Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Η φετινή Ανάσταση είναι πιο χαρμόσυνη από ποτέ γιατί θα μας βρει ξανά όλους μαζί!»

Δημοσιεύθηκε

στις

 Του Παναγιώτη Καρασπήλιου, εκπαιδευτικού– ιεροψάλτη

Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου μας θα δοξαστεί και πάλι με τη λαμπρότητα και τη χαρά που της πρέπει και θα είναι πιο πανηγυρική από ποτέ γιατί θα μας βρει ξανά όλους μαζί στις εκκλησίες μας.

Η ανάγκη όλων των Χριστιανών να βρισκόμαστε στο χώρο της εκκλησίας αυτές τις Άγιες μέρες, να πενθήσουμε για το θείο πάθος και να ευφρανθούμε με όλη μας τη ψυχή από το ζωοφόρο Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού που φέρνει την ελπίδα και την αναγέννηση των ανθρώπων, φέτος θα εκπληρωθεί όπως κάθε χρόνο πριν τις δύσκολες ημέρες που μας έφερε η πανδημία και μας άφησε μακριά από το πνευματικό μας σπίτι. Ως ιεροψάλτης και ως Χριστιανός η χαρά μου είναι ακόμα πιο μεγάλη, γιατί η περσινή αίσθηση του να ψάλλεις για το Θείο δράμα και την μακάρια Ανάσταση σε έναν άδειο ναό με το εκκλησίασμα που αποτελεί τον παλμό του σώματος της εκκλησίας να απουσιάζει, ήταν κάτι που όσοι το βιώσαμε δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.
Φέτος αφήνοντας πίσω μας το πρωτόγνωρο και δύσκολο περσινό Πάσχα με τις κλειστές εκκλησίες που μας δοκίμασε σε όλα τα επίπεδα, αυτό το Πάσχα οι εκκλησίες μας ανοίγουν και πάλι τις θήρες του γεμίζοντάς μας αισιοδοξία, ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Όλο το σώμα της εκκλησίας οφείλουμε με ομοψυχία, ενότητα και υπευθυνότητα όπως μας κάλεσαν και οι πνευματικοί μας Ιεράρχες να συστρατευθούμε με την επιστήμη, με το κράτος και με τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που είναι δώρα του Θεού στους ανθρώπους, για να μείνουν από εδώ και στο εξής οι εκκλησίες μας, όπως τις γνωρίζαμε γεμάτες ζωή και όλοι εμάς κοντά τους να ασκούμε την πίστη μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Αναστάσιμο μήνυμα είναι η νίκη της ζωής επί του θανάτου και η απόδειξη της αγαπητικής σχέσης του Θεού με τους ανθρώπους που θέλοντας τη σωτηρία τους, ο Υιός του χλευάστηκε, υπέφερε αγόγγυστα, βασανίστηκε και Σταυρώθηκε για να άρει τις αμαρτίες μας και να μας λυτρώσει από τον θάνατο μέσω της θαυμαστής Ανάστασής του. Έτσι και εμείς όσο και αν έχουμε κουραστεί όλον αυτόν τον καιρό, οφείλουμε να έχουμε την αγάπη για το συνάνθρωπο προτεραιότητα αυτές τις δύσκολές ημέρες που βιώνουμε και να προστατεύσουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας, μπορώντας έτσι να χαρούμε με τις ανοιχτές εκκλησίες, να τελούμε με ασφάλεια τις Δοξολογίες της Μεγάλης Εβδομάδας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου μας. Άλλωστε, οι Χριστιανοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αγάπη για το συνάνθρωπό μας είναι η αγάπη για το Θεό και το αντίστροφο και αυτή την αγάπη οφείλουμε να την αποδείξουμε εμπράκτως ειδικά στις δυσκολίες που όλοι πάσχουμε.
Ευχή όλων μας «το Φως το Αληθινόν» της φετινής Ανάστασης να εξαφανίσει το σκοτάδι που έφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας και να σηματοδοτήσει τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Άρθρα-Συνεργασίες

Μια βόλτα του Τσίπρα στην Μύκονο

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Μια βόλτα στη Μύκονο, μετά την αναγγελία της προσεχούς επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, κρίθηκε ότι ήταν η χρυσή ευκαιρία για τον Τσίπρα, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη ότι, κάθε τι που σκέπτεται και διαλαλεί σχετικά με τον κορονοϊό, υποδηλώνει την επιτυχία που θα είχε η μάχη κατά της πανδημίας αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός!

Ο άνθρωπος που τον περασμένο Νοέμβριο δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει σύντομα εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό, ο ίδιος άνθρωπος που μίλησε στην Βουλή για «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων, παραμένει ό ίδιος άνθρωπος που προσδοκά και εύχεται την κυβερνητική αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ελπίδα ότι αυτή θα του αποφέρει την προσωπική και κομματική του πολιτική ανάκαμψη!
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο αντίκτυπος από την «εκδρομή» στην Μύκονο δεν θα μπορούσε παρά να επικεντρωθεί στον διάλογο που είχε με τον παλιό του συμμαθητή, από το πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων της Αθήνας, που τον περίμενε «αραχτός» σε μια καφετέρια του νησιού, όπου και ακούγεται ο Τσίπρας να λέει με το γνωστό άνετο –«μάγκικο» και ολίγον «αλανιάρικο» ύφος του: «Εσύ δεν άλλαξες καθόλου ρε π….στη»! Προφανώς ο «π…στης» ενθουσιάστηκε από την προσφώνηση, όποτε οι δυο παλιοί συμμαθητές αναπόλησαν το ένδοξο παρελθόν τους, που, βέβαια, περιελάμβανε και τις γνωστές καταλήψεις, όπου «δοξάστηκε» ο Τσίπρας…. Αλλά η χαρά του Τσίπρα από αυτή την απρόσμενη συνάντηση τον οδήγησε σε μια ακόμη «ηρωική» ανάμνηση: Θυμήθηκε την πενταήμερη σχολική εκδρομή στην Ρόδο όπου, όπως είπε ο ίδιος με καμάρι, «έφευγαν καρέκλες στην πισίνα»!…
Αν συνδυάσει κανείς τι καταλήψεις, τις «καρέκλες που έφευγαν στην πισίνα», την «στροφή των 360ο », με την οποία ήθελε να δηλώσει την αλλαγή άποψης χωρίς να καταλαβαίνει ότι απλώς επιστρέφει στην ίδια θέση, την άγνοιά του ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος βρίσκονται στο ίδιο νησί, την διάσημη πλέον «kolotumba» μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και την περιλάλητη 17ωρη διαπραγμάτευση, τα «οξφορδιανά» αγγλικά, με τα οποία αδυνατούσε να συγκρατήσει τα γέλια του ο Κλίντον και την οδύνη του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην σωρό του αδίστακτου δικτάτορα της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα ενός «τυχερού» ανθρώπου που ο λαός τον έφθασε τόσο ψηλά, όσο ασήμαντη, περιθωριακή και γραφική είναι η πραγματική του εικόνα…
Πράγματι, είναι αδιανόητο πως αντιλαμβάνεται την ιδιότητά του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που μόνον με το επίπεδο του Πολάκη θα μπορούσε να συγκριθεί… Από την άλλη βέβαια πλευρά είναι προφανές ότι η ανοχή, η κατανόηση και η κάλυψη που ο Τσίπρας προσφέρει στον Πολάκη απλώς αναδεικνύουν την πλήρη ταύτισή τους σε διανοητικό, ηθικό και πολιτικό επίπεδο, γεγονός που εξηγεί απόλυτα την άνεση με την οποία ο Πολάκης επιβεβαιώνει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, την «μοναδικότητα» της προσωπικότητάς του!…
Θα μπορούσε να αντιλέξει κάποιος: Μα δεν δικαιούται ένας πρώην πρωθυπουργός να έχει μια «προσωπική» στιγμή μ έναν παλιό του φίλο και να εκφραστεί με την «αργκό», που αποτελεί συνήθη τρόπο έκφρασης μεταξύ μιας μερίδας, τουλάχιστον, της νεολαίας;
Απάντηση: Αν ο «περίπατος» στην Μύκονο είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, θα μπορούσε να ανεχθεί κανείς την γραφικότητα της αθυροστομίας, έστω και αν, ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, ένας πρώην πρωθυπουργός, ακόμη και αν λέγεται Τσίπρας, οφείλει να συμπεριφέρεται, στις δημόσιες εμφανίσεις του, με μέτρο, περίσκεψη και ευπρέπεια, χωρίς να ξεχνά την ιδιότητά του… Αλλά όταν πηγαίνεις στην Μύκονο δήθεν για να συζητήσεις με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς επιχειρηματίες τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία, αλλά κυρίως για να καταδικάσεις την κυβέρνηση που δεν έχει επιδείξει την δική σου «ετοιμότητα» – όπως αυτή που επέδειξε ο μεγάλος τιμονιέρης του ΣΥΡΙΖΑ στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής – τότε οι προσφωνήσεις, όπως αυτή προς τον «παλιό συμμαθητή» και η ανάμνηση από τις «καρεκλιές στην πισίνα» απλώς αποδεικνύουν ότι, ο «χαβαλές» και η «ψευτομαγκιά» κυριαρχούν στην σκέψη και στην συμπεριφορά του άλλοτε πρωθυπουργού, ακόμη και όταν καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να φανεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα σημερινά καθήκοντά του….

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Η ΝΔ θα ανορθώσει τη χώρα, όπως έκανε και το 1974-Του Αντώνη Κουνάβη (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ιστορικές επέτειοι προσφέρονται για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Και η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας μάς ωθεί να κάνουμε μια ουσιαστική αναδρομή στο παρελθόν, αντιπαραβάλλοντας την με το σήμερα.

Το 1974, με ηγέτη τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Ελλάδα ξεκίνησε τη μακρά και δύσκολη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να μετασχηματιστεί από μια χώρα – παρίας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, με θεμέλιο λίθο το πρωτοποριακό για την εποχή του Σύνταγμα του 1975.
Στο πέρασμα των χρόνων, οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος που έθεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποδείχθηκαν πολύ γερές και στέρεες, ενώ η επίτευξη της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας και δικαίωσε τη διορατικότητα του αείμνηστου Εθνάρχη.
Δυστυχώς, όμως, ανεύθυνες και δημαγωγικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν τη δεκαετία του 1980 εξέθρεψαν το τέρας του λαϊκισμού και μας έφεραν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.
Είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικό το γεγονός ότι με ανακούφιση διαπιστώνουμε πλέον ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, αφού φτάσαμε προηγουμένως στο χείλος του γκρεμού.
Πετύχαμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και να θεωρούμαστε πια στην Ευρωπαϊκή Ένωση πια μια χώρα – πρότυπο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παράλληλα, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, η κοινωνία βλέπει για πρώτη φορά το φως της εξόδου από την μακροχρόνια οικονομική κρίση, δρέποντας τους πρώτους καρπούς των σκληρών θυσιών στις οποίες υποβλήθηκε.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να έρθουμε στο επιθυμητό επίπεδο, προκειμένου να μην ξαναφτάσουμε ποτέ στο σημείο που βρεθήκαμε πριν από λίγα χρόνια, και με απώτερο σκοπό να γίνουμε ένα λειτουργικό κράτος με εξωστρεφή και δυναμική οικονομία.
Και οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις συνιστούν, απλώς, μια αναγκαία συνθήκη για τη μεταβολή της κοινωνίας προς την προαναφερόμενη κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση, βαδίζοντας στα χνάρια του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανορθώσει για μια ακόμη φορά τη χώρα και θα την οδηγήσει σε μια νέα εποχή, όπως έπραξε και στο παρελθόν με αφετηρία το 1974, ως η παράταξη της εθνικής ευθύνης και της δημιουργίας.

(Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαϊας)

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Ν.Δ.: Πολιτικός “καύσωνας”-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού με την μετάλλαξη “Δ” να έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δώσει εντολή στα κυβερνητικά στελέχη μέχρι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση να ομαλοποιηθεί και να περάσουμε στην κανονικότητα.

Στόχος είναι να φέρει στο προσκήνιο την μεταρρύθμιστικη ατζέντα που έμεινε πίσω λόγω της πανδημίας. Τις επόμενες ημέρες εισάγονται στη Βουλή προς ψήφιση δύο εμβληματικά νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει ο ιδιος ο πρωθυπουργός.
Πρόκειται για το εργασιακό νομοσχέδιο και έπονται αυτά που αφορούν στην επικουρική ασφάλεια και στην παιδεία. Τα νομοσχέδια αυτά σίγουρα θα φέρουν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη όπως είδαμε στις πρώτες συνεδριάσεις. Εκτιμώ ότι τώρα μπαίνουμε στην καθαρώς πολιτική διακυβέρνηση της χώρας αφού και τα τρία αυτά βασικά νομοσχέδια είναι ο πυλώνας όλων των μεταρρυθμίσεων, ενώ έπεται και συνέχεια.
Η κυβέρνηση κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να υποχωρήσει στις όποιες αντιδράσεις βρει μπροστά της μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν με απεργίες, διαδηλώσεις αλλά πρέπει να περάσει και στην αντεπίθεση, κερδίζοντας το στοίχημα που ήταν και προεκλογική της δέσμευση.
Το Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες της “Γ” όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει αλλά κάνει λόγο και για ανοικτή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα δύο διαφορετικών αντιλήψεων με την αντιπολίτευση. Από τη μία η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και από την άλλη οι προοδευτικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο να εκσυχρονιστούν παλιά πλαίσια όπως το εργασιακό που ισχύει, άκουσον – άκουσον από την δεκαετία του 1980.
Συγκεκριμένα δε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συγκυρία επιλέγει να δίνει μάχες οπισθοφυλακής και να γίνεται ουρά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Κοντός ψαλμός… Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά και μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε την Αριστερά παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και στους δρόμους και στη Βουλή.
Συμπερασματικά, τα σοβαρά αυτά νομοσχέδια τα θέλει οπωσδήποτε έτοιμα ο πρωθυπουργός για να δώσει στην κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ το “σάλπισμα” της νέας κυβερνητικής περιόδου. Δεν αποκλείεται και μετά από έναν δομικό ανασχηματισμό!

 

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα