Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Παύλος Μαρινάκης: “Κάθε εικόνα νέου ανθρώπου που εμβολιάζεται είναι ένα κομμάτι της συνολικής εικόνας της νίκης απέναντι στην πανδημία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν με βάση την ημερήσια διάταξη ήταν:

-Η καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και η εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα μας
-Η καμπάνια και πρόταση της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα με τίτλο «Παράγουμε το μέλλον»
-Ο προγραμματισμός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
-Η δέσμη προτάσεων για νέους υγειονομικούς, για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία κ.α.
MAΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την όποια ιδιότητά σας επαγγελματική ή πολιτική, αλλά κυρίως με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, συμβάλατε και θα συνεχίσετε να συμβάλλετε στη μάχη του εμβολιασμού. Όχι μόνο με το να κάνετε το αυτονόητο και να εμβολιαστείτε εσείς οι ίδιοι, αλλά και με το να καταφέρετε να πείσετε τον κόσμο, τους νέους, τους φίλους και τις οικογένειές σας να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστήμης, της γνώσης και της αισιοδοξίας. Έναν δρόμο που καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια στη νίκη απέναντι στην πανδημία που πάγωσε τις ζωές μας.
Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες που οι δικές μας ηλικίες πήραν τη σειρά τους για τον εμβολιασμό, έχουμε δει κατακόρυφη αύξηση τόσο στον προγραμματισμό των ραντεβού, όσο και στους εμβολιασμούς. Και η ΟΝΝΕΔ, με τη βοήθεια όλων σας και χάρη στην καμπάνια μας για την αναγκαιότητα των εμβολίων, έχει στηρίξει κι εκείνη την εθνική προσπάθεια για την Επιχείρηση “Ελευθερία”. Οι νέοι εμπιστεύονται τους ειδικούς, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη κι εκείνοι με τη σειρά τους ανταποδίδουν στους νέους αυτή τους την εμπιστοσύνη. Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”, οι νέοι θα μπορέσουν να ανακτήσουν όσα στερήθηκαν τόσα χρόνια».
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε, ακόμη: «Ο ιστορικός του μέλλοντος, καταγράφοντας την εποχή, θα μιλήσει για μια Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που στα δύσκολα στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και για μια αντιπολίτευση που, όχι απλώς ήταν απούσα, αλλά επένδυε στην καταστροφή και την αποτυχία της χώρας.
Θέλω να εκφράσω ένα ειλικρινές ευχαριστώ προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ενεργό ρόλο που έχει δώσει στους νέους ανθρώπους τοποθετώντας τους στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού για την ανάκαμψη της χώρας μας, στο Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για τη διαρκή του υποστήριξη, καθώς και στο Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο για την καθημερινή του συνεισφορά στο έργο της Οργάνωσής μας».

Με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας καλωσόρισε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και δήλωσε: «Όλους αυτούς του μήνες καταφέραμε να παραμείνουμε ενεργοί και δραστήριοι-καταφέραμε να κάνουμε πράξη την δέσμευση μας να μιλήσουμε για όλα όσα αφορούν τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας. Αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, που βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας και κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της Νεας Δημοκρατίας και του Κυριακου Μητσοτακη για να χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της γενιάς μας».
Κατόπιν, το λόγο έλαβαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής και ο Β’ Γραμματέας Κ.Ε. Γιάννης Αναστασόπουλος, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις δράσεις της Οργάνωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας.

 

Ελλάδα

Πλακιωτάκης: Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – Συστηματικός παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά και τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από τη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Η έντονη διπλωματική κινητικότητα της Ελλάδος στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, «έχει εκνευρίσει τη γείτονα χώρα. Η συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με την Αμερική, έχουν μεταβάλλει τα δεδομένα σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο υπέρ της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα εσωτερικά του προβλήματα, ωθούν τον κ. Ερντογάν σε φραστικές ακρότητες, σε προκλήσεις καθώς και σε ένταση της προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε συστηματικό παραβάτη των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου κι αυτό πλέον το αναγνωρίζουν όλοι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξήγησε ότι η Ελλάδα, υπερασπίζεται «τα Εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και προφανώς είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει καθημερινά με την διαχείριση του μεταναστευτικού. Η χώρα μας έχει σφραγίσει τα θαλάσσια σύνορα της. Από 67.000 παράνομες αφίξεις το 2019, μόλις 2.400 μέχρι σήμερα, το 2021».

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «από την πρώτη μέρα που οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και οφείλει να τα προστατεύει αποτελεσματικά. Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και Ευρωπαϊκά. Αυτό αποτυπώθηκε και στην τελευταία απόφαση στη σύνοδο των ηγετών της Ευρώπης, όπου όλοι αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη συνεισφορά της Ελλάδος στην προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς το έχουμε αποδείξει στην πράξη με τη μείωση των ροών και το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, στον σωστό επιτελικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην υπερπροσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού».

«Εμείς θέλουμε περεταίρω Ευρωπαϊκή Ενίσχυση σε επίπεδο χρηματοδοτικών πόρων για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας», απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης όσον αφορά τη συνεργασία με την Ευρώπη και εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο μας είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για το Λιμενικό που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος του οποίου αφορά σε σκάφη που ήδη έχουμε παραλάβει. Αυξήσαμε μετά από πολλά χρόνια τις οργανικές θέσεις του Λιμενικού. Έχουμε προγραμματίσει την παραλαβή 70 επιπλέων νέων σύγχρονών σκαφών και συστημάτων. Στα επόμενα 2-3 χρόνια το Λιμενικό Σώμα, πλήρως εξοπλισμένο, θα μπορεί να προστατέψει όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά και να ανταπεξέλθει στο πολύ μεγάλο έργο του που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την αποτροπή του εγκλήματος στη θάλασσα, την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας».

Αναφερόμενος στο πολυδιάστατο έργο του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις τις οποίες έχουν αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα η πολύ μεγάλη συνεισφορά του Λιμενικού, στον απεγκλωβισμό πάνω από 3.000 συμπατριωτών μας τη διάρκεια των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Και βεβαίως η αποτελεσματικότητα τους στον έλεγχο των υγειονομικών πρωτοκόλλων για ασφαλή διακίνηση μέσω πλοίων, όπου χρειάστηκε να απαγορεύσει την επιβίβαση σε πάνω από 30.000 άτομα, που δεν είχαν τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Υπήρξαν βεβαίως κάποιες λίγες περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα, όμως στην πολύ μεγάλη πλειονότητα οι έλεγχοι λειτούργησαν όπως έπρεπε»“.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην πορεία του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στην κρουαζιέρα, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «ήταν η πρώτη χώρα που ουσιαστικά έθεσε ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και με αυτόν τον τρόπο έστειλε ένα μήνυμα προς τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ότι η ανοίγει με ασφάλεια. Το γεγονός αυτό δημιούργησε το το απαραίτητο θετικό κλίμα τόσο στους επιβάτες, όσο και στους νησιώτες, και συνέβαλλε καθοριστικά στη θετική πορεία της κρουαζιέρας το καλοκαίρι».

Περισσότερα

Ελλάδα

Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου -Πετροπόλεμος με την Αστυνομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον 20χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την Παρασκευή στο Πέραμα.

Τα επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στη θέση Ρουπάκι με Ρομά να έχουν συγκεντρωθεί βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πετούν και πέτρες προς την Αστυνομία. Οι Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο και η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσχέρεια στο συγκεκριμένο ύψος.

Υπενθυμίζεται πως χθες στην περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του Ασπρόπυργου εκτυλίχθηκαν και πάλι επεισόδια με αστυνομία και Ρομά.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Καθίζηση οδοστρώματος στην οδό Κουντουριώτου στον Πειραιά – Διακόπη η κυκλοφορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Κουντουριώτου στον Πειραιά από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλελλήνων, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τροχαίας:

«Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κουντουριώτου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλελλήνων στον Πειραιά λόγω καθήζησης οδοστρώματος»

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα