Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αχαΐα: Σημάδια εκτόνωσης-102 οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 Ξεκίνησαν από χθες τα τακτικά και απογευματινά ιατρεία

Ξεκίνησε από χθες η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας με την επαναλειτουργία τακτικών εξωτερικών και απογευματινών ιατρείων.

Η πανδημία στην Αχαΐα σταδιακά υποχωρεί, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων και των νοσηλειών ακολουθούν πτωτική τάση δίνοντας μια «ανάσα» στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας.
Χθες στην Αχαΐα ανακοινώθηκαν 49 νέα κρούσματα, ενώ οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας χθες έφθασαν τις 102.
Η μεγαλύτερη πίεση παραμένει στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου χθες νοσηλεύονταν 25 συνολικά ασθενείς (20 στο ΠΓΝΠ και 5 στον «Άγιο Ανδρέα»).

Στις κλινικές Covid -19 ο αριθμός των ασθενών συνολικά ανέρχεται σε 77, εκ των οποίων οι 38 στο ΠΓΝΠ (σε κλίνες Ενηλίκων και 2 στην Παιδιατρική Κλινική), ενώ οι υπόλοιποι 39 ασθενείς νοσηλεύονται στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας».

Στο ΠΓΝΠ ξεκίνησαν χθες τα πρωινά και απογευματινά ιατρεία με περιορισμούς εφόσον ακόμα παραμένει η πίεση λόγω των επιβεβαιωμένων περιτσταικών κορωνοϊού, ενώ υπενθυμίζουμε πως τα χειρουργεία είχαν ξεκινήσει νωρίτερα καθώς είχε συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός που περίμενε στις λίστες αναμονής.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» όπου λειτουργούν ξανά τα ραντεβού με τους ασθενείς που λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να κάνουν τον προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο.

9 ΘΕΤΙΚΑ TΕΣΤ AΠΟ ΤΑ 632

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο ευρύ κοινό της Πάτρας για να διαπιστωθούν τυχόν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα διενεργήθηκαν συνολικά 632 rapid tests από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν 9 μόλις θετικά. Πιο συγκεκριμένα, από τα 284 που διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο βρέθηκαν 7 θετικά, στην πλατεία Βουδ (κοντά στην λαϊκή) ελήφθησαν 205 δείγματα και βρέθηκαν 2 θετικά, ενώ στο ΕΚΑΒ έγιναν 42 και στο Νότιο Λιμάνι άλλα 101 τεστ με αρνητικά αποτελέσματα εν συνόλω.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΟΗΣ

Σήμερα, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν rapid test εκτός από το Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία Αρόης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement