Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Στύλιος στη “Γνώμη”: Συναλλαγές με ένα «κλικ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργόπουλου

H μετατροπή του Κτηματολογίου από εμπόδιο σε σημείο αναφοράς και σε καταλύτη ανάπτυξης για τη χώρα αποτελεί στοίχημα για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στη «Γ» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, και βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Στύλιος, παρουσιάζοντας τα βήματα που έχουν γίνει, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, ώστε ολοένα και περισσότερες συναλλαγές να γίνονται με ένα «κλικ».

Το επόμενο βήμα θα είναι η διασύνδεση του Ε9 με το Κτηματολόγιο, καθώς και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα επιταχύνουν την κτηματογράφηση, ενώ ο κ. Στύλιος θέτει ως χρονικό ορίζοντα για την ψηφιοποίηση των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας το 2024.

Στόχος του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και να πραγματοποιούνται ολοένα και περισσότερες μεταβιβάσεις, γρήγορα, εύκολα, με ασφάλεια και με λιγότερο κόστος για τους πολίτες.

 

«Γ»: Κύριε υφυπουργέ, εδώ και έναν μήνα λειτουργεί το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας. Ποια η στόχευσή σας για τον νέο φορέα;

-Βασικός στόχος μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόσο του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη, όσο και δικός μου, είναι να πραγματοποιούνται περισσότερες μεταβιβάσεις, γρήγορα, εύκολα, με ασφάλεια και με λιγότερο κόστος για τους πολίτες. Θέλουμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Να πετύχουμε μια ομαλή μετάβαση στο καθεστώς της ψηφιοποιημένης πληροφορίας και συναλλαγής για τα ακίνητα όλης της χώρας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας ειδικότερα. Το άνοιγμα του νέου Κτηματολογικού Γραφείου συνοδεύεται από νέες ψηφιακές δυνατότητες για πολίτες και επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, η έκδοση πιστοποιητικών, η καταχώριση πράξεων και η έρευνα θα μπορούν πλέον να διενεργούνται ηλεκτρονικά, από το σπίτι ή το γράφειο. Η επιτόπια έρευνα/επίσκεψη θα διατηρηθεί βέβαια ως δυνατότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, για το μεταβατικό αυτό διάστημα, και όσοι δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

 

«Γ»: Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του Γραφείου με προσωπική σας παρέμβαση αντιμετωπίστηκαν άμεσα και ήδη δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές έχουν πρόσβαση από τον υπολογιστή του γραφείου τους. Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

– Πράγματι, οι νέες υπηρεσίες απομακρυσμένης έρευνας και πρόσβασης έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά το τοπίο στις συναλλαγές ακινήτων μειώνοντας τον χρόνο διενέργειας αυτών. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε πραγματικό χρόνο με ασφάλεια. Τα δεδομένα του Κτηματολογίου είναι ανοιχτά διαθέσιμα στους πολίτες, κι έτσι το Κτηματολόγιο γίνεται μέρος της καθημερινότητας του πολίτη. Επιπλέον, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε και σχεδιάζουμε.

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορεί κάθε πολίτης να αιτηθεί ηλεκτρονικά την έκδοση πιστοποιητικού Natura, καθώς και η εφαρμογή για τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου. Περαιτέρω, σχεδιάζουμε διαλειτουργικότητες, οι οποίες θα επιταχύνουν την κτηματογράφηση και θα αυξήσουν την ασφάλεια στις συναλλαγές.

Μία από αυτές τις διαλειτουργικότητες θα είναι η διασύνδεση του Ε9 με το αρχείο του Ελληνικού Κτηματολογίου, με στόχο την ευκολότερη διασταύρωση των στοιχείων των ακινήτων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ “ΓΝΩΜΗΣ”

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΕΠ: Ολοκληρώνεται ο α’ κύκλος σεμιναρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων εκλογικής ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Το Τέταρτο κατά σειρά σεμινάριο, που ολοκληρώνει τον Α’ Κύκλο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας , στην πόλη μας με
Ο Β’ Κύκλος που περιλαμβάνει και αυτός τέσσερις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στις 13 , 20 , 27 Ιουλίου.
Οι συγκεντρώσεις διαλόγου φιλοξενούνται στα γραφεία της Οργάνωσης στην Πάτρα (Κορίνθου 273Γ).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το νέο υπαίθριο θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νέο «κύτταρο» πολιτισμού, άνοιξε τις πύλες του χθες βράδυ και παραδόθηκε στην πόλη προκειμένου να καλύψει πολιτιστικές ανάγκες. Η «αυλαία» των εκδηλώσεων άνοιξε με την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Το νέο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο του Δήμου» στο Παμπελοποννησιακό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων
στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Να σημειωθεί, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός κατόπιν συνεννόησης με το αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, διασφάλισε με την λήξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο, την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά των θεατών.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΥΣ»
Για δεύτερη ημέρα φιλοξενείται σήμερα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία γραμμένη από το δίδυμο Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία με τη «συνταγή» των μεικτών γάμων, που είναι και το κεντρικό θέμα.
Το έργο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr / Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00 € – Μειωμένα (ΑΜΕΑ, φοιτητές, Πολύτεκνοι, και παιδιά ηλικία από 4 – 12 ετών) 15.00€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6+1 δράσεις για την Αχαΐα από τον Ανδρέα Κατσανιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης ανέλα-βε την εβδομάδα που προηγήθηκε σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Πάτρας ως κέντρο σημαντικών διπλωματικών εξελίξεων αλλά και για την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής συνολικά στην Αχαΐα.

Οι 6+1 δράσεις του κ. Κατσανιώτη έχουν ως εξής:
1) Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας στην Πάτρα
2) Υλοποίηση των έργων οδοποιίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πο-λιτών της Δυτικής Αχαΐας απο την Πατρών – Πύργου.
3) Επέκταση αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου προς τον Δήμο Λαρισσού
4) Μελέτη για την άρδευση του κάμπου Δ. Αχαΐας από την διώρυγα Πη-νειού
5) Ένταξη στην λίστα ΣΔΙΤ του έργου ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ
6) Ανάπλαση πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου
7) Παραμονή των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Καλάβρυτα & Κ. Αχαΐα – τοποθέτηση ΑΤΜ σε Κλειτορία

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα