Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
Connect with us

Παναχαϊκή

Ένα σχόλιο για την ευρωπαϊκή Super League

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον οπαδό της Παναχαϊκής, Κώστα Σταμπολίτη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη και ευτυχία.

Τελικά, η Ευρωπαϊκή SUPER LEAQUE (η big – 12 του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου) δεν ΄΄πέρασε΄΄. Ουσιαστικά, δεν ΄΄πέρασε΄΄ η προσπάθεια των ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη (με εργαλείο το ποδόσφαιρο), σε βάρος των υπολοίπων, σε βάρος του πραγματικού ποδοσφαίρου. Είναι σαφές, ότι εδώ και πολλά χρόνια, στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, υπάρχουν αμύθητα κεφάλαια, έτσι η διάθεση των ολίγων (πιο ισχυρών) για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη (σε βάρος των πολλών, σε βάρος του πραγματικού ποδοσφαίρου), όλο και ΄΄φουντώνει΄΄.

Όμως, υπήρξαν αντιδράσεις. Αφενός από την επίσημη UEFA και τους συναφείς με αυτή θεσμούς (ακόμη και από στελέχη κυβερνήσεων). Κατά την άποψή μου, όχι, επειδή, ανησύχησαν για το πραγματικό καλό του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (δεν έχουν πείσει γι’ αυτό, εδώ και πολλά χρόνια), αλλά επειδή κατάλαβαν, ότι, αν καθιερωθεί η Ευρωπαϊκή SUPER LEAQUE, αναμένονται σοβαρές οικονομικές ανακατατάξεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με προφανή την οικονομική ζημιά τους αλλά και τον περιορισμό της ΄΄εξουσίας΄΄ τους. Αφετέρου, αντίδραση υπήρξε και από ποδοσφαιριστές, ακόμη και παλαίμαχους (γενικά, από κάποιους που είχαν το θάρρος της γνώμης τους). Αλλά και από το φίλαθλο κοινό υπήρξε αντίδραση, όχι συντονισμένα σε όλη την Ευρώπη, διότι δεν πρόλαβε να οργανωθεί μια τέτοια αντίδραση, αλλά από αρκετά club οπαδών και μάλιστα ακόμη και οπαδών των μεγάλων αυτών ομάδων (αυτών, δηλαδή, που θα αποτελούσαν την Ευρωπαϊκή SUPER LEAQUE …!!!!), κυρίως των αγγλικών, που δεν θέλησαν αυτή την ΄΄ευνοϊκή΄΄ μεταχείριση, αυτή τη νέα εισβολή ακόμη μεγαλύτερων συμφερόντων στο ποδόσφαιρο (εννοείται, ότι μεμονωμένες αντιδράσεις οπαδών που ΄΄ξέφυγαν΄΄, π.χ. απειλές κατά της ζωής κ.λπ.,  δεν μπορούν να είναι αποδεκτές). Επί της ουσίας, τα club των οπαδών που αντέδρασαν, είπαν όχι στην τάση για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη των ιδιοκτητών των ομάδων τους σε βάρος του πραγματικού ποδοσφαίρου, του πραγματικού αθλητισμού (με όσα στοιχεία τους έχουν απομείνει, σήμερα), έστω και αν  (κατά τους ιδιοκτήτες τους) ΄΄ωφελούνται΄΄ οι ομάδες τους ….!!!!. Είναι προφανές, ότι ανάμεσα στα οφέλη που θα προσφέρει το αναμενόμενο πολύ χρήμα στις ομάδες τους (και τους σχετικούς τίτλους αλλά και την ΄΄άνοδο΄΄ που μοιραία θα φέρει το ακόμη περισσότερο χρήμα)  και σ’ αυτά που προσφέρει σ’ αυτούς το πραγματικό ποδόσφαιρο, έστω και με όσα στοιχεία του έχουν απομείνει (ελπίζοντας, ίσως, σε κάτι καλύτερο, κάτι πιο υγιές, πιο παραδοσιακό), διάλεξαν το δεύτερο. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των ομάδων τους,  ΄΄έκαναν πίσω΄΄, αναγνώρισαν την ήττα τους και ζήτησαν συγγνώμη (από τους οπαδούς των ομάδων τους). Γενικότερα, είναι μια νίκη, είναι μια αντίσταση, ενάντια στον κατασκευασμένο (και στηριζόμενο στη βάση πολλών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ) πρωταθλητισμό, που λυμαίνεται τα πάντα και δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο, με τον πραγματικό αθλητισμό (έστω και αν, σήμερα, λίγα στοιχεία αυτών μας έχουν απομείνει).

Μακάρι, ο κόσμος να μπορέσει να δείχνει, πάντα, τη δύναμή του και να μην ΄΄μασάει΄΄ το ΄΄τυράκι΄΄ που κάθε φορά του προσφέρουν οι ισχυροί του ποδοσφαίρου, οι ισχυροί του αθλητισμού. Να πάψει να είναι καταναλωτής και ακόλουθος – χειροκροτητής και να έχει γνώμη. Πάνω από το ΄΄κατασκευασμένο΄΄ καλό της ομάδας του, πρέπει να βάζει το πραγματικό καλό του (πραγματικού) ποδοσφαίρου, το πραγματικό καλό του (πραγματικού) αθλητισμού (όπως όλα αυτά τα είχαμε γνωρίσει παλαιότερα, τότε που – με σαφώς λιγότερο χρήμα – γοήτευαν και συγκινούσαν όλο τον πλανήτη).

Αλήθεια, στην Ελλάδα, πόσα club των μεγάλων  4 – 5 ομάδων – σχετικά με το πραγματικό καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου – σκέπτονται, όπως πιο πάνω στην Ευρώπη ; Ή μήπως, τελικά, η ανησυχία τους περιορίζεται μόνο στις – μόνιμα συντηρούμενες – ΄΄διαφορές΄΄ των 4 – 5 μεγάλων ομάδων και στο να μετρούν τίτλους, που επιτυγχάνονται με δαπάνη πακτωλού εκατομμυρίων ΕΥΡΩ (με αρκετούς, όμως, από τους αντιπάλους τους αδύνατους οικονομικά) και πέραν αυτού δεν υπάρχει – γι’ αυτούς  – κάτι άλλο ;

Πάντως, είναι βέβαιο, ότι – επειδή τα ΄΄λεφτά είναι πολλά΄΄  – οι ισχυροί του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα επανέλθουν. Αυτή τη φορά πιο οργανωμένα και με καλύτερη μεθοδολογία. Επομένως, όσοι ανησυχούν για το πραγματικό καλό του ποδοσφαίρου και δεν αποδέχονται την καταλυτική κυριαρχία του χρήματος πάνω σ’ αυτό (αλλά και τις τεράστιες ανισότητες που αυτή προκαλεί), θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Ο υγιής ανταγωνισμός στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό, μεταξύ άλλων, χρειάζεται σεβασμό στο παρελθόν και την ιστορία και βεβαίως, κανόνες και μέτρο, που πρέπει να τηρούνται,. Και το χρήμα χρειάζεται, αλλά με λελογισμένη χρήση του και με σκοπό την στήριξη και προαγωγή του πραγματικού ποδοσφαίρου και του πραγματικού αθλητισμού και όχι την άκρατη εμπορευματοποίηση και, τελικά, την καταδυνάστευσή τους. Ήδη, στις Η.Π.Α., σύμφωνα με δημοσιεύματα, άρχισαν να αντιλαμβάνονται, ότι πρέπει να μπουν κανόνες και μέτρα (βλ. αμερικανικό ποδόσφαιρο, το γνωστό NFL).

Αλλιώς, στο βάθρο του νικητή, ας ανεβαίνουν οι οικονομικοί κολοσσοί, τραγουδώντας, όμως, νέους ύμνους (που αυτοί θα μελλοποιήσουν) και όχι τους παλιούς αγαπημένους (που εκφράζουν πολύ διαφορετικά πράγματα, απ’ αυτά που οι οικονομικοί κολοσσοί πρεσβεύουν).

ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

Παναχαϊκή

Χρ. Καραπιτσος: «Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το τέλος του αγώνα  στην Κρήτη, ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Χ. Καραπιτσος, είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, παρότι είχαμε δύσκολο ταξίδι, τα παιδιά έπαιξαν καλά, στο α΄ ημίχρονο δεν καλό για τις δυο ομάδες όμως στο β΄ ημίχρονο

ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, έγινε πολύ ωραίο ματς και μπήκαν 5 γκολ με ανατροπές στο σκορ. Είμαι ικανοποιημένος και από τα παιδιά που έπαιξαν αλλά και από τα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Δεν είχαμε στόχο στην άχαρη διαδικασία των πλέι άουτ, αλλά είχαμε κίνητρο και αυτό ήταν οι νίκες.

Αυτό θα κάνουμε και στο τελευταίο παιχνίδι της Τρίτης, για να κλείσουμε με νίκη την χρόνια και να κάνουμε καλό καλοκαίρι”.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή έπαιξε για τη φανέλα και νίκησε (3-2) με ανατροπή τον ΟΦ Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο η ομάδα της Παναχαϊκής έπαιξε για τη φανέλα και την ιστορία της με αποτέλεσμα να νικήσει εκτός έδρας με 3-2 του ΟΦ Ιεράπετρας για την 4η αγωνιστική των πλει-άουτ και να σημειώσει τη πρώτη τη φετινή νίκη στο νησί η οποία ήρθε με ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 με τον Βουο στο 51΄, ο Μπάτροβοτς στο 55΄έκανε   το 1-1, ο Γιούσης σημείωσε το 1-2 στο 83΄, ο Κοτόπουλος έγραψε το 2-2 στο 86΄ και στις καθυστερήσεις πάλι ο Μπάτροβιτς έγραψε το τελικό 2-3.

ΟΦ Ιεράπετρας (Τ. Καβακάς): Παπαδόπουλος, Περδίκης, Σμίλτος, Χιντζίδης (63΄ Καψάλης), Γκίνη, Φουάσης (74΄ Κοτόπουλος), Λεμονής, Ντούνης (46΄ Βουό), Τσιλιγγίρης (86΄ Χατζιπιρπιρίδης), Μπαράτα, Πριόνας (63΄ Ζήσης).

Παναχαϊκή (Χ. Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Λαρέα, Μπελεζάκης, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Αργυρόπουλος (63΄ Τσερούτι), Ανάκογλου, Παπαδόπουλος, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς (71΄ Σκεπετάρης).

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Με 17 παίκτες η αποστολή της Παναχαϊκής για την Κρήτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αρκετές απουσίες ταξιδεύει η αποστολή της Παναχαϊκής για την Κρήτη ενόψει του αυριανού αγώνα με το ΟΦ Ιεράπετρας με τον τεχνικό Χρήστο Καραπίτσο να  αφήνει εκτός αποστολής 6 παίκτες.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ,  η αποστολή της ομάδας μας  η οποία ταξιδεύει για το λιμάνι του Πειραία, αποτελείται τους εξής: Σούλης, Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Larrea, Μπελεζάκης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Bruce, Μουστακόπουλος, Αργυρόπουλος, Γιούσης, Ανάκογλου, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Cerruti, Batrovic και Κουσκουνάς.

Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι Πάνος, Πλιάτσικας, Μασούρας, Κοκκας, Αραβίδης και Πατάπης.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα