Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό κατά την περιφορά του Επιταφίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμη ιδιαίτερο Πάσχα καλούνται να γιορτάσουν οι Έλληνες πολίτες, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κορωνοϊός είναι εδώ και βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς της νόσου.

Σε αντίθεση με την περσινό εορτασμό, φέτος όπως είναι γνωστό επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός εντός των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ παράλληλα έξω από τους ιερούς ναούς οι πιστοί πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.
Ένα περιστατικό ενδεικτικό των ημερών που ζούμε, εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Επιταφίου έξω από ναό της Πάτρας.
Ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στα Νότια Προάστια της πόλης, με τον καυγά τους να αφήνει άφωνους όλους όσοι βρίσκονται στο σημείο.
Κάποια στιγμή η γυναίκα κινήθηκε προς την μικρή πομπή του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της περιφοράς του, πλησιάζοντας σε μικρή απόσταση άλλους πιστούς. Εκείνη τη στιγμή ο άνδρας της έξαλλος , προέβη σε δριμύτατες παρατηρήσεις, διαμηνύοντάς της πως το βράδυ δεν θα της επιτρέψει να τον πλησιάσει, φοβούμενος μήπως κόλλησε. «Μην με ζυγιάσεις» , τόνισε ο οργισμένος παππούς, με τους παρευρισκόμενους να σχολιάζουν τα κατάλοιπα που φαίνεται πως έχει αφήσει ο ιός αυτούς τους 15 μήνες που μπήκε δυναμικά, ανατρέποντας τις ζωές μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement