Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Η Τουρκία ενέκρινε την χρήση του ρωσικού εμβολίου -Σε αυστηρό lockdown η χώρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αρμόδια ιατρική υπηρεσία στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την έκτακτη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει μία συμφωνία για την χορήγηση 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου Sputnik V και συνάψαμε μια συμφωνία για την προμήθειά του. Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για την παραλαβή 50 εκατομμυρίων δόσεων εντός έξι μηνών», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κότζα.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το κινεζικό εμβόλιο που ανέπτυξε η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech Ltd και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Έχει πραγματοποιήσει 22 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Την παρασκευή του ρωσικού εμβολίου ανακοίνωσε τουρκική φαρμακοβιομηχανία
Η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 στα εργοστάσιά της. Η παραγωγή του εμβολίου θα αρχίσει τους επόμενους μήνες, ανέφερε σήμερα η εταιρεία σε κοινή ανακοίνωση με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επιβολή ολικού lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 17 Μαΐου. Στα μέτρα περιλαμβάνονται το κλείσιμο σχολικών αιθουσών και ο περιορισμός στις υπεραστικές μετακινήσεις, με στόχο τη μείωση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000, προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παρέμεινε πάνω από 300 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr –

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement