Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δ. Νικολακόπουλος μιλά στη «Γ» για τις επόμενες κινήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Πολύ θετικά σχόλια, έχει προκαλέσει η κίνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ανακοινώσει πρόγραμμα οικονομικής στήριξης στα σωματεία που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον «σκόπελο» του covid-19.

Από τους ανθρώπους που συνέδραμαν για να τρέξει αυτό το πρόγραμμα και ανακοίνωσε σημαντικά πράγματα για όλα τα σωματεία της περιοχής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλο ο οποίος αποκάλυψε πως αν όλα πάνε καλά θα έρθουν στη περιοχή δυο μεγάλες διοργανώσεις…
Η «Γ» μίλησε μαζί του για όλα τα θέματα, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας…
-Η αποκάλυψη που είχατε κάνει τον Φεβρουάριο στην ημερίδα της εφημερίδας «Γνώμη», «Αθλητισμός και covid-19» είδαμε πως έγινε πράξη σύντομα με την πρόσφατη ανακοίνωση οικονομικής στήριξης στα σωματεία. Πόσο εύκολο ήταν να γίνει όλο αυτό και μάλιστα σε εποχή πανδημίας;
Δ.Ν.: «Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια η οποία άρχισε σαν ιδέα προτού φύγει το 2020 και μέσα στο 2021 οριοθετήσαμε τον στόχο μας και αποφασίσαμε ότι είναι αναγκαίο να στηρίξουμε τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό που θέλαμε από κοινού με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη ήταν να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τις άλλες Περιφέρειες για ενίσχυση όχι των μετακινήσεων αλλά των αναγκών εξαιτίας της πανδημίας. Σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, αφού υπήρξαν πολλές υπηρεσιακές διεργασίες, ενώ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους μας ως πολιτικής ηγεσίας, η οποία στέφτηκε με επιτυχία και είχε αίσιο τέλος. Ειδικά όταν μιλάμε για μια περίοδο που ακόμα και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και επίσης επειδή είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει τρέξει όμοιό του και δεν υπήρχε στις όμορες Περιφέρειες ενίσχυση λόγω υγειονομικών αναγκών, ήταν ακόμα πιο δύσκολη ως διαδικασία. Σίγουρα όμως μας ευχαριστεί ότι φτάσαμε στο αίσιο αποτέλεσμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα γινόταν, μετά από πιέσεις και στις υπηρεσίες και γι’ αυτό εγώ προσωπικά ευχαριστώ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τους συνεργάτες μου οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό εργάστηκαν αδιάλειπτα και με σθένος».
-Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τα σωματεία και ποια μηνύματα έχετε λάβει; Υπάρχει πρόθεση και για νέα ενίσχυση την καινούργια σεζόν;
Δ.Ν.: «Σίγουρα ο απόηχος μετά την ανακοίνωση ήταν θα λέγαμε πολύ θετικός. Απ’ όλες τις ομάδες και τα σωματεία, ακόμα και αυτά που δεν επιχορηγούνται, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και διότι δεν μας επιτρέπει ο νόμος αυτή τη στιγμή να τα χρηματοδοτήσουμε, έχουμε ακούσει πολύ καλά σχόλια και κριτικές. Δεχόμαστε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας και νομίζω ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο και ταυτόχρονα πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης ήταν κάτι που χρειαζόταν η αθλητική κοινότητα της Περιφέρειάς μας. Αυτό που χαρακτηριστικά ανέφερα και στη συνέντευξη Τύπου ήταν ότι προσπαθούμε να βρούμε ακόμα ένα κονδύλι χρηματοδότησης για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Σίγουρα δεν είναι εύκολη αυτή η διαδικασία, όμως ευελπιστούμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουμε προχωρήσει τις ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα επιπλέον κονδύλι, για να βοηθήσουμε και προς την πλευρά των μετακινήσεων, εκτός από τις υγειονομικές ανάγκες των σωματείων. Όλη αυτή η διαδικασία δεν θα είναι τόσο σύντομη, μπορούμε όμως να πούμε ότι ο στόχος μας είναι όλο αυτό να τρέξει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε με την επαναφορά με το καλό στην κανονικότητα και με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε ξανά τα σωματεία που σίγουρα το έχουν ανάγκη».
-Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τον αθλητισμό;
Δ.Ν.: «Στη φάση που βρισκόμαστε, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει σχεδιασμός και όραμα, αλλά στην πράξη δεν μπορούμε εύκολα να περάσουμε εξαιτίας της παγκόσμιας και πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Οι επόμενες κινήσεις όσον αφορά στον αθλητισμό έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, κάτι το οποίο το προσπαθούμε από κοινού με τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, αλλά και τους συλλόγους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους αθλητικές υποδομές. Είναι κάτι που λείπει κατά κόρον από τη Δυτική Ελλάδα, γιατί οι αθλητές, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες, αν όχι τόσο πολύ στην Αχαΐα, αλλά στις άλλες δύο περιφερειακές ενότητες, δεν έχουν αθλητικούς χώρους κατάλληλους ώστε να μπορέσουν να προπονηθούν, όπως τους πρέπει και όπως θα ήθελαν. Σε συνεχή συνεργασία με τους δήμους και με τους συλλόγους ιεραρχούμε τις ανάγκες και πιστεύω ότι η κατεύθυνσή μας είναι πια στο να ενισχύσουμε τις αθλητικές υποδομές, για να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους τις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες της αρμόζουν βάσει της ιστορίας της».
-Είναι στον σχεδιασμό σας να προσελκύσετε μεγάλες διοργανώσεις στη Δυτική Ελλάδα που θα βοηθήσουν πολλαπλά την περιοχή;
Δ.Ν.: «Εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και μπούμε σε ρυθμούς κανονικότητας, έχουμε δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να είναι ο τόπος όπου θα διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού, ακόμα και παγκοσμίου επιπέδου. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες, αλλά όταν με το καλό επιστρέψει και η αθλητική κοινότητα σε κανονική δραστηριότητα, τότε ίσως να έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι πραγματικά μεγάλο για την Περιφέρειά μας. Η μόνη αποκάλυψη που μπορώ να κάνω είναι πως το καλοκαίρι που μας έρχεται και σε συνεργασία με κάποιους δήμους είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε στη Δυτική Ελλάδα δύο μεγάλες διοργανώσεις που αφορούν στον θαλάσσιο αθλητισμό».
– Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε την ανάπτυξη του αθλητισμού;
Δ.Ν.: «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει δεν αφορά μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά απασχολεί τον αθλητισμό σε πανελλαδική εμβέλεια και έχει να κάνει με την κατάρτιση των στελεχών που ασχολούνται με τον αθλητισμό και κυρίως τον ερασιτεχνικό. Σε αυτό το σημείο λοιπόν μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην πολιτεία, η οποία μέσω του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη ανακοίνωσε πρόσφατα μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, που είναι η ίδρυση Ινστιτούτου Κατάρτισης Αθλητικών Στελεχών, η οποία έχει να κάνει κυρίως με τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας ως σκοπό την εκπαίδευση στην “καλή διακυβέρνηση” και στη σωστή προσέγγιση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Επίσης, να πούμε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα και εμείς ως Περιφέρεια το έχουμε ήδη προμελετήσει και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε κάτι ανάλογο να τρέξει και στη Δυτική Ελλάδα. Να αναφέρουμε ότι πρόσφατα έγινε πρόταση από τον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλο το Ινστιτούτο να έχει ως έδρα την Αρχαία Ολυμπία. Και εμείς όμως ως Περιφέρεια, ξεχωριστά από τη βούληση της πολιτείας, έχουμε ήδη κάνει μια προεργασία σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ουσιαστικής διασύνδεσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τη σωστή προσέγγιση της ιδιωτικής χορηγικής πρωτοβουλίας. Στην ουσία πρόκειται για ένα πρόγραμμα πραγματικά καινοτόμο, το οποίο στοχεύει στο πώς θα μπορέσουν να οργανωθούν όσο γίνεται τα ερασιτεχνικά σωματεία και μέσω αυτού του “νοικοκυρέματος” να καταφέρουν να προσεγγίσουν μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον αθλητισμό και να προβληθούν μέσω αυτού, με τρόπους ιδιαίτερους και καινοτόμους. Δεν θα πρέπει, τέλος, να παραλείψουμε την ιδιαίτερα δυσάρεστη συγκυρία της πανδημίας covid-19 η οποία έχει επηρεάσει στο μέγιστο βαθμό όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωης, μέσα στις οποίες βρίσκεται και ο αθλητισμός, ο οποίος αποτελεί πραγματικά τρόπο ζωής.
Με την ευχή λοιπόν σύντομα όλο αυτό να είναι μια κακή ανάμνηση και να επανέλθουμε όλοι μας υγιείς στις καθημερινές μας συνήθειες και με την υπόσχεση πως όλοι όσοι αποτελούμε την σημερινή Περιφερειακή Αρχή, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε ο τόπος μας, η Δυτική Ελλάδα, να πάρει επιτέλους την ώθηση, αλλά και τη θέση που ιστορικά του αρμόζει».

 

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Στο μουσείο χάντμπολ της Πάτρας φόρμα μετά από 37 χρόνια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμα σημαντικό κειμήλιο βρίσκεται στο μουσείο χάντμπολ της Πάτρας. Συγκεκριμένα η φόρμα του Α.Ο. Εσπέρου Πατρών, της πρώτης ομάδας χάντμπολ της Πάτρας, πλέον μετά από 37 χρόνια στο μουσείο χάντμπολ Πάτρας της Ακαδημίας των Σπορ στο Κουκούλι είναι γεγονός.

Ο παλαίμαχος πλέον παίκτης του Α.Ο. Εσπέρου Πατρών (από το 1982-1993 και μετά στην Α.Ο. Ίριδα Π. το 1994) Δημήτρης Καραμπούλας (Μηχανικός, πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και νυν του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας) έβγαλε από τα συρτάρια του την συγκεκριμένη φόρμα και θέλησε μαζί με τον γιο του Γεώργιο να την προσφέρουν στο μουσείο για τους ιστορικούς σκοπούς του.
Ο Δημήτρης Καραμπούλας (αριστερά στην φωτογραφία) παρέδωσε με τον γιο του Γιώργο τη φόρμα στον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πολλά συγχαρητήρια στους ιθύνοντες της Ακαδημίας των Σπορ και σε όσους συμβάλλουν και βοηθούν για την ιδέα του Μουσείου, ώστε να μείνει ζωντανή η ιστορία του αθλήματος. Ως γενιά ζήσαμε τη γέννηση του χάντμπολ στην Ελλάδα, με την Πάτρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαι πολύ συγκινημένος που το Μουσείο, στο ιστορικό Κλειστό στο «Κουκούλι», μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω στο γιο μου ένα σημαντικό κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας, που είχα την τύχη να ζήσω. Καλώ όλους τους παλιούς συναθλητές να αγκαλιάσουν το Μουσείο και να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μεγαλώσει και να γίνει αντάξιο αντίστοιχων σε άλλες χώρες. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που μας κάνει υπερήφανους και ως παλιούς αθλητές και ως Πατρινούς».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Β. Λαμπάτος: «Θα έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, πρώτος στόχος η κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ η οποία επιθυμεί να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής πόλο που θα γίνει το τριήμερο 4-6 Ιουνίου.

Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Λαμπάτος, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους του ΝΟΠ και επιπλέον σχολίασε και τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος…
«Η ομάδα είναι ένα σύνολο από παλαιούς και νεαρούς παίχτες. Με την εμπειρία των παλαιοτέρων και την όρεξη των πιο νεαρών παιχτών πιστεύω ότι θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα» είπε ο Βασίλης Λαμπάτος και σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Συμφωνώ με τον τρόπο διεξαγωγής λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας όλης αυτής της χρονιάς και ορθώς έκανε η ΚΟΕ που αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Στο ΝΟΠ μας δίνει κίνητρο να χτυπήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο της Α φάσης προκειμένου να είμαστε διοργανωτές και της δεύτερης φάσης και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορεί να βγει.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Οι γυναίκες της ΝΕΠ αυλαία με χαμόγελα της σεζόν

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ταξίδι της ΝΕΠ στα Χανιά για το παιχνίδι με τον ΝΟ Ρεθύμνου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών του πόλο συνδυάστηκε και με το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και με την περαιτέρω σύσφιξη των ήδη πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στα δύο σωματεία και τις παίκτριές τους.

Μάλιστα στο περιθώριο της αναμέτρησης δεν έλειψαν και οι βουτιές των κοριτσιών του Κώστα Σακκαλή στην παραλία του Καλαμακίου σε ένα τρόπο αποχαιρετισμού της φετινής σεζόν.

Στην φωτογραφία τα κορίτσια της ΝΕΠ ποζάρουν με χαμόγελο στον φακό.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα