Connect with us

Μπάσκετ

Η ΕΟΚ όρισε τον τελικό κυπέλλου στην έδρα του ΠΑΟ και ο Προμηθέας θα κυνηγήσει το θαύμα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σε τροχιά τελικού κινείται η ομάδα του Προμηθέα η οποία όπως εξελίχθησαν τα πράγματα, θα δώσει τη μεγάλη της μάχη για την κούπα κόντρα σε όλα καθώς θα αντιμετωπίσει τον ισχυρό ΠΑΟ στην έδρα του αφού είναι οριστικό πως ο μεγάλος τελικός κυπέλλου θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Παρά τις δίκαιες διαμαρτυρίες της πατρινής ομάδας ότι κακώς ορίστηκε ο τελικός στο ΟΑΚΑ, το …αυτί της ΕΟΚ δεν ίδρωσε και χθες ανακοίνωσε και επίσημα πως ο 46ος τελικός κυπέλλου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και θα ξεκινήσει στις 20.00.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαΐου στις 20.00 στο ΟΑΚΑ. Το Σάββατο 8 Μαΐου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδοθεί σε live-streaming από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ».
Το αίτημα του Προμηθέα όχι μόνο ήταν δίκαιο αλλά και λογικό αφού δεν είναι σωστό ο τελικός να διεξαχθεί σε έδρα που αγωνίζεται ο ένας από τους δύο διεκδικητές όμως βλέπουμε πως δεν άλλαξε τίποτα ακόμα και μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟ που ανέφερε πως δεν είχε πρόβλημα ώστε το μεγάλο ματς να γίνει στο ΣΕΦ.
Πάντως το παρασκήνιο λέει πως η ΕΟΚ προχώρησε στη λύση του ΟΑΚΑ επειδή είναι το πιο μεγάλο γήπεδο της Αθήνας και πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό.
Μάλιστα για αυτό το λόγο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διοργανωτές ενέκριναν μόλις 22 θέσεις δημοσιογράφων στο αχανές ΟΑΚΑ ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις και επιπλέον έχουν δοθεί ελάχιστες προσκλήσεις σε κάθε διοίκηση για να βρεθούν στο γήπεδο.
ΜΟΛΙΣ 50 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η πατρινή ομάδα έχει δικαίωμα να φέρει στο γήπεδο αυτά τα 50 άτομα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα περίπου 23-24 της ομάδας που κάθονται στον πάγκο.
Έτσι δηλαδή, το «παρών» στο μεγάλο τελικό θα δώσουν περίπου 25 άτομα που θα αφορούν μέλη της διοίκησης και ορισμένους εκπρόσωπους τοπικών φορέων που θα καλέσει η ΚΑΕ Προμηθέας.
Η τελική λίστα θα δοθεί σήμερα στην ΕΟΚ όμως το σίγουρο είναι πως άπαντες θα ακολουθήσουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και θα φορούν μάσκα καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιατρά θα προσπαθήσει να αφήσει στην άκρη όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό μέσα στο παρκέ ενόψει του αυριανού αγώνα όπου φυσικά φαβορί είναι οι «πράσινοι» οι οποίοι όχι μόνο έχουν πιο πλούσιο ρόστερ αλλά και παίζουν στο «σπίτι» τους.
Στο αγωνιστικό μέρος, αναχώρησε χθες το πρωί για την Αθήνα με τον Μάκη Γιατρά να παίρνει μαζί όλους τους διαθέσιμους παίκτες και τους 4 νεαρούς (Τανούλης, Κουρουπάκης, Μπαζίνας και Βασιλείου) που έχουν δηλωθεί στην πρώτη ομάδα.
Συγκεκριμένα στην αποστολή του τελικού βρίσκονται οι εξής: Τζεράι Γκραντ, Τζέριαν Γκραντ, Ντ. Αγκμπελίζ, Κ. Φορντ, Τζ. Κλαβέλ, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αγραβάνης, Χ. Γιαννόπουλος, Μ. Λούντζης, Αν. Χριστοδούλου, Γ. Τανούλης, Π. Κουρουπάκης, Ν. Μπαζίνας και Ν. Βασιλείου.
Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι μαζί με τις τελικές δοκιμές από το τεχνικό τιμ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement