Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων-Κατά της απόφασης του ΜΟΔ για την υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Άσκηση έφεσης ζήτησε από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων Δημήτρης Λιανόπουλος, κατά της απόφασης του ΜΟΔ Καλαβρύτων, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισηςν 8 ετών με αναστολή μέχρι την έφεση 58χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για τα πλημμελήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και απειλών σε βάρος των μελών της οικογενείας του.

Ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό καταγγέλθηκε από την κόρη του, ότι ασελγούσε σε βάρος της στην ηλικία των 15 και 16 ετών.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων αποφάσισε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου πριν την τέλεση του αδικήματος και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 58χρονου ότι η έφεση θα πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τελεσίδικα σε δεύτερο βαθμό.
Ο Εισαγγελικός Λειτουργός των Καλαβρύτων ζήτης ζήτησε να ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών κατά της απόφασης του ΜΟΔ Καλαβρύτων ως προς το σκέλος για τη μη αναγνώριση των ελαφρυντικών και τη μείωση των ποινών. Εάν γίνει δεκτή, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου εξ αρχής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement