Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Φασολάκια με φέτα, λιαστές τομάτες και άνηθο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα

½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες

300γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες

1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες, σε λεπτές φέτες

½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

100ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τη μαραθόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα φασολάκια, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψετε τα υλικά, νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά. Στο τέλος, λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τον άνηθο. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρική

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τους κεφτέδες

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 φέτες από ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μέτριες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα των κεφτέδων

αλάτι, πιπέρι

Για το φαγητό

3 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές λωρίδες

3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, σε χοντρές λωρίδες

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, σε χοντρές φέτες

2 φλιτζάνια ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες

2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας μικρό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στραγγίζετε καλά. Αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους πασπαλίζετε με αλεύρι και τους στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε λίγο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την τομάτα, το βασιλικό, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και προσθέτετε τους κεφτέδες. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γκρατέν με μελιτζάνες, πέννες και κοτόπουλο        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους

600γρ. πέννες

3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. και τις ροδέλες σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις στύβετε να φύγουν τα σποράκια. Βράζετε τις πέννες για 11 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα να αλλάξει χρώμα. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύετε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Ανακατεύετε το μίγμα με τις βρασμένες πέννες και την μπεσαμέλ ή την κρέμα γάλακτος και το μεταφέρετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ για 10 λεπτά σχεδόν, μέχρι να γκρατιναριστεί και να ροδίσει η επιφάνειά του. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα.

Περισσότερα

Μαγειρική

  Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κιλό πατάτες

1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια

2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή

λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με το χέρι σας. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτέδες-λιγάκι πλακουτσωτούς. Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τους βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον. Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό. Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο και χορταστικό γεύμα.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα