Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Πέννες φούρνου με κοτόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο, σε κύβους

150γρ. πέννες μίνι (μικρές) βρασμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας

75γρ. βούτυρο

50γρ. αλεύρι

800ml ζωμό κότας

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 φύλλο δάφνης

ξύσμα από 2 λεμόνια

300ml κρέμα γάλακτος

50γρ. αμύγδαλα φιλέ

ελαιόλαδο

150γρ. γραβιέρα

100γρ. παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό. Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 6 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το ξύσμα λεμόνι. Πετάτε το φύλλο δάφνης. Αναμιγνύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα. Ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.

Μαγειρική

Ανδριώτικη ομελέτα (φρουτάλια)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5-6 αβγά

1 κιλό πατάτες, σε λεπτές ροδέλες

5-6 λουκάνικα

3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε βαρύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. Όταν τηγανιστούν, αδειάζετε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Σε μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μαζί με τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν η φρουτάλια ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε με καπάκι, τρυπάτε την ψημένη επιφάνεια με πιρούνι για να ψηθεί καλά και εσωτερικά, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κόκορας κρασάτος με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κόκορα, 1½ κιλό περίπου, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου

4 κάψες καρδάμωμο

2 νεροπότηρα λευκό κρασί

1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Αλάτι

Εκτέλεση:

Παίρνετε τις κάψες από το καρδάμωμο, τις ανοίγετε και μαζεύετε προσεκτικά τους σπόρους. Σε γουδί ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, τη μαστίχα, τους σπόρους και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι να ομογενοποιηθούν. Σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κόκορα. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μίγμα από το καρδάμωμο, τη μαστίχα και τη μουστάρδα. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να «δέσει». Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές.

Περισσότερα

Μαγειρική

Λευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φράουλας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

           

Υλικά (για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ)

2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά

200γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κύβους

2 νεροπότηρα νερό παγωμένο

2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας

200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες

5 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι

½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τους κύβους του ανανά και αδειάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε σκεύος με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα