Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εθελοντική αιμοδοσία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος, η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).  Ο εορτασμός έχει ως αποστολή την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, ώστε η ασθένεια να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, να καταστεί αντιληπτή η σπουδαιότητα της σωστής ενημέρωσης των νέων για την πρόληψη της νόσου και το γεγονός ότι η εθελοντική προσφορά αίματος δίνει ζωή στα άτομα που νοσούν.

Στην Ελλάδα 3.000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπερνούν τις 30 μονάδες αίματος ανά άτομο το χρόνο. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την αύξηση της αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται δίπλα στον Αχαϊκό Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και προσκαλεί όλους να δώσουν αίμα, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, κατά τις ώρες 9:30-13:30 και 17:00-20:30, στο χώρο του «Φάρος εν Πάτραις» όπου πραγματοποιείται Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, με αφορμή τον εορτασμό, δήλωσε: «Ενισχύοντας την εθελοντική αιμοδοσία ειδικά τώρα την εποχή της πανδημίας, είμαστε κοντά στα άτομα αυτά που δίνουν ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης , αφού η ζωή τους εξαρτάται από τη δική μας προσφορά η οποία είναι η προσφορά αίματος. Όλοι πρέπει να δείξουμε στην πράξη την κοινωνική μας αλληλεγγύη».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement