Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ο Προμηθέας σήμερα νέο ραντεβού με την ιστορία, οφείλει να το χαρεί…

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον Προμηθέα ο οποίος σήμερα έχει ένα ακόμα ραντεβού-από τα αρκετά που έδωσε τα τελευταία χρόνια- με την ιστορία, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ, στον 46ο τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Ο μεγάλος τελικός από την βιαστική ΕΟΚ, ορίστηκε στο ΟΑΚΑ και δεν θα αναλύσουμε πάλι τι και πως, όμως η ουσία είναι μια και δεν αλλάζει ο ΠΑΟ θα διεκδικήσει το πρώτο Ελληνικό τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» του.

Αυτό βεβαία έχει και τα θετικά του αφού η Πατρινή ομάδα δεν έχει κανένα άγχος και μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει από τη σημερινή αναμέτρηση καθώς θα αντιμετωπίσει μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα μέσα στην έδρα της.

Οπότε, ο Προμηθέας, οφείλει να χαρεί το σημερινό παιχνίδι, να δείξει την ποιότητα που έχει ως σύνολο και  την μαχητικότητα που έδειξε καθόλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς όπου  κατάφερε να ξεπεράσει πολλάκις τον «σκόπελο» του covid-19.

Αγωνιστική ανάλυση δεν θα κάνω γιατί σε νοκ-άουτ παιχνίδια και δη τελικούς, το σημαντικότερο ρόλο παίζει το πάθος και η θέληση όμως σίγουρα ένα κομμάτι που θα παίξει ρόλο είναι ποιος θα ελέγξει τα ριμπάουντ με τους Γκραντ, Αγκμπελιζ και Φορντ, να  έχουν πολύ δουλειά να κάνουν απέναντι στους ψηλούς του ΠΑΟ.

ΥΓ1. Μια σημαντική διαφορά του φετινού Προμηθέα σε σχέση με πέρσι, ήταν πως στο φετινό ρόστερ υπάρχει ο «NBAer» Τζεριαν Γκραντ, ο παίκτης  ο οποίος όπως έχει αποδείξει, έχει κρύο αίμα και μπορεί να πάρει τη μπάλα όταν “καίει”.

ΥΓ2. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά του Προμηθέα, ο Τζ. Κλάβελ θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του με την ομάδα και αυτά έχει τα πλην αλλά και τα συν. Μέσα στο παρκέ θα δούμε ποια είναι τα περισσότερα…

ΥΓ3. Είναι κρίμα που ο τελικός θα γίνει χωρίς φιλάθλους   αλλά ας όψεται ο covid-19 που έχει φέρει τα πάνω κάτω και στον αθλητισμό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement