Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον»).

Ειδικότερα, προβλέπονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, με την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας και στέγης, την αντικατάσταση παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εκφράζει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση επετεύχθη, για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας για εξοικονόμηση ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και να αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αναφέρονται στους Δήμους, ώστε να καταστήσουμε το Δήμο Αιγιαλείας φιλικό και σύγχρονο για όλους τους συμπολίτες μας». Από πλευράς του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δόμησης &. Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει πως με το έργο, πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας με σύγχρονες μεθόδους, θα μειωθεί και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της λειτουργίας του κτιρίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής και βεβαίως στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement