Connect with us

Ελλάδα

Με συμμάχους τα self test και τα εμβόλια ξεκίνησαν σήμερα ξανά το μάθημα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

Published

on

Κοντά στους 45.000 μαθητές σε Πάτρα και Αχαΐα επιστρέφουν με αισιοδοξία στα θρανία τους, ύστερα από αρκετούς μήνες όπου βρίσκονταν στην τηλεκπαίδευση.

Αν για τους μαθητές των λυκείων η επιστροφή στα θρανία έγινε πριν από το Πάσχα, για τους χιλιάδες μικρούς μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, από σήμερα ξεκινάει μία καινούργια αρχή.
Δεν έχουν παρθεί βέβαια μέτρα για περισσότερες αίθουσες και μικρότερα τμήματα, όμως από την άλλη υπάρχει η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ σημαντικό εργαλείο, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι ώρας, είναι τα self test.
Κανείς από τους μαθητές δεν θα μπορεί να περάσει για μάθημα, χωρίς να έχει κάνει πρώτα το self test του. Η συνταγή αυτή αποδείχτηκε, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, αρκετά επιτυχημένη στην περίπτωση του λυκείου.
«Στόχος είναι να καλυφθούν έστω και λίγα από τα πολλά κενά που έχουν αφήσει στους μαθητές όλοι αυτοί οι μήνες της τηλεκπαίδευσης», ανέφερε στον ΑΝΤ-1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ σημείωσε ότι η νέα σχολική χρονιά μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα, ωστόσο αυτό όπως εξήγησε δεν θα συμβεί τον Αύγουστο.
Σε ό,τι αφορά την λήξη του σχολικού έτους, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου. Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο»
«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη», σημείωσε.
ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε χθες, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Μεσολόγγι από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη χθες από την Πολιτική Προστασία, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement