Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κίνηση, χωρίς …ψώνια-Σήμερα και αύριο οι έμποροι της Πάτρας περιμένουν την τελευταία πασχαλινή «ένεση» στην αγορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τελευταίες ημέρες σήμερα και αύριο για την πασχαλινή αγορά της Πάτρας, η οποία δεν κατάφερε να επανακάμψει, τουλάχιστον όπως ανέμεναν οι έμποροι, μετά από το μακρύ χρονικό διάστημα που ήταν τα καταστήματά τους, κλειστά.

Ο κόσμος και χθες «πλημμύρισε» το κέντρο της πόλης, ωστόσο, η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική. Τα καταστήματα που παραδοσιακά πήραν «ανάσα» ήταν τα εμπορικά με τα παιδικά είδη υπόδησης και ένδυσης, καθώς κι εκείνα με τα εφηβικά είδη, καθώς και τα είδη δώρων και τα κηροπλαστεία για την αγορά των λαμπάδων και κεριών της Ανάστασης.
Όπως δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος «η κίνηση και την Μεγάλη Πέμπτη ήταν υποτονική. Κινήθηκαν κυρίως, τα παιδικά είδη, ενώ ο κόσμος ήταν αρκετά διστακτικός στις υπόλοιπες αγορές του. Περιμένουμε τη σημερινή και αυριανή ημέρα για να κάνουμε ταμείο μετά τις γιορτές του Πάσχα, χωρίς όμως να προσμένουμε πολλά… Ελπίζουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα που θα επαναλειτουργήσει και η εστίαση πως ο κόσμος θα είναι κινηθεί περισσότερο».
Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας θα λειτουργήσουν 13:00 – 19:00, ενώ αύριο Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι η αγορά θα επανέλθει από την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς την Τρίτη 4 Μαΐου τα εμπορικά θα είναι κλειστά λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ
Σε αντίθεση με τα εμπορικά καταστήματα, σήμερα και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στα σούπερ μάρκετ και στα κρεοπωλεία, στα οποία ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια τους για το πασχαλινό τραπέζι κυρίως, σήμερα, ενώ αύριο αναμένονται για τις αγορές της τελευταίας στιγμής και της παραλαβής των παραγγελιών τους από τα συνοικιακά κρεοπωλεία.
Σήμερα τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ αύριο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Αντίστοιχα, θα ανοίξουν και πάλι από την Τετάρτη 5 Μαΐου με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement