Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Η φετινή Ανάσταση είναι πιο χαρμόσυνη από ποτέ γιατί θα μας βρει ξανά όλους μαζί!»

Δημοσιεύθηκε

στις

 Του Παναγιώτη Καρασπήλιου, εκπαιδευτικού– ιεροψάλτη

Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου μας θα δοξαστεί και πάλι με τη λαμπρότητα και τη χαρά που της πρέπει και θα είναι πιο πανηγυρική από ποτέ γιατί θα μας βρει ξανά όλους μαζί στις εκκλησίες μας.

Η ανάγκη όλων των Χριστιανών να βρισκόμαστε στο χώρο της εκκλησίας αυτές τις Άγιες μέρες, να πενθήσουμε για το θείο πάθος και να ευφρανθούμε με όλη μας τη ψυχή από το ζωοφόρο Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού που φέρνει την ελπίδα και την αναγέννηση των ανθρώπων, φέτος θα εκπληρωθεί όπως κάθε χρόνο πριν τις δύσκολες ημέρες που μας έφερε η πανδημία και μας άφησε μακριά από το πνευματικό μας σπίτι. Ως ιεροψάλτης και ως Χριστιανός η χαρά μου είναι ακόμα πιο μεγάλη, γιατί η περσινή αίσθηση του να ψάλλεις για το Θείο δράμα και την μακάρια Ανάσταση σε έναν άδειο ναό με το εκκλησίασμα που αποτελεί τον παλμό του σώματος της εκκλησίας να απουσιάζει, ήταν κάτι που όσοι το βιώσαμε δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.
Φέτος αφήνοντας πίσω μας το πρωτόγνωρο και δύσκολο περσινό Πάσχα με τις κλειστές εκκλησίες που μας δοκίμασε σε όλα τα επίπεδα, αυτό το Πάσχα οι εκκλησίες μας ανοίγουν και πάλι τις θήρες του γεμίζοντάς μας αισιοδοξία, ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Όλο το σώμα της εκκλησίας οφείλουμε με ομοψυχία, ενότητα και υπευθυνότητα όπως μας κάλεσαν και οι πνευματικοί μας Ιεράρχες να συστρατευθούμε με την επιστήμη, με το κράτος και με τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που είναι δώρα του Θεού στους ανθρώπους, για να μείνουν από εδώ και στο εξής οι εκκλησίες μας, όπως τις γνωρίζαμε γεμάτες ζωή και όλοι εμάς κοντά τους να ασκούμε την πίστη μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Αναστάσιμο μήνυμα είναι η νίκη της ζωής επί του θανάτου και η απόδειξη της αγαπητικής σχέσης του Θεού με τους ανθρώπους που θέλοντας τη σωτηρία τους, ο Υιός του χλευάστηκε, υπέφερε αγόγγυστα, βασανίστηκε και Σταυρώθηκε για να άρει τις αμαρτίες μας και να μας λυτρώσει από τον θάνατο μέσω της θαυμαστής Ανάστασής του. Έτσι και εμείς όσο και αν έχουμε κουραστεί όλον αυτόν τον καιρό, οφείλουμε να έχουμε την αγάπη για το συνάνθρωπο προτεραιότητα αυτές τις δύσκολές ημέρες που βιώνουμε και να προστατεύσουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας, μπορώντας έτσι να χαρούμε με τις ανοιχτές εκκλησίες, να τελούμε με ασφάλεια τις Δοξολογίες της Μεγάλης Εβδομάδας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου μας. Άλλωστε, οι Χριστιανοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αγάπη για το συνάνθρωπό μας είναι η αγάπη για το Θεό και το αντίστροφο και αυτή την αγάπη οφείλουμε να την αποδείξουμε εμπράκτως ειδικά στις δυσκολίες που όλοι πάσχουμε.
Ευχή όλων μας «το Φως το Αληθινόν» της φετινής Ανάστασης να εξαφανίσει το σκοτάδι που έφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας και να σηματοδοτήσει τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

Ροή ειδήσεων

Advertisement