Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία-Στις σχολικές αίθουσες θα βρεθούν ξανά από την Δευτέρα 44.200 μαθητές στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα θρανία επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα και οι 44.200 μαθητές της Αχαΐας μαζί με τους 5.600 εκπαιδευτικούς τους. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μετά τους μαθητές των Λυκείων επανέρχεται με self test η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων.

Ήδη έχουν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας αναλυτικές οδηγίες, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία είναι απαραίτητα για την ορθολογική διαχείριση της ύλης των τάξεων αυτών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά καθώς και την επόμενη.
Περαιτέρω, οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας έχουν λάβει κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών/μαθητριών στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, οδηγίες για τη διαπίστωση του βαθμού αφομοίωσης της ύλης από την πλευρά των μαθητών/μαθητριών, καθώς και προτάσεις και κατευθύνσεις για την εκπαιδευτική λειτουργία.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.
Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.
ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Οι σχολικές μονάδες της Αχαΐας είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά για να υποδεχτούν τους μαθητές με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέα Ζέρβα «τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές, οι οποίοι θα προσέρχονται με αρνητικά self test. Επιστρέφουν στα θρανία περίπου 20.000 μαθητές και 2.500 καθηγητές στις 119 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη έχουν σταλεί όλες οι οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ εκτός από τα self test τίθενται σε εφαρμογή και όλα τα υγειονομικά μέτρα που ίσχυαν και πριν». Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς ήδη 650-700 καθηγητές έχουν εμβολιαστεί από τη λίστα των «αδιάθετων» εμβολίων, ενώ αρκετοί προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα και βάσει της ηλικιακής τους ομάδας.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος τόνισε πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Αχαΐας. Στα σχολεία του Νομού μας επιστρέφουν 24.200 μαθητές και 3.100 εκπαιδευτικοί με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και επιπρόσθετα με το self test το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλους. Επικρατεί ένας προβληματισμός λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και για να καλύψουμε τα κενά που ενδεχομένως δημιουργηθούν. Κι αυτό γιατί αρκετοί συνάδελφοι έχουν μικρά παιδιά και επειδή δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που είτε νοσούν οι ίδιοι, είτε άτομα του στενού τους περιβάλλοντος». Όπως εκτίμησε ο κ. Σταυρογιαννόπουλος μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονοψήφια και πάλι η Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με 8 νέες διαγνώσεις κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 394 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα