Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βούλιαξε» ο διαγωνισμός-Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για να αναλάβει το έργο της ναυαγοσωστικής κάλυψης στις παραλίες του Δήμου Πατρέων, στις οποίες σύμφωνα με τον νέο Νόμο πρέπει από 1η Ιουνίου να διαθέτουν ναυαγοσώστες και τα απαραίτητα μέσα για την προστασία των λουομένων.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έληξε την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία! Στην περίπτωση αυτή, η Επιτροπή πρέπει να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με τους ίδιους όρους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία και να υπάρχει κίνδυνος οι ναυαγοσώστες να μην είναι στις θέσεις τους την 1η Ιουνίου.
Ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Πατρέων πληροφορίες αναφέρουν πως «σκοντάφτει» στο διαθέσιμο ποσό, το οποίο έχει αυξηθεί ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι παρά το γεγονός ότι φέτος λόγω του νέου Νόμου τοποθετούνται και περισσότεροι ναυαγοσώστες και απαιτούνται και περισσότερα σωστικά μέσα. Μάλιστα, άλλοι Δήμοι, όπως η Δυτική Αχαΐα ή ο Πύργος για λιγότερες παραλίες προκήρυξαν το ναυαγοσωστικό έργο με σχεδόν τα ίδια χρήματα που «δέσμευσε» η Πάτρα. Θυμίζουμε επίσης, ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταβληθεί στους Δήμους έκτακτη χρηματοδότηση για το ναυαγοσωστικό έργο.
ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΥΡΓΟΙ
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό του Δήμου Πατρέων, η αρμόδια Επιτροπή έχει καταλήξει πως θα τοποθετηθούν συνολικά δέκα «πύργοι» σε οκτώ παραλίες και συγκεκριμένα:
– δυο (2) ναυαγοσωστικά βάθρα στην Παραλία «Πλαζ», θέση Έξω Αγυιά.
-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Ακταίου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Δημορηγόπουλου
-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Αγίου Βασιλείου», Δ.Ε. Ρίου, θέση Άγιος Βασίλειος, Τέρμα οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Δάφνες», στη θέση Αγυιά Πατρών, περιοχή Μποζαΐτικα (τέρμα οδού Νηρέως).
-δυο (2) ναυαγοσωστικά βάθρα στην Παραλία «Βραχνέικα», Δ.Ε. Βραχνεΐκων, από οδό Μαραγγοπούλου έως οδό Ροδοπούλου (Ευαγγελίστρια – Πολίτη).
-ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Καστελλόκαμπος», περιοχή Καστελλόκαμπος, Δήμου Πατρέων.
– ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθρο στην Παραλία «Ρίου»έμπροσθεν της ξενοδοχειακής επιχείρησης PORTORIO
– ένα (1) ναυαγοσωστικό βάθροστην παραλία «Ψαθόπυργου»
Ζητείται η στελέχωση των δέκα ναυαγοσωστικών βάθρων με ένα ναυαγοσώστη ανά βάθρο, εποπτεία αυτών από ένα ναυαγοσώστη ως συντονιστή – επόπτη ναυαγοσωστών και ένα χειριστή ταχυπλόου με ένα ναυαγοσώστη οι οποίοι θα επιβαίνουν στο ταχύπλοο σκάφος για την παροχή άμεσης βοήθειας.
Επίσης, κάθε «πύργος» πρέπει να διαθέτει με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος & κοινό εξοπλισμό, μεταξύ του οποίου ένα μηχανοκίνητο επαγγελματικό μικρό σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον 3,30 μέτρων, ιπποδύναμης τουλάχιστον των 6 HP, εγγεγραμμένο σε Βιβλίο Εγγραφής Μικρών Σκαφών που να διαθέτει αδιάβροχο φακό, κυάλια μεγέθυνσης τουλάχιστον επτά επί πενήντα mm, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, σωστικό σωλήνα,
φορητό φαρμακείο και φορητό, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή με αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια, ενηλίκων και βρεφών, κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement