Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η ενημέρωση Κικίλια για το εμβόλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 05.05.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως έχει ανακοινωθεί από χθες, στην ενημέρωση συμμετέχουν και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 2.093 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να μην… αφήνει την πρωτιά για ακόμη μια μέρα, καταγράφοντας 924 νέα κρούσματα επί του συνόλου. Η Θεσσαλονίκη έπεται με 247, ενώ με 69 νέες μολύνσεις ακολουθεί η Λάρισα και με 60 η Αχαΐα, ενώ η Κάλυμνος του ολικού lockdown «μέτρησε» 49 νέα κρούσματα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ευχαρίστησε την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους για την συμβολή τους στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον θλιβερό αριθμό των 96 θανάτων το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα από κορονοϊό, συστήνοντας μεγάλη προσοχή στο πώς διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας που παρέχονται από την ελληνική Πολιτεία, ώστε να περιφρουρήσουμε την δημόσια Υγεία και να κάνουμε μόνιμα βήματα ελευθερίας.

Επιπρόσθετα επέστησε την προσοχή για το επόμενο διάστημα ειδικά στις παραγωγικές ηλικίες, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού για το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες αλλά και πως θα ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις με 1.500 -εν πλήρη λειτουργία- εμβολιαστικά κέντρα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement