Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη εργασίας για το λιμάνι των Αλυκών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σύσκεψη για το  λιμάνι των Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη, του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, του Δημητρίου Μπαρμπούνη και υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα χρονίζοντα νομικά προβλήματα του λιμανιού αλλά και η πρόσφατη φθορά που έχει σημειωθεί στις αποβάθρες του. Αποφασίστηκε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της  Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για την επίλυση των νομικών και χωροταξικών προβλημάτων του οικισμού και του λιμανιού, αλλά και  επείγουσα μελέτη για την εκβάθυνση του, προκειμένου να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι αλιείς που δραστηριοποιούνται εκεί. 

Επίσης αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και η όποια διεκδίκηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην ΕΤΑΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς πιθανόν να απαιτηθεί.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement