Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντιπυρική περίοδος-Κάλεσμα του Δήμου Πατρέων στους πολίτες για καθαρισμό των οικοπέδων τους

Published

on

Στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Πατρέων, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος διαρκεί από την 1η Μάη μέχρι την 31η Οκτώβρη κάθε έτους, προκύπτει η ανάγκη της αποψίλωσης και του καθαρισμού των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιακών τους στοιχείων, από κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, πέραν του προφανούς λόγου της καλής εικόνας της πόλης.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά , βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους.
Γι αυτό καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων μέχρι 31 Μαΐου να φροντίσουν για την αποψίλωση, τον καθαρισμό από χόρτα καθώς και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών, που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους, με δικά τους μέσα, στον χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (ΞΕΡΟΛΑΚΑ), και να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται με Δημοτικούς – Αγροτικούς οδούς, να προβούν στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement