Connect with us

Αθλητισμός

Χαμόγελα για Διαγόρα και Παναιγιάλειο, “αυτοκτόνησε” η Αχαϊκή (Ολα τα Φ.Α. της 8ης αγωνιστικής)

Published

on

Ο Διαγόρας «καθάρισε» στο «Φ. Αραβαντινός» την Θύελλα Πατρών με 1-0

Μεγάλο «διπλό» απέσπασε η ομάδα του Διαγόρα με 1-0 επί της Θύελλας στο αχαϊκό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Το συγκρότημα του Ανδρέα Ζήκου κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο… και να περάσει στην 7η θέση με 10 βαθμούς. Αντίθετα αυτό του Σάκη Πεφάνη «βούλιαξε» στην προτελευταία θέση με 5 βαθμούς και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν κακό και από τις δύο ομάδες. Παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό με πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και με μια αποβολή.

Δύο οι στιγμές που καταγράφηκαν. Η μία στο 2΄ της συνάντησης, με το σουτ του Αποστολόπουλου να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Η δεύτερη στο 30΄, ο Αλεξανδρής Δ. κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο με τον Βλασόπουλο να εκτελεί στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδέρη.

Στο 42΄ η Θύελλα μένει με έναν παίκτη λιγότερο όταν ο Αδαμόπουλος πραγματοποιεί σκληρό μαρκάρισμα στον Πανάρετο με τον διαιτητή Παναγιώτη Καδδά να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αδαμόπουλος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στον ίδιο παίκτη δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Στην επανάληψη ο προπονητής του Διαγόρα, Ανδρέας Ζήκος έκανε την ομάδα του πιο επιθετική θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Γεωργαντόπουλο που αντικατέστησε τον Καπετανάκη.

Στο 62΄ η μεγαλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση με τον Διαγόρα να βγαίνει στην κόντρα επίθεση, τον Ντόμα να τροφοδοτεί δεξιά στον Βλασόπουλο, ο οποίος κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Σιδέρη να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 68΄ ήρθε το γκολ για τον Διαγόρα όταν ο Κούστα έκανε την σέντρα, σουτ με τον Ρ. Σίδερη να βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας της Θύελλας και με κεφαλιά να γράφει… το 0-1. Στο 75΄ σουτ του Βλασόπουλου άουτ, ενώ στο 79΄ σουτ του Αποστολόπουλου κι η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπαμπούνη.

Στο 83΄ ο Διαγόρας χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει… το τρίποντο, όταν ο Βασιλόπουλος πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

ΘΥΕΛΛΑ (Σ. Πεφάνης): Σιδέρης, Παναγόπουλος, Αδαμόπουλος, Κατριβέσης, Μανθόπουλος, Αγουρίδης, Αγγελής, Δημητρίου (80΄ Καϊμακάς), Τσόρτας (46΄ Σμπόρας), Αποστολόπουλος (90΄ Κωνσταντινίδης Ν.), Ντίνος (29΄ λ.τ. Σκουμής).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Α. Ζήκος): Μπαμπούνης, Πανάρετος, Σαρρής, Σίδερης, Καπετανάκης (46΄ Γεωργαντόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Βλασόπουλος (90΄ Γκολφινόπουλος), Κούστα (95΄ Αθανασόπουλος,) Ντόμας (75΄ Βασιλόπουλος), Αλεξανδρής Δ. (95΄ Δημόπουλος), Σταυρόπουλος.

 

ΣΑΚΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

«Καθοριστική η αποβολή»

Ο προπονητής της Θύελλας Πατρών Σάκης Πεφάνης μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: «Ήταν καθοριστική η αποβολή του Αδαμόπουλου. Ωστόσο με στεναχωρεί που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Πάμισο και Αχαϊκή πετάξαμε τους βαθμούς της νίκης. Ο Διαγόρας κέρδισε δίκαια, εμείς δεν τα παρατάμε, έχουμε πέντε τελικούς και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

 

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΗΚΟΣ

«Αφιερώνουμε τη νίκη στον Α. Αλεξανδρή»

Ο έμπειρος τεχνικός του Διαγόρα, Ανδρέας Ζήκος φάνηκε ότι ήταν καλά διαβασμένος παίζοντας αρχικά 3-4-3 και μετά την αποβολή έβγαλε το στόπερ ρίχνοντας στην μάχη τον Γεωργαντόπουλο.

Ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Αφιερώνουμε την νίκη στον τραυματία μας Ανδρέα Αλεξανδρή. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς που μας φέρνει πιο κοντά στην παραμονή».

 

Περίλυπος ο Αδαμόπουλος

Γνωρίζει και ο ίδιος ότι η αποβολή του στοίχησε στην ομάδα του, τον βαθμό ή τους βαθμούς στο αχαϊκό ντέρμπι με τον Διαγόρα.

Ο λόγος για τον Αδαμόπουλο που άφησε την Θύελλα Πατρών με έναν παίκτη λιγότερο από το 42΄ της συνάντησης.

Δύο σκληρά μαρκαρίσματα μακριά από την περιοχή, ο Αδαμόπουλος στον Πανάρετο αντίκρισε τις ισάριθμες κίτρινες κάρτες και πήρε την έξοδο για τ΄ αποδυτήρια.

 

 Έμφραγμα στις καθυστερήσεις

 Η Αχαϊκή δεν κατάφερε να σταθεί όρθια στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι καθώς ηττήθηκε στο τέλος με 1-0 από τον τοπικό Παλληξουριακό.

Μια ήττα η οποία κράτησε την Αχαϊκή στην 10η θέση και κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.

Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό με τις δύο ομάδες να προσφέρουν μέτριο θέαμα χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τις εστίες.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την ομάδα του Ηλία Ζερβού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (91’) να «κλέβει» τον βαθμό της ισοπαλίας από τους «κιτρινόμαυρους» με γκολ που πέτυχε ο Ευστρατιάδης.

Η ομάδα της Αχαϊκής την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο δημοτικό στάδιο της Κ. Αχαΐας τον Πάμισο όπου θέλει πάση θυσία τη νίκη.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Ηλ. Ζερβός): Μωραΐτης, Πολυδωράτος (55΄ Πολλάκης), Βαλεντής, Λουλούδας, Κυριλλίδης (73΄ Ευστρατιάδης), Δαλκαφούκης (46΄ Λυκούδης), Χατζησταμου, Κουκοβίνος (73΄ Αντωνάτος), Καράι, Ιγκνατ, Xατζιάι.

ΑΧΑΪΚΗ (Αλ. Γαβριλόπουλος): Μπακάλης, Στανής, Παππάς (61΄ Πυρρής), Μπουτσικάκης, Ρίλντι, Λίπι (68΄ Κοτσόκολος), Σουρανής, Μαρκόπουλος, Ανδρεόπουλος (88΄ Κυριακόπουλος), Γεωργόπουλος (88΄ Μητρόπουλος), Κωστής.

 

«Διπλό» ανόδου για τον Παναιγιάλειο

Τεράστιο «διπλό» απέσπασε η ομάδα του Παναιγιαλείου για την 8η αγωνιστική του 9ου ομίλου της Γ’΄ Εθνικής καθώς επικράτησε με 1-0 του Πάμισου.

Η ομάδα του Αιγίου με αυτή τη νίκη έπιασε την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς την οποία μοιράζεται με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Θετικό ήταν και το ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας για τον Μίλτο Γκόφα που αντικατέστησε το δίδυμο Σπυρόπουλου-Λελούδα.

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την συνάντηση πέτυχε στο 74΄ ο Σπυρόπουλος.

Ο Παναιγιάλειος την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου το τελευταίο Τσιλιβί και με νίκη θα φτάσει πιο κοντά στον στόχο του.

ΠΑΜΙΣΟΣ (Γ. Καλόμαλος): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης (61΄ Θώδης), Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Ακριστινέι (80΄ Παπαγιαννόπουλος), Κάνιστρας, Μωράκης (67΄ Φιλόπουλος), Ρουμελιώτης (61΄ Σαραντόπουλος), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μ. Γκόφας): Καλλιακμάνης, Βλάχος, Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Μπακατσέλος (90΄ Σπηλιωτόπουλος), Λιάτος, Μπούνας, Καραμπούλας, Σπυρόπουλος (82΄ Κουραχάνης).

 

 

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Ηλείας

Δεν ανέδειξε νικητή το ηλειακό ντέρμπι ανάμεσα στον Αίαντα Γαστούνης και τον ΠΑΟ Βάρδας για την 8η αγωνιστική του 9ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι στο 8΄ με πλασέ του Μικελάτου. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Στο 29′ ήρθε το 0-1 για τον ΠΑΟ Βάρδας με σκόρερ τον Λαθύρη. Στο 39΄ και πάλι ο Λαθύρης δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 όταν απέναντι από τον πορτιέρο του Αίαντα έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο Αίας μπήκε δυνατά και στο 47΄ μετά από κόρνερ του Σταθάτου ο Βορύλλας κάνει άστοχη έξοδο και με κεφαλιά ο Βατσής φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Στο 82΄ ο ΠΑΟΒ είχε δοκάρι με κοντινό πλασέ του Μπακατσέλου το οποίο ήταν η τελευταία ευκαιρία με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αίαντας μετά από αυτή την μοιρασιά βρίσκεται στην 5η θέση με 12 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΒ στην 6η θέση με 11 βαθμούς.

ΑΙΑΣ: Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος, Βατσής, Μπαρδούσης (35′ Παπαχριστόπουλος), Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος (69′ Γκρίλλας), Κουλούρης (69′ λ.τ. Γεωργιόπουλος), Βλαχόπουλος (69′ Μπουρούκης), Κάρδαρης (59′ Βράπι).

ΠΑΟΒ: Βορύλλας, Π. Πολίτης, Μωραΐτης, Μάρκου (74′ Μπακατσέλος), Νικολόπουλος, Γ. Πολίτης (89′ Σ. Μκκελάτος), Τσιρίκος (74′ λ.τ. Καρμακόλιας), Λιόσης, Λαθύρης, Μικελάτος, Θεοδωρόπουλος (59′ Φερεκίδης).

 

Ο ΜVP ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Την στήλη του mvp της 7ης αγωνιστικής «κλέβει» ο έμπειρος άσος Ραφαήλ Σιδέρης. Ο Βραχνιώτης ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα του δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης βάζοντας με αυτό τον τρόπο τις βάσεις για την παραμονή στην κατηγορία.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                  

Πάμισος-Παναιγιάλειος 0-1 (74΄ Σπυρόπουλος)

Εθνικός Σκουλικάδου-ΑΟ Τσιλιβί 2-1 (56′ Κυριαζόπουλος, 90+1′ Νικολακόπουλος πεν./ 52′ Μαλαφούρης)

Παλληξουριακός-Αχαϊκή 1-0 (90′ Ευστρατιάδης)

Αίας Γαστούνης-ΠΑΟ Βάρδας 1-1 (47’ Βατσής-29’ Λαθύρης)

Θύελλα Πατρών-Διαγόρας Βραχνεΐκων 0-1 (68’ Σίδερης)

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΟ Διαβολιτσίου 2-0 (3′-6′ Νάκας)

Ρεπό: Ζάκυνθος.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναιγιάλειος – Α.Ο. Τσιλιβί

Αχαϊκή – Πάμισος Μεσσήνης

Π.Α.Ο. Βάρδας – Εθνικός Σκουλικάδου

Διαγόρας Βραχνεΐκων – Α.Ο. Παλληξουριακός

Α.Ο. Διαβολίτσι – Θύελλα Πατρών

Α.Π.Σ. Ζάκυνθος – Ναυπακτιακός Αστέρας

Ρεπό: Αίας Γαστούνης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement