Connect with us

Διεθνή

Μικέλε Μορόνε: Ο πρωταγωνιστής της πιο σέξι σειράς του Netflix είναι… πατέρας και single

Published

on

Είναι ο 30χρονος «θεός» από το Μπιτόντο της Λομβαρδίας που μπήκε στο σπίτι μας εν μέσω πανδημίας με την περιβόητη ταινία «365 μέρες». Ομορφος, ταλαντούχος και ανερχόμενος, με ιταλιάνικο ταμπεραμέντο, γοητεία και στόφα κλασικού γόη.

Εχει ιδανικό στυλ, το οποίο συνδυάζει με ανεπιτήδευτη κομψότητα, κι έγινε η φαντασίωση ανδρών και γυναικών τις βραδιές του εγκλεισμού. Είναι επίσης ο μπρουτάλ Λατίνος εραστής, ο σημαδεμένος από τα πολλά τατουάζ, ο εξίσου πειστικός Βαλέριο που βυθισμένος στα βιβλία δεν βγαίνει από το σπίτι του στην παλιότερη δουλειά του «Sirene». Αυτός που εξομολογείται στην Ορνέλα Μούτι ότι θα ήθελε να αποκτήσει ουρά γοργόνας για να ακολουθήσει την αγαπημένη του σειρήνα στον βυθό. Είναι παράλληλα ο γιος της κλασικής Ιταλίδας μάνας που την καλεί να κάνει στόρι στο Instagram ενώ του μαγειρεύει – κι εκείνη που τον μεγάλωσε με πολλή αγάπη και καθόλου χρήματα σαν μια παζολινική mamma φοράει τα γυαλιά πρεσβυωπίας για να χαιρετήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του γιου της.

Είναι ο κηπουρός με τον μισθό των 400 ευρώ που εγκατέλειψε τους κήπους της κοινότητας όταν τον ανακάλυψε το σκηνοθετικό πολωνικό δίδυμο Μπιαλόβας – Μάντες. Ο 18άρης που οδηγούσε κάποτε ένα παλιό Lancia στους δρόμους μιας χώρας που πουλάει προϊόντα πολυτελείας γίνεται τώρα ο ambassador διάσημων δημιουργών της. Και ιντριγκαδόρικα δημοσιοποιεί στα social media τη στιγμή που θα πέσει στην πισίνα, απολύτως ακομπλεξάριστος με το τι θα φανεί. Αλλοτε ημίγυμνος, κάποτε γυμνός, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αφήνει τους ακολούθους του παραπονεμένους. Και μέσα σ’ όλα αυτά ετοιμάζεται για το sequel του «365 μέρες» -σχεδόν το επέβαλαν η ανταπόκριση του κοινού και τα νούμερα του Netflix-, το οποίο αρχίζει σύντομα να γυρίζεται στην Ισπανία.

Ο Μικέλε παίζει με τα μαλλιά του και τη χοντρή αλυσίδα στον λαιμό του καπνίζοντας συχνά πυκνά, κάνοντας να παραληρούν τα πλήθη με τη μαγνητική του αύρα και το απαράμιλλο σεξαπίλ. Είναι ευγενικός μιλώντας στα chat rooms με τις θαυμάστριες του. «Σέβομαι την προσωπικότητά τους και μου το ανταποδίδουν με πολλή αγάπη», λέει. Πιστός στις οικογενειακές αξίες, μεγάλωσε στην Απουλία ως γιος ενός βιοπαλαιστή ο οποίος αγωνιζόταν για να έχουν φαγητό τα πέντε παιδιά του και τους έδωσε το καλύτερο που μπορούσε. Μέτριος μαθητής στο σχολείο, έκανε όνειρα να ξεφύγει από το περιβάλλον που τον περιόριζε. Φίλοι του καταστράφηκαν από τα ναρκωτικά, έγιναν αλκοολικοί ή βρέθηκαν στη φυλακή.

Το πάθος του να γίνει ηθοποιός τού έσωσε τη ζωή. Μόλις 11 ετών χάνει τον πατέρα του από Πάρκινσον. Παρακολουθώντας στην τηλεόραση τον «Χάρι Πότερ και τη Φιλοσοφική Λίθο» διαισθάνεται για πρώτη φορά ότι η δική του λυδία λίθος βρίσκεται στο σινεμά.
morrone__1_
Οι «365 μέρες» που άλλαξαν τον κόσμο του

Μια βραδιά του Ιουνίου του 2020, ενώ εκείνος κοιμόταν, το πρόσωπό του έγινε αμέσως αναγνωρίσιμο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Τη νύχτα που οι “365 μέρες” έκαναν πρεμιέρα στο Netflix κοιμήθηκα με 48.000 ακολούθους στο Instagram. Οταν ξύπνησα είχα 2,1 εκατομμύρια. Σκέφτηκα ότι ήταν μια ανταμοιβή για τα χρόνια σκληρής δουλειάς που προηγήθηκαν», ομολογεί. «Νιώθω άσχημα που το λέω, αλλά η αλήθεια είναι ότι το 2020 ήταν η τυχερή χρονιά μου!» λέει σηκώνοντας τους ώμους του σε μια χειρονομία χαριτωμένης αθωότητας καθαρά ιταλική, σαν να απολογείται: «Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;». «Οταν μου τηλεφώνησε ο Τόμας Μάντες, μου είχε βγάλει ήδη εισιτήριο για την επόμενη πτήση στην Πολωνία, ζητώντας μου ακρόαση το επόμενο πρωί». Και τον περίμενε με ένα τριετές συμβόλαιο για να υπογράψει.

Μόνο όταν του έστειλαν το σενάριο ο Μικέλε συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος που τον πλήγωσε μετά από πολλές προσπάθειες και αποφάσισε να εγκαταλείψει (θεωρώντας τον εαυτό του loser ακόμα και στον γάμο του που σφραγίστηκε με ένα διαζύγιο που του προξένησε κατάθλιψη), επιτέλους, θα άνοιγε. «Aρχικά σκέφτηκα: τι κόλαση, δεν έχω καμία σχέση με τον Ντον Μάσιμο Τοριτσέλι! Αυτός κατάγεται από μια ισχυρή οικογένεια μαφιόζων, ενώ εγώ από φτωχή οικογένεια. Δεν ξέρει πώς να εκδηλώνει τα συναισθήματά του και όταν ερωτεύεται δεν μπορεί να εκφράσει αλλιώς την αγάπη του, γι’ αυτό απάγει την κοπέλα.
morrone__5_
Ο τρόπος που σκέφτεται είναι εντελώς διαφορετικός από τον δικό μου. Δεν ήταν εύκολο να τον ερμηνεύσω. Επρεπε να χτίσω τον χαρακτήρα με βάση την παράνοια, την οργή, την εκδικητικότητα κάποιου που σκέφτεται κυρίως σεξιστικά. Προσωπικά απορρίπτω κάθε είδους βία και καταπίεση. Ο κινηματογράφος δημιουργεί ακραίους χαρακτήρες που μας αρέσει να χαζεύουμε στην οθόνη, μαθαίνω από τις ιστορίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εγώ».

Το είδωλο εκατομμυρίων κοριτσιών το δύσκολο καλοκαίρι του 2020 προσέφερε ψυχική ανάταση προβάλλοντας την εικόνα του άνδρα που αρέσκεται να φροντίζει τις γυναίκες χορεύοντας σε λάτιν ρυθμούς στην παραλία του Κάπρι με την καλλονή Ιρίνα Κριολόβα, αλλά και με ηλικιωμένες Ναπολιτάνες για τους Dolce & Gabbana. Και ευχαριστεί τις θαυμάστριές του δηλώνοντας ότι χωρίς την καλοσύνη τους δεν θα υπήρχε: «Με κάνει χαρούμενο όλη αυτή η αγάπη». Περιγράφει το στυλ του εκλεκτικό, παλιάς κοπής και λίγο gypsy. Στην πρόσφατη καμπάνια της Guess καπνίζει με απαράμιλλη κομψότητα το πούρο του, το οποίο ανάβει με αναπτήρα υγραερίου, στα ενδότερα της χρυσοποίκιλτης κρεβατοκάμαρας σε ένα ειδυλλιακό palazzo στη λίμνη Κόμο. Και οδηγεί ένα vintage κάμπριο με τρόπο που κάνει τη σεναριογράφο του «365 μέρες» Μπλάνκα Λιπίνσκα να τον χαρακτηρίζει ενθουσιασμένη ως νέο Τζέιμς Μποντ. Ως απάντηση ο ίδιος επισημαίνει: «Αν ένας άνδρας δεν κάνει ό,τι λέει, δεν είναι άνδρας, αλλά ένα παιδί που αρέσκεται στο να φλυαρεί». Ο Μικέλε Μορόνε είναι πλέον και το πρόσωπο της Gucci Men.

Γυρίζει ταινίες, τραγουδάει και ταυτόχρονα φωτογραφίζεται για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. Τι κάνει για να χαλαρώσει; «Δουλεύω παράλληλα σε δύο ταινίες για έξι μήνες και μετά πέφτω με τα μούτρα στη μουσική. Δεν θέλω να έχω ελεύθερο χρόνο γιατί ο ελεύθερος χρόνος με κουράζει. Είμαι πολύ δραστήριος, η αδράνεια με τρελαίνει. Πλέον, όμως, ζω τη στιγμή. Για παράδειγμα, χθες ήμουν στον κήπο του σπιτιού μου και απόλαυσα τη σιωπή, τη φύση και τον ήλιο, χωρίς να σκέφτομαι τίποτα, ακούγοντας απλά μουσική. Μου χρειάζεται λίγη χαλάρωση, ως δώρο στον εαυτό μου».
morrone__2_
Ο πολυτάλαντος Ιταλός σταρ έντυσε τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας που εκτόξευσε τη φήμη του με επιτυχίες από το άλμπουμ του «Dark Room». Κομμάτια όπως το «Hard For Me» και το «Feel It» έχουν συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views καθιστώντας τον Μορόνε, εκτός από μελλοντική δύναμη στην κινηματογραφική βιομηχανία, και ανερχόμενο είδωλο της ποπ. Ονειρο πολλών Ιταλών είναι να τον δουν στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στην Ιταλία, αυτό το καλοκαίρι. «Είμαι ηθοποιός, αλλά το να τραγουδάω είναι πρόκληση. Μέσω της υποκριτικής μπορώ να υποδύομαι άτομα διαφορετικής ψυχοσύνθεσης. Η ανεξαρτησία όμως που μου προσφέρει η μουσική με γεμίζει αισιοδοξία. Παθιάζομαι και με τα δύο. Ιδανικά, θα ήθελα τα τραγούδια μου να γίνονται σάουντρακ στις ταινίες μου. Προσπαθώ να οργανώσω τη ζωή μου γιατί έχω τόσα πολλά να κάνω. Οταν εστιάζω στη μουσική, δεν ασχολούμαι με τίποτε άλλο.

Οταν επικεντρώνομαι στον κινηματογράφο, είμαι παρών μόνο στον κινηματογράφο. Αυτή την εποχή εστιάζω στη μουσική επειδή ετοιμάζω το νέο μου άλμπουμ με τη Universal (σ.σ.: στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τη Minos EMI, a Universal Music Company) και πολύ σύντομα θα ταξιδέψω στην Ισπανία όπου και θα μείνω για το δεύτερο μέρος της ταινίας “365 μέρες”. Τα γυρίσματα θα γίνουν στα ισπανικά, μαθαίνω τη γλώσσα τώρα. Μουσικά θα ήθελα να συναντηθώ με τον Τζορτζ Χάρισον, τον Σαμ Σμιθ και την Μπίλι Αϊλις, κινηματογραφικά με τον Γκάρι Oλντμαν».

Στο Ντουμπάι ο Μορόνε λάνσαρε τη νέα εφαρμογή HalaHi -εξατομικευμένα βίντεο από σελέμπριτι- και αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο του στα Εμιράτα. Ανέβασε ιστορίες στο Instagram, όπως εξερεύνηση με μια Ferrari, φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια και νυχτερινό κολύμπι στην ιδιωτική πισίνα του δωματίου του στο «Hotel Versace». Δηλώνει single και η μόνη συνοδός του στα ταξίδια είναι η κιθάρα του. Iσως και να κοιμάται μόνο με το άρωμά του στο εγγύς μέλλον, αφού ετοιμάζει τη δική του σειρά σε συνεργασία με κορυφαίους αρωματοποιούς του Αμπού Ντάμπι. «Εξακολουθώ να προσπαθώ να καταλάβω τι με κάνει ευτυχισμένο, αλλά κάθε μέρα είμαι χαρούμενος για διαφορετικό λόγο. Ωστόσο κατάλαβα ότι η ευτυχία δεν διαρκεί πολύ. Στην πορεία κάτι αλλάζει και θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο που σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτή η διαδικασία από μόνη της με κάνει ευτυχισμένο».
morrone__4_

Στην προσωπική του ζωή είναι ένας συνεπής πατέρας που κάνει διακοπές με τα παιδιά του και την πρώην Λιβανέζα σύζυγό του Ρούμπα Σααντέχ, συνεργάτιδα του διάσημου σχεδιαστή μόδας Ελι Σάαμπ και «η πρώτη και η τελευταία μου γυναίκα», όπως την έχει χαρακτηρίσει. Καλησπερίζει σε greeklish σφιχταγκαλιάζοντας τον μικρό του γιο στις παραλίες της Ρόδου και συμπληρώνει: «Πάντα μαζί με τα παιδιά μου. Είμαι πατέρας, με όλα μου τα λάθη. Το μόνο μου αφεντικό είναι ο γιος μου». Αναπολεί μάλιστα τη δική του όμορφη σχέση με τον πατέρα του στον οποίο αφιερώνει το τραγούδι του «Dad». Η πιο ενδόμυχη φοβία του είναι να ξυπνήσει μια μέρα χωρίς τα παιδιά του – προφανώς η εφιαλτική έκρηξη στη Βηρυτό όπου ζουν με τη μητέρα τους τον έχει επηρεάσει.

«Eat, live, love» παροτρύνει μουσκεμένος μέσα σε μια μαύρη μπαρόκ μπανιέρα με λιονταρίσια πόδια, δαγκώνοντας την πορσελάνη σε μια αυθόρμητη ένδειξη πείνας. Ζητά συμπαίκτη στο μπιλιάρδο του με τη μοβ τσόχα μονολογώντας: «Κάθε μέρα κάνω κάτι που φοβάμαι». Ποζάρει με τα έργα που δημιουργεί ο ίδιος, συνήθως γυναικεία πορτρέτα με παραμορφωμένες μαύρες μάσκες και πλούσιο στήθος, κάτι ανάμεσα σε Πικάσο και Μοντιλιάνι. «Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα από τη ζωγραφική. Είναι το χόμπι μου, δεν είμαι ο Βαν Γκογκ», λέει με χιούμορ. Παρ’ όλα αυτά, σχεδίασε τα γυναίκεια μαγιό της εταιρείας Aurumroma κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στη Ρώμη.
morrone__3_

Ανάμεσα στα τουλάχιστον 19 τατουάζ του, ένα στο αριστερό του χέρι έχει γραμμένο τον στίχο του Μέριλιν Μάνσον: «Ολοι θα έρθουν στην κηδεία μου για να βεβαιωθούν ότι θα παραμείνω νεκρός». Κι ένα πορτρέτο του Μάνσον φιγουράρει στο σαλόνι του, μαζί με ένα γλυπτό της Φρίντα Κάλο. Στον δερμάτινο καναπέ του ο Μικέλε παίζει με το κουτάβι του. Βγάζει από το πακέτο του ένα τσιγάρο. «Η τραχύτητα της φωνής μου οφείλεται σε αυτό!» λέει και παραδέχεται πως το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που δεν μπορεί να κόψει. Και μόλις η συνομιλία μας ολοκληρώνεται, χωρίς να επαναπαυτεί στιγμή στις δάφνες του, απευθύνεται στους followers του: «Εσείς με κάνατε αυτό που είμαι σήμερα».

www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement