Connect with us

Ελλάδα

Ο οδικός χάρτης της «αποσυμπίεσης»- Ο προγραμματισμός της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος Μαΐου

Published

on

Άνοιξαν από χθες οι οργανωμένες παραλίες, ενώ παράλληλα μειώθηκε το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Την ίδια ώρα, το σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες και όλα δείχνουν πως μέχρι τα τέλη Μαΐου, το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων θα έχουν επανέλθει.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από την προσεχή Δευτέρα, 10/5 λειτουργούν ξανά διά ζώσης Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια, με self test. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό) καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Τα self tests διατίθενται δωρεάν και διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, συμπληρωματικά με το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

Επίσης όμως, ο «χάρτης αποσυμπίεσης» των επομένων ημερών, έχει ως εξής:
• Από 10/5 επίσης διά ζώσης λειτουργούν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, πανελλαδικών και επάρκειας.
• Από 10/5 επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
• Από 14/5 ανοίγουν τα Μουσεία βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
• Από 15/5 θα μπορούν να πραγματοποιούνται αγορές σε εμπορικά καταστήματα χωρίς ραντεβού, κατά συνέπεια παύει το click away και το click inside.
• Από 17/5 οι βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ωδεία με αναλογία 1:1. Επίσης, επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποίησης αποφοίτων μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.
• Από 21/5 τα θερινά σινεμά και οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, με πληρότητα 75%.
• Από 28/5 τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθρους χώρους, μόνο με καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement