Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συνεχής η πίεση στα νοσοκομεία-Που θα γίνουν σήμερα rapid tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας παραμένει καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό είναι τριψήφιος και μάλιστα χθες αυξήθηκε στους 126.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Πάτρας νοσηλεύονται συνολικά 28 συνάνθρωποί μας που δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 19 στη ΜΕΘ Covid του ΠΓΝΠ και οι 9 στην αντίστοιχη Μονάδα του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

Παράλληλα 98 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις Κλινικές Covid των δύο νοσοκομείων και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ύπουλο εχθρό.
Στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 51 επιβεβαιωμένα περιστατικά στις Κλινικές Covid και 4 στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στο ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας» 43 ασθενείς.

ΑΠΟ ΤΑ 458 ΤΕΣΤ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ 5 ΘΕΤΙΚΑ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη προσέλευση του πληθυσμού της Πάτρας και όλου του νομού στα σημεία που διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ.
Χθες, στο Επιμελητήριο Αχαΐας από κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν 206 rapid test και βρέθηκε ένα θετικό, ενώ στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου από τα 252 δείγματα που ελήφθησαν εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά, ενώ όλα αρνητικά ήταν τα δείγματα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄ για το ευρύ κοινό κατά τις πρωινές ώρες.
Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους συμμετέχοντες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ανδρών-Γυναικών Κ16, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Επίσης, στελέχη του ΕΟΔΥ θα υποβάλουν σε εμβολιασμό τους φιλοξενούμενους του Παιδαγωγικού Θεραπευτικού Κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests και οι εμβολιασμοί για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας κατά του νέου κορωνοιού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement