Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης Cafe Bar restaurant μετά από έξι μήνες άλλαξε μερικώς προς το καλύτερο η καθημερινότητα μας. Αφού αυτοί οι χώροι είναι νησίδες χαλάρωσης ανεμελιάς και ψυχαγωγίας για όλους μας.

Είναι τα στέκια που συναντάς τους φίλους σου, τα αγαπημένα πρόσωπα και περνάς αρκετές ώρες ξενοιασιάς αφού η Ελλάδα είναι ένας ωραίος παράδεισος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινους μήνες. Αλλά και το χειμώνα το ίδιο συμβαίνει με τους χώρους να διαμορφώνονται ανάλογα στους εξωτερικούς χώρους λόγω κορωνοϊού.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα ολόκληρες γειτονιές είχαν χάσει την ζωντάνια τους. Παρέμειναν βουβές και σκοτεινές για πολύ καιρό.
Οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε αδιέξοδο αφού οι επιχειρήσεις τους για πολλά χρόνια είχαν δημιουργήσει μεγάλες υποχρεώσεις και εκκρεμότητες και τώρα ήλθε η ώρα να ξαναβάλουν νέους στόχους για την επόμενη μέρα. Ίσως πολλοί από αυτούς να μην μπορέσουν να ξανανοίξουν ποτέ. Κάποιοι άλλοι βλέποντας και κάνοντας ανάλογα την δραστηριότητα τους στους πρώτους μήνες λειτουργίας. Κάποιοι άλλοι ψάχνουν “συνεταίρους” για να μοιραστούν το κόστος της επανεκκίνησης. Ο χρόνος θα δείξει.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει και σύμφωνα με πληροφορίες της “Γ” η λύση βρίσκεται καθ οδόν και θα δοθεί από τις Βρυξέλλες με τους υπεύθυνους να πιέζουν να φθάσει η οικονομική βοήθεια όσο γίνεται γρηγορότερα για να ετοιμάσουν για την καλοκαιρινή περίοδο.
Τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της εστίασης είδα πρόσωπα χαρούμενα, με διάθεση για την ζωή μιας και η πανδημία είχε επηρεάσει τους πάντες ψυχολογικά.
Τα πρώτα προβλήματα ήδη παρουσιάστηκαν αφού οι ιδιοκτήτες πρέπει να κλείνουν τα μαγαζιά τους στις 11 το βράδυ μειώνοντας τον τζίρο τους. Λύση προς το παρόν δεν υπάρχει και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. Εκείνο που πρέπει να επισημαίνουμε είναι πως μεγάλη ευθύνη έχουν αναλάβει ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, η οποία δεν είναι άλλη από την ασφάλεια των πελατών. Καλούνται να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, τις αποστάσεις και την διενέργεια self tests σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που τους έχουν δοθεί.
Πρέπει να κερδίθει ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατων και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.
Για όλους τους καταναλωτές είναι μεγάλη η πρώτη προϋπόθεση όταν φθάσει σε κάποιο κατάστημα να νιώθει ασφάλεια. Και βεβαίως για τους εργαζόμενους που εξυπηρετούν τους πελάτες να σέβονται τις ανησυχίες τους
Γιατί η πανδημία είναι εδώ!
Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρώτη προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός για να αποκτήσει η χώρα την ανοσία που χρειάζεται. Εκτιμώ ότι σε αυτή ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement